Update-uri iulie - august 2019

Update-uri iulie – august 2019

Evidentierea regulilor de transport in listele de produse

Deoarece regulile de transport pot reprezenta un instrument de marketing puternic, acestea vor fi afisate si in listarile de produse. Astfel atunci cand vei seta o regula de tipul “Cost unic la comenzile prin cosul de cumparaturi”, “Livrare gratuita la comenzile ce depasesc o anumita valoare” sau “Livrare gratuita la un numar minim de bucati comandate” produsele vor primi un marcaj si in listarile de produse.
De asemenea, regulile de transport setate in functie de valoarea comenzii sau numarul de bucati comandate se aplica acum si la fluxul de cumparare normala (prin butonul „Cumpara acum”), nu doar la comenzile prin cosul de cumparaturi.

Profita si tu de aceasta functionalitate si seteaza-ti regulile de transport.

Modificari Vanzator Premium

Incepand cu 1 august 2019, criteriile necesare pentru a deveni Vanzator Premium au fost modificate, ratingul vanzatorului fiind singurul aspect de care se va tine cont.
De acum, utilizatorii cu un rating de 4 (Silver) sau 5 (Gold) pot deveni Vanzatori Premium. Activarea vanzatorilor care indeplinesc acest criteriu se va realiza automat in data de 2 a fiecarei luni. Tot la aceasta data este retras si statutul celor care nu mai indeplinesc criteriile. Daca ti-a fost retras statutul de Vanzator Premium ai la dispozitie o luna pentru a-ti imbunatati rating-ul astfel incat sa primesti din nou statutul.

Modificarea s-a realizat pentru a simplifica procesul de atribuire a acestui statut, in conditiile in care rating-ul de calitate al vanzatorului este deja unul complex, care se bazeaza pe mai multi factori cum ar fi calificativele primite, volumul vanzatorilor realizate sau rata de comenzi nefinalizate din vina vanzatorului.
La fiecare activare/dezactivare a statului vei fi informat de noi prin intermediul unui email.

Un nou tag util in sistemul de import Okazii.ro

Incepand cu data de 18.07.2019 am facut disponibila pentru importurile de tip XML si Excel posibilitatea de a adauga identificatorul unic global (GTIN) pentru produsele listate.

Prin intermediul acestui identificator vom putea oferi cumparatorilor o grupare mai buna a ofertelor, iar cele mai bune produse vor putea beneficia de o vizibilitate mai mare. De asemenea, daca produsele tale au acest identificator vor putea fi promovate in campaniile de Google Shopping Ads derulate de noi si vor putea fi cautate pe Okazii.ro si dupa GTIN.
Acest identificator este folosit inclusiv de catre motoarele de cautare. Produsele cu acest atribut unic sunt mai usor de gestionat si clasificat putand genera rezultate mai relevante pentru utilizatori.

Adaugarea identificatorului se realizeaza prin intermediul tag-ului GTIN in importul de tip XML sau folosind coloana GTIN in cazul importului prin fisier Excel.
In momentul de fata sunt acceptate doua variante: EAN (numarul de articol european) si ISBN (doar pentru carti). Pentru produsele cu mai multe marimi (imbracaminte, incaltaminte) identificatorul va putea fi setat pentru fiecare marime in parte in interiorul tag-ului la fiecare subtag.

Daca ai nevoie de informatii suplimentare ne poti contacta la adresa de email magazine@okazii.ro.

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu