Incep testele la Kinetic, noul algoritm de cautare al Okazii.ro

In cadrul unei platforme de comert online, motorul de cautare are un rol esential: el face legatura dintre cerere si oferta. Cumparatorii vor reveni de pana la 3 ori mai des, daca rezultatele oferite de motorul de cautare sunt pe masura asteptarilor lor. De aceea, cresterea performantei acestuia este una dintre prioritatile noastre in acest an.

Noul algoritm de cautare, Kinetic, va lua in considerare si felul in care cumparatorii interactioneaza cu produsele puse in vanzare, avantajandu-le pe cele pentru care cumparatorii arata un interes crescut.

Introducerea noului algoritm se va face treptat. Este posibil sa asistam la o crestere a competitivitatii intre vanzatori, in incercarea lor de a deveni mai atractivi pentru cumparatori. Estimam ca pe prima pagina de rezultate se vor regasi mai multi vanzatori dintre cei care vor miza nu doar pe un singur criteriu, ci vor folosi armonios toate elementele pe care le au la dispozitie (rating de vanzator, pret, descriere, garantie, livrare, metoda de plata etc.).

Facem aceasta predictie pe baza studiilor noastre din care reiese ca, pentru cumparator,  produsul (si mai ales pretul) este cel putin la fel de important ca persoana sau magazinul care il vinde.

Vom incepe testele in luna martie si speram ca varianta finala a lui Kinetic sa fie implementata integral pana la finalul acestui an. O sa va tinem la curent cu toate noutatile legate de acest proiect. Mizam pe feedback-ul si sugestiile voastre, pe care va rugam sa le postati in comentariile de mai jos.

Va multumim!

 

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu