Descrii bine, vinzi rapid! Afla cele 10 reguli de aur pentru vanzatorii Okazii.ro

Aceste reguli nu sunt unele generice. Desi valabilitatea lor poate fi extinsa si in afara platformei noastre, in cele ce urmeaza vorbim de recomandari facute pe baza datelor concrete oferite de platforma Okazii.ro.

1. Fa o descriere onesta produselor tale. Nu exagera, ci fii cat mai precis. Nu doar minciuna are are picioare scurte, ci si exagerarea. Cinstea renteaza, mai ales pe termen lung!

2. Fa o descriere completa. Practic, cu cat anticipezi mai multe intrebari si raspunzi deja la ele, cu atat mai bine. Decizia de cumparare se ia doar atunci cand cumparatorul are toate informatiile necesare fara a fi nevoit sa iti puna intrebari suplimentare.

3. Descrie produsul pus in vanzare, nu doar modelul. In cazul in care produsul nu este nou – nu folosi poze cu modelul generic, ci chiar cu produsul pe care il pui in vanzare. Altfel, risti sa creezi asteptari nerealiste sau sa fii considerat neserios. La fel, nu este suficient sa copiezi in descriere doar specificatiile oferite de producator.

4. Pozele trebuie sa fie la o rezolutie buna. Aici vorbim de un minim de 500 de pixeli, dar pe baza datelor noastre recomandam rezolutii de la 1000 de pixeli in sus.

5. Fotografiaza produsul din mai multe unghiuri. Daca ai posibilitatea, fa poze de aproape (setarea? ?macro? a aparatului foto) cu detaliile specifice produsului. Foloseste un fundal alb sau cat mai deschis astfel incat sa evidentiezi detaliile necesare.Din datele noastre reiese ca se vand foarte bine produsele care au un numar de minim 3 poze descriptive.

6. Descrierea sa contina explicit cuvinte care sa descrie detaliile fizice (marime, cantitate, greutate, forma, culoare, textura, aspect). Cumparatorul interesat poate sa nu aiba nicio idee legata de aceste amanunte, caz in care acestea i-ar fi foarte folositoare.

7. Evita sa scrii cu majuscule. Si e bine sa te feresti de ele incepand chiar cu titlul produsului. Pe langa faptul ca se citesc mai greu, acestea induc o perceptie (posibil) gresita, aceea ca esti agresiv. La fel, nu folosi in exces semne de exclamare sau alte semne de punctuatie.

8. Fontul sa fie Arial cu marimea de 12 pixeli. Conform datelor noastre, reiese ca acesta este fontul cu cea mai mare rata de succes.

9. Fii pozitiv. Nimanui nu ii place ca atunci cand intra intr-un magazin sa fie abordat de un vanzator care sa ii spuna ca nu are voie sa atinga produsul. Sau ca nu poate cumpara decat daca se consulta cu vanzatorul in prealabil. Descrierea trebuie sa fie o invitatie pentru fiecare persoana care acceseaza pagina produsului.

10. Nu distrage atentia. Butonul de cumparare este vedeta descrieii tale si, in definitiv, acesta este obiectivul, clientul sa dea click pe butonul magic ?Cumpara acum?. Nu crea bariere in jurul acestuia cu fonturi colorate sau semne de punctuatie folosite in exces.

Speram ca cele de mai sus sa-ti fie de folos de fiecare data cand vei dori sa vinzi ceva pe Okazii.ro.