Cum imi primesc comisionul inapoi

Cum îmi primesc comisionul înapoi?

Pentru fiecare comandă primită pe Okazii.ro se aplică un comision procentual din valoarea produsului, diferențiat în funcție de categoria din care acesta face parte. Mai jos vei regăsi un ghid complet despre modalitățile prin care îți poți primi comisionul înapoi atunci când este necesar.

Dacă Rating-ul de vânzător al contului tău este Bronze (3+/5), Silver (4/5) sau Gold (5/5)*, atunci cea mai rapidă modalitate de a primi returnarea comisionului este anularea comenzii de către tine, din secțiunea Comenzi a contului tău, în termen de 3 zile lucrătoare de la data plasării comenzii (sau pentru o perioadă egală cu termenul de livrare, dacă este mai mare de 3 zile lucrătoare).

Atenție însă: anularea comenzilor influențează procentul de comenzi anulate calculat pentru contul tău, care la rândul său afectează Rating-ul, așa că îți recomandăm să folosești această opțiune numai în situații absolut necesare.

Pentru orice comandă anulată de către cumpărător comisionul îți este returnat la momentul anulării. Acesta are la dispoziție 3 zile lucrătoare de la momentul plasării comenzii (sau un termen egal cu termenul de livrare, dacă depășește 3 zile lucrătoare) pentru a anula comanda. Solicitările de anulare a comenzilor trebuie aprobate de tine din contul de utilizator.

Comisionul este returnat automat dacă folosești serviciul Garanția de Livrare, iar cumpărătorul nu ridică coletul sau îți returnează produsul în termenul agreat. Pentru mai multe informații despre Garanția de Livrare click aici.

Atunci când livrezi produsele pe cont propriu prin curier/Poștă (Urgent Cargus, DPD, Fan Courier, GLS Curier, Sameday sau Poșta Română Coletărie/Prioripost) primești automat comisionul înapoi în cazul în care coletul nu este ridicat de către cumpărător, dacă folosești opțiunea “Tracking colet”. Poți afla mai multe detalii despre această opțiune din articolul Noutati despre tracking-ul comenzilor.

*În cazul în care Rating-ul tău de vânzător este 3/5, 2/5, 1/5 sau nu ai rating calculat, nu îți face griji, poți primi comisionul înapoi în toate condițiile detaliate mai sus, mai puțin la anularea comenzilor de către tine.

Îți recomandăm să acorzi o atenție sporită descrierii produselor și stocurilor, timpului de livrare afișat, condițiilor de vânzare proprii (dacă există), astfel încât să eviți înregistrarea unor comenzi pe care nu le poți onora. De asemenea, este important să comunici rapid și deschis cu cumpărătorii, să îi ajuți cu toate detaliile necesare finalizării tranzacției, iar dacă acest lucru nu are loc, să le oferi suport în procesul de anulare a comenzilor.

Dacă ai întrebări sau vrei să ne oferi un feedback, îți stăm la dispoziție la adresa suport@okazii.ro.

Echipa Okazii.ro!

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu