Crestere de peste 300 ori a tranzactiilor in categoria Arta si obiecte de colectie pe Okazii.ro

527.000 de euro este valoarea produselor din aceasta categorie vandute in primele 4 luni ale anului pe Okazii.ro

Care sunt judetele din Romania de unde provin cei mai multi colectionari?

 In anul 2000, la inceputul existentei site-ului  Okazii.ro,  majoritatea licitatiilor erau pentru obiecte de colectie, antichitati si cateva obiecte de arta. In jurul acestor licitatii s-a creat o comunitate a “okazionautilor” care a ajuns sa dea “spiritul okazii”.

Pe atunci se realizau cateva zeci de tranzacţtii cu obiecte de arta si colectie.  In 2014, numarul acestora a ajuns la zeci de mii de tranzactii, inregistrandu-se o crestere de peste 300 de ori. O dezvoltare semnificativa, care ne arata un interes crescand al utilizatorilor platformei noastre pentru arta, colecţii de arta, de monede, timbre, carţi postale, telefoane, aparate fotografice,  mobilier,  articole VIP si multe altele.

Okazii.ro si-a inceput activitatea in anul 2000, bazandu-se pe comunitatea colectionarilor.  Ei ne sunt alaturi si in prezent, facand parte din cei peste 140.000 de vanzatori Okazii.ro, probabil cea mai mare comunitate de vanzatori existenta in Romania.”, declara Radu Sitaru, CEO-ul Okazii.ro.

Comunitatea colectionarilor  din cadrul Okazii.ro inregistreaza astazi, 1100 de membri, iar topul judetelor din care provin cei mai multi colecţionari se afla: Bucuresti – locul 1; Timis – locul 2; Cluj – locul 3; Arad – locul 4 şi Iasi – locul 5.

Numarul obiectelor de colectie prezente Okazii.ro este de peste 72.000. Printre cele mai populare sunt: timbrele, monedele, bancnotele, bijuteriile, obiectele de portelan, argint si bronz, jucariile, vinurile de colectie si costumele populare.

Valoarea produselor vandute in Categoria Arta si Obiecte de colecţie pe Okazii.ro, in perioada ianuarie – aprilie 2014 se ridica la 527.000 de euro, cel mai mare numar de tranzactii inregistrandu-se în categoriile: arta, numismatica si antichitati.

In topul celor mai scumpe obiecte de arta si colectie vandute pe Okazii.ro sunt:

1. Icoana pe lemn din aur masiv – 65.000 euro;
2. Tractor din 1920 –  10.000 euro;
3. Set tacamuri argint masiv  – 7.900 de euro;
4. Salon Vienez din 1840  – 8.900 euro si
5. Ceas Rolex Daytona Winner 1992 – 3.560 de euro.

Cele mai scumpe tablouri vandute pe Okazii.ro in ultimii  doi ani    

In privinta tablourilor, top 5 cele mai scumpe tablouri pe Okazii.ro sunt cele apartinand pictorilor romani:

  1. Razboiul de indepedenta 1877, nesemnat – 10.000 euro
  2. Zorile de Sabin Balasa  –  5.800 euro
  3. Portret de tiganca de Apostol Manciulescu  – 2.500 euro
  4. Vas cu flori de Ion Pacea  –  1.400 euro
  5. Case tatarasti la Balcic – 1.350  euro

Sa ne aducem aminte  – Produse care au facut istorie

De la pestele multicolor din perioada comunista la televizoarele alb negru, de la cravatele de pionier la patefoanele rusesti, de la cartile postale din anii 20’ la gumele turbo cu surprize, de la carnetele de economii la papuaa Nadia din anii 76’ si altele, toate pot fi gasite pe Okazii.ro – oricare dintre ele putand fi inceputul sau completarea unor colectii variate.

Okazii.ro participa la targurile dedicate colectionarilor din intreaga tara

Participam in mod constant la targurile dedicate colectionarilor din Bucuresti si din intreaga tara, cei interesati putand afla cum anume pot vinde sau cumpara online, direct de la membrii echipei noastre.

Planuri de viitor

Okazii.ro isi doreste sa dezvolte comunitatea si piata online de arta din Romania. Pe viitor, ne dorim sa aducem cat mai multi iubitori de arta in cadrul platformei noastre, incercand sa dezvoltam o piata de arta, la preturi accesibile, care sa permita oamenilor obisnuiti accesul la frumos.”,  mai adauga Radu Sitaru, CEO-ul Okazii.ro.

 

Despre Okazii.ro

Lansat oficial pe 15 aprilie 2000, Okazii.ro este cel mai mare site de comert online din Romania, conectand milioane de cumparatori si vanzatori in fiecare zi.  Okazii.ro are peste 2,5 milioane de produse noi si second-hand in oferta a peste 140.000 de vanzatori si magazine online.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati:
Ramona Hromei
PR Officer  Okazii.ro, Netbridge Services
Tel: 0754.040.389
E-mail: ramona.hromei@okazii.ro

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu