O noua lungime pentru titlurile produselor

Incepand cu data de 1 aprilie 2015 titlul unei vanzari de pe Okazii.ro va fi limitat la 80 de caractere.

Titlurile mai scurte, ce contin doar caracteristicile esentiale ale produselor, sunt mai relevante atat pentru cautarile efectuate de cumparatori cat si pentru motoarele de cautare.

Modificarile se vor realiza in doua etape:
– In prima etapa modificarea va fi sesizabila la punerea in vanzare si editarea produselor;
– In a doua etapa, incepand cu 30 aprilie 2015, in listarile de produse se vor afisa doar primele 80 de caractere ale unui titlu.

Astfel, aveti la dispozitie 30 de zile pentru a va actualiza produsele ale caror titluri contin mai mult de 80 de caractere.

Update
Este important de stiut ca pentru produsele puse in vanzare pana la data de 1 aprilie, aceasta modificare a titlului se va reflecta doar in paginile de listare. In paginile de produs, cat si in contul de utilizator, titlurile vor fi afisate ca si pana acum.

Pentru a face aceasta tranzitie cat mai usoara, in urmatoarele 3 luni veti putea folosi in mod gratuit promovarea “Scurta descriere”.

 

162 de comentarii la „O noua lungime pentru titlurile produselor

  1. Bogdan Radulescu

    Stupid, o alta masura ce va scadea numarul de vanzari pe okazii exact ca si eliminarea optiunii Sortare Pret + Cost Livrare din cautari !

    Răspunde
    1. George Ilinca

      Salut Bogdan

      Modificarea a fost realizata pentru a creste relevanta titlurilor. Astfel, titlurile ce contin doar caracteristicile esentiale ale produselor pot fi parcurse mai usor de catre cumparatori si vor atrage mai mult trafic din motoarele de cautare aspect ce se traduce intr-o expunere mai buna pentru produsele voastre.
      In ceea ce priveste eliminarea sortarii dupa pret + costul de livrare, din datele pe care le avem noi, aceasta nu a influentat in mod negativ tranzactiile.

      O zi buna

      Răspunde
      1. Anticariat Rareanu

        Cand ati gandit asta, trebuia sa aveti in vedere diferentele intre categoriile de produse. In cazul librariei, titlu nu inseamna doar George Cosbuc – Poezii.
        Luati titlul de mai jos si taiati-i toate caracterele de la sfarsit sa va ramana 80
        Ce va rezulta? Nici macar titlul de pe coperta intreg? Dar sa presupunem ca ar fi fost intreg? Nu-i asa ca nu va trecea prin cap ca e vorba de istoria invatamantului muzical?
        Ca sa nu mai zic ca era si o carte cu autograf.
        VASILE VASILE – PAGINI
        NESCRISE DIN ISTORIA PEDAGOGIEI SI A CULTURII ROMANESTI. O ISTORIE A INVATAMANTULUI MUZICAL. cu autograf
        Ce e cu rosu nu mai intra.
        Luati si situatia cartilor postale – in care trebuie sa treci si subiectele – nume de strazi, institutii .
        Dar nu-i nimic, o sa ne incalzeasca faptul ca pe google o sa fie indexate 3000 de carti postale cu timisoara. Ca va avea cineva rabdare sa le deschida pe fiecare sa afle despre ce e vorba.
        Oricum, nu e normal sa fie o decizie cu efect retroactiv si obligatoriu.
        In loc sa adaugam produse, stam sa modificam sute sau mii, pentru ca s-a luat o decizie insuficient analizata.
        Ca si faza cu relevanta.
        Vanzatori premium, cu 100% calificative pozitive, cu magazin, utilizator verificat, garantie de livrare indexati sub vanzatori bronz, cu 90% pozitive, cu o vechime de nici o luna pe site.

        Răspunde
        1. sailor vali

          Am avut rabdarea sa citesc toate comentariile. Niciunul nu sustine aceasta ineptie pe care incercati s-o introduceti. Modificati regulile in timpul jocului. Daca tot voiati sa luati aceasta masura trebuia sa lasati asa titlurile scrise deja iar incepand cu 1 aprilie masura sa se aplice doar noilor licitatii. Cei care au mii de licitatii cu asemenea titluri trebuie sa-si ia concediu ca sa faca toate modificarile. Ne cereti parerea asa, ca sa para democratic. Doar atat.

          Răspunde
      2. Bogdan Radulescu

        Modificarea nu are cum sa creasca relevanta titlului, va fi doar o descriere mai scurta, deci exact opusul, adica mai putin trafic in motoarele de cautare.
        Modificarea este comerciala, pentru a creste numarul de promovari platite catre okazii, incercanduse astfel migrarea celor 40 de caractere la „scurta descriere” – promovare 0.10e

        Eliminarea costului de livrare din cautari este o mare greseala si influenteaza vanzarile, clar pe mine m-au afecta; Sunt foarte convins ca si pe voi va va afecta pe termen lung, percepeti comision la valoarea produsului, nu si a transportului. Sunt sigur ca intelegeti la ce ma refer.

        O seara faina

        Răspunde
        1. Radu S.

          Relevanta este rapoartul dintre ceva si altceva. Daca ceva sunt expresiile importante pentru o categorie/cautare iar altceva este suma tuturor cuvintelor dintr-o categorie/cautare atunci este evidenta afirmatia ca titluri lungi produc o scadere a relevantei.
          Sunt sigur ca se intelege rationamentul.

          O zi buna.

          Răspunde
          1. Bogdan Radulescu

            Titlurile lungi cresc relevanta, sunt zeci de mii de produse ce necesita o diferentiere intre ele prin titlu. Este o metoda eficienta de vanzare descrierea produsului vandut din doua motive : pentru a atrage clientul si pentru ca anumiti clienti cauta anumite prodususe folosind cuvinte cheie.
            Dupa cum am spus din prima zi si tocmai ati confirmat singurul motiv este migrarea incet catre promovarea scurta descriere. Ati ramas in pana de idei cum sa mariti profitul si trageti tot pe spinarea vanzatorilor.

          2. Bogdan Radulescu

            RELEVÁNT, -Ă, relevanți, -te, adj. Care relevă, care scoate sau iese în evidență.

            Ceva scurt, mic, nu o sa iasa cu nimic in evidenta – valabil nu numai pentru titlu !

      3. ANA

        Sa speram ca e ca voi , ca va creste , dar zilnic ma uit si tot mai putini vizitatori sunt pe site Okazii. Daca mai implementati si asata o sa ramaneti voi si cativa vanzatori premium care sunt facuti dupa diferite praguri etc …. Va uram succes pentru noua implementare .

        Răspunde
      4. Ion Ion

        George Ilinca, care-i numărul total al cumpărătorilor ce v-au reproșat că titlurile anunțurilor sunt mult prea lungi și, din acest motiv, pot fi parcurse foarte greu?

        Răspunde
  2. Mihai Matei

    Se poate adauga o optiune (temporara) de modificare a mai multe titluri in acelasi timp ? Am aproape 200 de anunturi si m-ar ajuta foarte mult daca as putea face acest lucru.

    Răspunde
    1. George Ilinca

      Salut Mihai,

      Din pacate este putin mai complicata o astfel de implementare. Daca te ajuta, iti pot da o lista cu toate produsele tale care au titluri mai lungi de 80 caractere, nu este necesar sa le modifici pe toate.

      O zi buna

      Răspunde
      1. sailor vali

        Am inteles ca George Ilinca e moderator. Ok. Ii propun urmatorul exercitiu. Sa presupunem ca este colectionar de carti postale cu Brasov si vrea sa vada care sunt licitatiile care au in titlu cuvantul Brasov. Apoi il rog sa ne spuna ce afiseaza motorul de cautare. Acelasi lucru e valabil si la categoria carti sau obiecte de colectie.

        Răspunde
  3. Radu Florin

    Buna ziua,

    si un vanzator care are sute produse introduse astfel cu 80 de caractere peste ce face? Din cate stiu inainte sa faci ceva te gandesti si la urma pui in practica, se pare ca la okazii este opusul. Pentru fiecare titlu care il modificati ar trebui sa despagubiti cu 0.05 euro per titlu ca pe viitor sa nu mai muncesc ca prostul. Imi pierd timpul degeaba sa scriu pe aici, daca faceti bine ceea ce faceti cum explicati un trafic de peste 185.000 de utilizatori pe zi in 2013 si in momentul de fata daca sariti peste 140.000 de utilizatori pe zi este bine. Motorul de cautare este sub orice critica si pot sa dovedesc ceea ce spun, statutul de vanzator premium si garatia de livrare nu au nici un atu in cautare.

    Felicitari inca o idee proasta!

    O zi buna!

    Răspunde
  4. Iulian Marinescu

    sa va fie rusine!asa ceva nu am vazut!de cativa ani ne ingraditi dreptul de a vinde si ne faceti sa ne mutam pe alte site uri cu capul pe umeri!sau vreti sa mai dam inca 10 centi pt titlu suplimentar? nu -mi vine sa cred asa ceva!!!!!!!!!!!!1

    Răspunde
    1. Radu S.

      Salut Iulian,

      Pentru ca intentia noastra este sa crestem relevanta titlurilor in listari si categorii si pentru ca intelegem ca folosirea promovarii „descriere suplimentara” este o solutie pentru cei care au titluri mai mari de 80 de caractere am decis ca acesta promovare sa fie gratuita pentru cei ce o vor folosi in perioada urmatoare.

      Implementarea gratuitati se va face prin pret 0. Pana cand acest lucru va fi implementat puntru cei ce vor folosi acesta promovare si vor fi taxati se va calcula lunar suma datorata si se vo face returnari in cont.

      Speram ca asta sa ajute.

      Răspunde
      1. Iulian Marinescu

        SUNT DE ACORD CU DUMNEAVOASTRA DAR TIMPUL NOSTRU E LIMITAT SI CA SA MODIFICI MII DE LICITATII E NEVOIE DE TIMP,TIGARI,CAFEA SI NERVI!

        Răspunde
      2. Iulian Marinescu

        DACA TINETI CONT SI DE PAREREA NOASTRA ,CHIAR NU VEDETI CA NU E NIMENI DE ACORD CU ACEASTA SOLUTIE? CHIAR NU VEDETI CA LUMEA E NEMULTUMITA? CHIAR NU VEDETI CA UNII VAZATORI POATE TRAIESC NUMAI DE PE URMA VANZARILOR SI IN LOC SA II AJUTATI II INGRADITI? DACA VINDEM NOI CASTIGATI SI VOI,DECI NU IMI EXPLIC CUM FACETI TOTUL PE DOS!PERSONAL DAU SUTE DE EURO COMISIOANE SI CA DREPT MULTUMIRE PRIMESC SUTE DE TELEFOANE ZILNIC CA DUMNEAVOASTRA NU DORITI SA FACETI CEVA LA PROGRAMUL ASTA JALNIC CA SA U MAI ADAUGE TRANSPORT LA FIECARE PRODUS DACA E DE LA ACELASI CUMPARATOR!

        Răspunde
  5. Anticariat Rareanu

    Probabil cea mai proasta decizie din ultimii ani. Trebuie sa modific 1700 de titluri, dupa ce am muncit o gramada ca sa adaug si subiecte si detalii despre carti si reviste. DIn astea 1700, sunt destule titluri care sunt mai lungi de 80 de caractere. Ce relevanta sa aiba pe motoare de cautare un titlu incomplet sau fara toti autorii?
    Inteleg intentiile bune, dar rezultatul va fi dezastruos. In analiza dvs, nu ati facut diferenta intre tipurile de produse si nu v-ati gandit cat trebuie sa muncim pentru a indeplini noile „standarde’. Implementarea nu ar fi trebuit sa afecteze produsele deja listate.
    Si astept reintroducerea sortarii dupa data adaugarii produsului.

    Răspunde
  6. Iulian Marinescu

    din pacate faceti totul ca sa va bateti joc de noi si de timpul nostru!dam bani cu gramada pentru niste servicii de 2 lei!sa va fie rusine pentru ca ingraditi vanzarile si de cativa ani nu ati adus nimic bun,decat prostii!v am mai lasat mesaj si l ati sters sa nu vada si altii ce scriu!intr un cuvant…suntem bataia voastra de joc pe banii nostri!cu ce va ajuta? cu nimic!decat poate sa ne mai scoateti noua cate 10 centi din buzunar pt titlu suplimentar!am 1110 produse|? cand credeti voi ca le modific??? imi platiti voi orele din fata calculatorului? o idee mai proasta nici ca se putea!o bataie de joc!site-ul merge cel mai prost din toate site urile posibile!am prieteni care au renuntat la voi din nenumarate cauze,pierdeti teren insa nu faceti nimic sa tineti oamenii pe loc!ce ganditi voi? ,,eeee …pleaca asta …si? ,, da …plec eu dar pleaca in fiecare zi zeci chiar sute din cauza voastra!imi strig durerea ca numai prostii faceti!stiti cate licitatii platesc din cauza voastra de pomana? stiti cate licitatii am active cu stoc 0? cum e posibil asa ceva din moment ce eu am in stoc produse? stiti ca de cand ati facut prostia asta de program a disparut ,,culoarea,, la produse si omul nu poate licita ca nu poate alege culoare fiind inexistenta? stiti ca am vorbit cu voi si nu mi ati dat nici un raspuns? stiti cati banii dau eu pe luna la voi? 400-500 euro plus tva!!!!!!!!!!!si toate astea sa va bateti joc de noi!!!!!!!rusine maxima!

    Răspunde
    1. Radu S.

      Buna Iulian,

      Poti sa ne dai cateva exemple de licitatii active cu stoc 0 ?
      Referitor la reducerea numarului de caractere in titlu el este necesar. Nu exista o constrangere pentru vanzatori, modificarile se pot face in timp, daca este nevoie vom da promovarea „scurta descriere” (care s-a numit titlu suplimentar in trecut) cu pret 0 (gratuit) pentru ajuta pe cei care din motive obiective nu se pot incadra in cele 80 de caractere.

      Tot ce speram este ca aceste lucruri sa produca si efecte pozitive.

      O zi buna.

      Răspunde
      1. Iulian Marinescu

        BUNA!AM VORBIT AZI CU DUMNEAVOASTRA PE FORUM ,CU DOMNISOARA IRINA,GEORGE ETC SI AM DAT ZECI DE EXEMPLE ,LINK URI!MI S A DAT DREPTATE SI CU TOATE ASTEA NU S A REZOLVAT NIMIC!AM PLATIT LUNI DE ZILE PRODUSE CARE APAR CU STOCURI MARI SI CAND DAI ,,CUMPARA,, ITI ARATA 0! AM INTRAT LA BANUIELI ODATA CE BOCANCI CARE SUNT 100-130 RON EU II AM LA 35 RON SI NU SE VAND!!!!!!! SAU ESARFE SAU GENTI SI MUUULTE ALTE PRODUSE!PACAT…

        Răspunde
  7. LukAntonio

    Poate pentru unele produse lungimea de 80 de caractere a titlului e rezonabila, dar pentru altele, cum ar fi cartile, nu este deloc potrivita. De multe ori, in titlul unui anunt pentru o carte sunt incluse si alte informatii, cum ar fi anul aparitiei, editura, daca este cartonata sau nu, etc, pentru ca exista diferite editii ale aceleiasi carti si un cumparator poate cauta o anumita editie. Bineinteles, titlul cartii poate fi mai lung si atunci nu il mai poti incadra in 80 de caractere si trebuie trunchiat. Cui ii foloseste asta? Nimanui, evident. Nici site-ului okazii.ro, nici noua, vanzatorilor, nici cumparatorilor.
    Din pacate, decizia aceasta este foarte proasta. Mi-ar placea sa vad ca se fac si schimbari care sa ajute vanzatorii, nu doar care le pun bete in roate. Si tot din pacate, am inceput sa ma obisnuiesc cu faptul ca schimbarile pe site-ul okazii.ro nu se fac pentru a ajuta vanzatorii. Te-ai astepta ca din cate comisioane se iau, sa se faca imbunatatiri consistente site-ului, dar evident ca nu se fac.

    Răspunde
  8. alfonso costale

    NU inteleg cum sit-uri gen EBAY functioneaza dupa alte
    multe reguli mult mai bune si ajutatoare pentru vanzatori dar si cumparatori
    . In loc sa invatam de la cei mari si cu vechime , facem reguli noi care sa va
    satisfaca nevoile si sa ingradere din nou libertatea intr-o tara
    „libera”. Ocazii.ro in fiecare an devine din ce in ce mai strict .
    Pana
    si mesajele de la vocea utilizatorului au ajuns sa fie…sterse pentru
    ca nu le convin lor. le fac reclama proasta. Rusine.

    Răspunde
  9. Krina

    felicitari din nou!!!! ne fortati sa migram spre alte platforme de vanzare! numai decizii proaste si in nefavoarea vanzatorilor mai aduceti in ultima vreme…. noua care va platim! fff urat! nu puteti macar odata tine cont de ce dorim si noi?
    un titlu scurt nu ne ajuta la vanzari PUNCT! am incercat acest lucru pe mine, m-am uitat intre titluri….un titlu sec nu ma atrage cu nimic, nu ma face sa-l deschid….dar daca vad deja o mini descriere in titlu, ca e un produs nou, poate trimis gratuit, si alte facilitati in titlu, il deschid mult mai repede decat cel cu titlul sec fara nimic
    extra. dar degeaba incerc sa va explic, ca la voi parca aceste decizii sunt luate de niste oameni scapati din azil! 🙁 totul faceti in defavoarea noastra! asa m-am saturat :(. noi vanzatorii cu mii de produse cand vom putea sa le mai modificam? va rog, revizuiti altfel ne pierdeti!
    PE FORUMURILE SI BLOGURILE VOASTRE DOAR OAMENI NEMULTUMITI DE ACESTE DECIZII VAD…. NU AR TRE SA FIE UN SEMNAL DE ALARMA PT VOI?

    Răspunde
    1. Radu S.

      Buna Krina,

      Modificarea produselor nu are un termen limita. Vom lucra impreuna cu voi sa gasim cele mai bune variante ca acest lucru sa se intample intr-un timp rezonabil. In plus daca este nevoie de detalii pentru utilizator se va putea folosi fara costuri suplimentare promovarea „scurta descriere”.

      Ne pare rau ca acesta modificare produce un ecou negativ insa ea este in interesul vanzatorilor si are ca scop cresterea traficului in paginile de produs.

      O zi buna.

      Răspunde
      1. Krina

        da, 3 LUNI se poate folosi GRATUIT promovarea scurta. nu
        inteleg de ce nu ati putut atunci sa faceti titlul din 2 bucati…. daca tot vroiati sa il scurtati, sa fie totul gratuit. 😉 iar cei care au in titlu anumite descrieri ca de ex „1 buc x lei, 2 buc y lei” sa nu trebuiasca sa stearga promotia… acest lucru v-ar fi ajutat si pe voi caci comisionul il luati de 2x produsul nu 2xprodusul-reducerea oferita de mine.

        „In a doua etapa, incepand cu 30 aprilie 2015, in listarile de produse se vor afisa doar primele 80 de caractere ale unui titlu.” – nu ti se pare 1 termen limita? crezi ca noi putem sta cu mainile in brau si sa asteptam frumos sa se taie mai mult de jumatate din titlu? trebuie sa-l schimbam, unul cate unul. eu inca n-am reusit sa schimb la toate dupa ultimile modificari, si crezi ca reusim intr=-o luna? super.

        de ce trebuie sa implementati aceast lucru necerut de nimeni cand toate opiniile exprimate de noi sunt contra????

        de 2 ani nu stiu ce se intampla cu Okazii, vanzarile sunt in continuare scadere in ciuda faptului ca faceti o gramada de schimbari „in bine” 🙁

        Răspunde
        1. Daniel Borca

          Este foarte simplu au schimbat motorul de cautare cu o mare prostie, cu ajutorul caruia nu mai gaseai nici un produs, pe urma a mai dat o mana de ajutor concurenta si uite asa.In loc sa faca ceva util, ne obliga sa migram catre concurenta unde culmea este totul gratuit.Inainte sa faceti ceva cereti si parerea vanzatorilor.Cel mai simplu ar fi sa lasati titlul asa cum este si cine nu doreste sa-l schimbe si este dispus sa plateasca ceva in plus asta e.Astfel eu unul as modifica cateva licitatii la care nu tin neaparat sa am un titlu lung iar restul ar ramane la fel.

          Răspunde
    1. Daniel Borca

      si cati cumparatori or sa apese pe acest i ? daca eu care am contul de peste 14 ani nu am observat cum va ganditi ca o sa observe cineva care intra doar sa cumpere ceva? Normal era sa apara sub titlu sau cum am mai zis si in alta postare lasati titlul lung si cine este dispus sa plateasca in plus plateste, astfel scapam de batai de cap.

      Răspunde
  10. Valentin Miritescu

    E o masura aberanta ca si cele mai multe luate in ultimul timp. Daca eu am o carte cu doi autori si un titlu mai lung nu o sa am cum sa ma incadrez in cele 80 de caractere. Dar pe langa comision vreti sa ne fortati sa platim si alte promovari cum ar fi aceasta „scurta descriere”.

    Răspunde
  11. SIMION RELU

    sa facem o exemplificare si cu ajutorul celor de la okazii sa punem un titlu la urmatorul produs:

    acumulator Samsung AB463651BE pentru Acton, B3410, B3410W, B3410 Chat, B5310 CorbyPRO, Ch@t 322, C3060R, C3222, Ch@t 322 DUOS, C3510 Corby Pop, C3510 Genoa, Cara, Corby 3G, Corby Wifi, CorbyPlus B3410, C3200 Monte Bar, C3530, C6112, CorbyPro B5310, Delphi B3410, F400, Genio Slide, Halley, J800, J800 Luxe, L700, La Fleur S7070, Lucido, M5650 Lindy, M7500 Emporio Armani, M7600 Beat DJ, M7603, Platine, Player, Player 5, Player Star, Pocket3G, S3370, S3650 Corby, S3650 Genio Touch, S3650W Corby, S3653W, S5260 Star II, S5550 Shark 2, S5560 Marvel, S5560 Star WiFiVE, S5600 Preston, S5600L, S5603, S5610, S5620 Kabuki, S5620 Monte, S5620 Onix, S7070 Diva, S7070 Marina, S7220 Eltz, S7220 Ultra b, S7220 UltraCLASSIC, Star 3G, Star Nano 3G, ZV60

    sa presupunem ca cei ce vor sa caute acumulatorul nu stiu seria lui si-l cauta dupa modelul telefonului detinut de ei, sa zicem samsung S3650 corby

    CUM SA FIE TITLUL ACUMULATORULUI CA CEL CE CAUTA PENTRU S3650 SA GASEASCA PRODUSUL???

    Răspunde
  12. Victor

    Draga Okazi,
    De ce trebuie sa ne dezamagesti?
    Personal am :Vanzari active (4985) – cu un rating GOLD si Premium, am multumit toti cumparatorii ce au cumparat de la mine si am platit comisioane si am un cont incarcat in avans cu Euro… spunand aceste lucruri… cum iti imaginezi ca o sa pot sa modific anunturile in cele 3 LUNI?!

    Am un gust amar si ma simt si aici ca la ANAF si finante cand regulile se schimba in timpul jocului…
    Eu pot spune doar PACAT!

    Cred ca parerile de mai jos sunt suficiente, nu lungimea descrierii anuntului e problema si rezultatele care tin cont de mai multe lucruri decat de cuvintele cheie cautate de cumparator.

    O zi buna sa aveti!

    Răspunde
  13. Ion Ion

    Dacă 80 de caractere „sunt mai relevante atat pentru cautarile efectuate de cumparatori cat si pentru motoarele de cautare”, atunci care-i motivul pentru care nu ați introdus titluri de maximum 20 de caractere?…

    Răspunde
  14. Pingback: Blue Coaster33

  15. Pingback: real payday loans

  16. Pingback: pay per day loans plan

  17. Pingback: car parking

  18. Pingback: water ionizer loan

  19. Pingback: stop parking

  20. Pingback: electrician demand

  21. Pingback: electricians portland or

  22. Pingback: talks about it

  23. sorin petrescu

    Sunt destule saituri de anunturi, GRATUITE, cine va pune sa stati aici? In loc de modificarea titlurilor, incercati sa stergeti anunturile, sunt curios care va fi reactia OKAZII.RO cand platitorii de comisioane isi iau viteza. Cine dracu’ are timp sa inghita prostiile astea, auzi pt relevanta…cine stie ce se mai pregateste :D. Daca nu cumva fortarea folosirii subtitlului, care nu e gratuit.

    Răspunde
    1. Adelina

      Buna,
      Imi pare rau ca asta este parerea ta despre modificarea efectuata de noi. Promovarea „Subtitlu” este gratuita astfel ca invocarea unui astfel de motiv nu isi are rostul. Mai multe clarificari despre modificare gasesti aici http://bit.ly/1HbYKfA.
      O zi placuta!

      Răspunde
  24. Pingback: plumbing code books study guides

  25. Pingback: informative post

  26. Pingback: pay per day loan plans

  27. Pingback: house blue

  28. Pingback: electrician azerbaijan

  29. Pingback: navigate to this website

  30. Pingback: alkaline water brands

  31. Pingback: water ionizer

  32. Pingback: pay plan

  33. Pingback: water ionizer

  34. Pingback: electricity

  35. Pingback: alkaline water

  36. Pingback: insurance resources

  37. Pingback: alkaline water

  38. Pingback: he has a good point

  39. Pingback: here

  40. Pingback: знакомства с Украинскими девушками

  41. Pingback: zootopia 2016

  42. Pingback: film online 2016 free ua ru kz

  43. Pingback: Дивергент, глава 3: За стеной / Allegiant, Высотка / High-Rise,

  44. Pingback: лучшие фильмы 2016 2016 года список новые фильмы

  45. Pingback: лучшие фильмы 2016 2016 года список новые фильмы

  46. Pingback: лучшие фильмы года 2016

  47. Pingback: лучшие фильмы года 2016

  48. Pingback: jykfqy abkmvs cvjnhtnm ,tp htubcnhfwbb

  49. Pingback: jykfqy abkmvs cvjnhtnm ,tp htubcnhfwbb

  50. Pingback: more

  51. Pingback: more

  52. Pingback: film

  53. Pingback: ukraine girl kiev lviv

  54. Pingback: ukraine girl kiev lviv 2016

  55. Pingback: ukraine girl kiev lviv 2016

  56. Pingback: helou zis me

  57. Pingback: helou zis me

  58. Pingback: clic here

  59. Pingback: clic

  60. Pingback: illuziaobmana

  61. Pingback: HDKINOONLINE

  62. Pingback: porn video tube, hard porn, streaming porn, hq porn

  63. Pingback: hqporn2016

  64. Pingback: hqporn2016

  65. Pingback: Лучшие фильмы

  66. Pingback: Лучшие фильмы

  67. Pingback: Лучшие фильмы2

  68. Pingback: ТелефоновСамсунг2016

  69. Pingback: sunnyleone

  70. Pingback: sunnyleonelatest

  71. Pingback: toilehtml

  72. Pingback: tubepatrolporn

  73. Pingback: kinoklub

  74. Pingback: drama2016

  75. Pingback: jpmsruvideotoppornovideo

  76. Pingback: jpmsru

  77. Pingback: top2017bloomingme

  78. Pingback: mir.dikogo.zapada.ceria.sezon

  79. Pingback: aisti.online.smotret.aisti.mult

  80. Pingback: doktor.strendj.online.kino.

  81. Pingback: trumpnews

  82. Pingback: molodezhka4seria

  83. Pingback: molodejka

  84. Pingback: molodezhka4sezon17seriya18192

  85. Pingback: molodejka4sezon21s

  86. Pingback: link2016

  87. Pingback: link2016

  88. Pingback: xml18112016

  89. Pingback: xml181120167

  90. Pingback: molodezhka4sezon212223seriya

  91. Pingback: molodejka4sezon21seria21seria22seria23

  92. Pingback: molodejka4seria25

  93. Pingback: lastssadsafdsa

  94. Pingback: Молодежка4сезон25серия26серия

  95. Pingback: dadafdf3ddafdsa

  96. Pingback: dadafdf3ddafdsa

  97. Pingback: Greg Thmomson

  98. Pingback: gmail sign in

  99. Pingback: gmail sign in inbox gmail account

  100. Pingback: nesaporn

  101. Pingback: wRfqnI8IRxk

  102. Pingback: rajwap hd xxx porn tube video videos free online hot movies XXX

  103. Pingback: rajwap hd xxx porn tube video videos free online hot movies XXX

  104. Pingback: search all craigslist

  105. Pingback: kinokradserial

  106. Pingback: sfico.info xxx video xnxxx xxx hd wwwxxx

  107. Pingback: megogoserial.ru

  108. Pingback: sinister smotret online

  109. Pingback: смотреть

  110. Pingback: kinogo

  111. Pingback: transformery-posledniy-rycar-2017

  112. Pingback: transformery-5-posledniy-rycar-2017-kinohd720

  113. Pingback: myxxxbase.mobi

  114. Pingback: kinogomovie

  115. Pingback: tubepatrol.net

  116. Pingback: tubepatrol

  117. Pingback: paydaycgtloansnhj.com

  118. Pingback: free cna classes in nursing homes

  119. Pingback: online payday loans los angeles

  120. Pingback: 43ytr.icu

  121. Pingback: Watch TV Shows

  122. Pingback: Melanie Bowen

  123. Pingback: mortgage payment calculator

  124. Pingback: vacant land for sale squamish bc

  125. Pingback: mortgage broker vancouver

  126. Pingback: coquitlam mortgage broker

  127. Pingback: krunker hacks

  128. Pingback: mls vancouver

  129. Pingback: mortgage broker

  130. Pingback: online payday loans

  131. Pingback: mortgage payment calculator

  132. Pingback: oh canada

  133. Pingback: best mortgage broker vancouver

  134. Pingback: house for sale pitt meadows

  135. Pingback: boating

  136. Pingback: harrison lake boating

  137. Pingback: richmond mortgage broker

  138. Pingback: abisko.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *