Tendinte pe Okazii.ro in categoria Telefoane mobile

Vanzarile de telefoane mobile sunt revigorate foarte mult de perioada lansarilor de noi modele. Luand in considerare faptul ca lansarile au loc la inceputul, respectiv finalul fiecarui an, putem observa ca in perioada verii vanzarile de telefoane mobile stagneaza. Acest lucru este o consecinta a faptului ca suntem in asteptarea lansarii noilor modele de la Apple: iPhone 6, dar si a modelului Galaxy Note 4 de la Samsung.

De asemenea, este remarcabil faptul ca smartphone-urile cele mai achizitionate de utilizatorii de pe Okazii.ro sunt reprezentate de modele lansate in anii anteriori ca: iPhone 5iPhone 5S sau Samsung Galaxy S4. Avand in vedere ca, in fiecare an, pe piata de telefoane mobile apar noi si noi modele, este normal ca modelele mai vechi sa beneficieze de preturi de vanzare mai mici, lucru de care romanii profita la maxim.

Nici modelele lansate anul acesta nu duc lipsa de cumparatori, printre cele mai importante branduri dorite de utilizatori se numara de departe: Samsung si HTC, cu modele lansate in februarie: Samsung Galaxy S5 si HTC One M8. Singurul care pare sa incerce sa detroneze cele doua branduri ar putea fi noul LG G3, care incepe sa devina un model din ce in ce mai cautat si accesat pe Okazii.ro.

Fiecare telefon cumparat atrage dupa sine achizitia de accesorii, printre cele mai cumparate produse de acest gen sunt husele de telefoane si foliile de protectie. Cu o oferta de peste 80.000 de astfel de produse, fiecare utilizator isi poate personaliza telefonul cu un accesoriu inedit, pastrandu-l totodata ca nou.

Pentru a fi la curent cu tot ce isi doresc cumparatorii de pe Okazii.ro, iti aratam mai jos care sunt termenii cei mai cautati pe site (atat cautari specifice, cat si generale), dar si categoriile unde s-au inregistrat cele mai mari vanzari in sezonul estival.

Iti recomandam sa folosesti aceste informatii:

  • pentru a-ti adapta oferta la cautarile cumparatorilor
  • pentru a folosi in titlurile produselor tale exact termenii cautati de cumparatori

Primii 5, cei mai cautati termeni in categoria telefoane mobile, pe Okazii.ro, sunt:

Alti termeni cautati in categoria Telefoane mobile pentru aceasta perioada sunt:

Estimarile noastre arata cresteri de vanzari in perioada urmatoare pentru produsele:

Telefoane Samsung – 5% fata de luna precedenta
Telefoane iPhone – 10% fata de luna precedenta
Huse telefoane – 20% fata de luna precedenta
Boxe telefoane – 5% fata de luna precedenta
Display telefoane – 10% fata de luna precedenta

Categoriile in care s-au inregistrat cele mai mari vanzari in perioada aceasta sunt:

Telefoane iPhonela preturi cuprinse intre 1500-2500 lei
Telefoane Samsungla preturi cuprinse intre 700-2000 lei
Huse telefoanela preturi cuprinse intre 30-70 lei
Telefoane HTC – la preturi cuprinse intre 1400-2200 lei
Telefoane Nokiala preturi cuprinse intre 400-900 lei

Recomandari

Atunci cand vor sa-si schimbe telefonul, cumparatorii cauta si se axeaza pe urmatoarele elemente: diagonala display, putere procesor, memorie RAM, memorie interna, durata de viata a bateriei, dar si pretul care devine din ce in ce mai important in decizia de cumparare, mai ales ca pietele sunt inundate de alternative de cumparare.

Vezi aici preturile la care s-au incheiat tranzactiile cu telefoane in luna iunie.

Accesoriile pentru telefoane sunt si ele de interes pentru cumparatori iar recomandarea noastra este sa incercati sa diversificati oferta pentru acestea. Protectia si personalizarea telefonului devin foarte importante atunci cand telefonul cumparat valoreaza peste 1000 lei.

Din punct de vedere al pieselor, elementele pe care utilizatorii decid sa le inlocuiasca, mai mult sau mai putin nevoiti sunt reprezentate de display-uri, carcase si ramele laterale.

Madalin Mititelu, Manager categorie – Telefoane Mobile

 

 

 

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu