Noua grila de comisionare

Ne bucuram ca esti clientul nostru si te asiguram ca afacerea ta este foarte importanta pentru noi.
Pentru a imbunatati si mai mult calitatea serviciilor de care beneficiezi, in perioada urmatoare vom ajusta grila de comisionare. Comisionul va fi aplicat fiecarui produs vandut.

Iti multumim pentru intelegere si te asiguram ca aceasta ajustare se va regasi in permanenta imbunatatire a calitatii serviciilor noastre!
Echipa Okazii.ro

Noua grila de comisionare
Categorie Comision actual Din 15.10.2013 Din 15.01.2014
Fashion & Beauty 2.8% Intre 3.9 si 4.9%*
Telefoane mobile 1% sau 2.8%
Computere si electronice 1% sau 2.8%
Filme, Muzica, Jocuri PC 2.8% 3.9%
Universul copiilor 2.8% 3.9%
Librarie 2.8% 3.9%
Arta si obiecte de colectie 2.8% 3.9%
Casa si gradina 2.8% 3.9%
Sport 2.8% 3.9%
Auto-moto, piese, accesorii 2.8% 3.9%
Tutungerie 2.8% 3.9%
Autoaparare 2.8% 3.9%
Sex shop 2.8% 3.9%

 

Ultimul update 25 februarie 2014

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu

340 de comentarii la „Noua grila de comisionare

  1. Shop Sport

    De ce nu spuneti ca la comisionul de 4,90% se va plati de fapt 6,07% ? Ni se pare inacceptabil sa fie DUBLATE comisioanele. Pana acum am luptat sa oferim servicii foarte bune, platind comisioane mari (nu 2,8% asa cum era afisat, ci 3,47%). Stiti foarte bine de unde este aceasta diferenta. Mai mult ca sigur vom reducere vanzarile pe siteul okazii, chiar daca suntem vanzatori gold cu 3000 calificative pozitive. Comisionul este EXAGERAT ! Atat am avut de spus. Echipa Shop Sport

    1. andrei

      da,este perfect adevarat.sunt pe site ul okazii.ro inca de la inceput de ani buni,incet incet acest site se duce la vale,de parca cineva lucreaza acolo impotriva site ului nu pentru a fi din ce in ce mai ok.am avut zeci de cunoscuti care si au facut magazine proprii tocmai din acest motiv,comisioane din ce in ce mai exagerate,vanzari din ce in ce mai mici,plati din ce in ce mai exagerate catre site…cine doreste sa continuie este liber sa o faca,dar pacat ca nu se face si ceva in favoarea vanzatorilor pentru a vinde si a cotiza la site si nu pentru a i se da in cap sa vanda din ce in ce mai putin si sa plateasca din ce in ce mai mult …

  2. Shuher

    Este foarte exagerat ce fac, nu mi se pare normal.
    Se plateste Comision + TVA , ce inseamna asa ceva ? Mi se pare o magarie mare.

  3. danila prepeleac

    Din punctul meu de vedere este o greseala, acest lucru va face ca mici vanzatori , cei care de obicei au si preturile cele mai avantajoase sa migreze catre alte siteuri.

    Trebuie sa tineti cont ca in aceasta perioada site-urile concurente au o campanie foarte sustinuta de publicitate si ma dezamageste „raspunsul” dvs. la ce se petrece in acest timp pe piata de anunturi online.

    1. Stefan

      ALO! Sefu’ , am platit sute de euro comisioane la voi, n-am vazut nici o factura absolut niciodata iar sa spuneti ca emiteti factura doar la cerere – fara sa emiteti un bon fiscal…. inseamna ca dvs. cam incercati sa va sustrageti de la plata TVA catre stat in cazul tuturor userilor care isi alimenteaza contul si nu solicita (primesc) factura. De asemenea la plata prin paypal sau card , vreti sa-mi spuneti mie ca declarati voi la stat toate incasarile corect? Si platiti TVA-ul aferent? Nu cred asta nici intr-o suta de ani, doar traim in Romania si statul ne forteaza sa-l pacalim ori de cate ori putem! De aemenea din putina legislatie pe care o cunosc, dvs. ati cam fi obligati sa afisati costurile cu TVA inclus, asa cum sunt obligate si companiile de telefonie sa afiseze costurile abonamentelor cu tva inclus sau dealerii auto etc. TVA-ul este un impozit indirect stabilit in cota fixa de catre stat si este platit de consumatorul final (intr-un limbaj de argou este un alt impozit pt. prosti), problema care se pune in cadrul site-ului okazii, este daca aceste comisioane percepute intra sub incidenta TVA. Printr-o simpla analogie, site-ul e-bay nu percepe tva la comisioane sau promovari (lasam la o parte diferenta de cost e-bay/okazii , pentru ca vorbim de alte niveluri de expunere worldwide, siguranta maxima la plata etc.) Insa la noi la romani merge sa-i prostiti pe fraieri – adica pe noi, platitorii de comisioane si totodata sa inselati si statul prin ne-emiterea de bonuri fiscale si facturi fiscale si nedeclararea veniturilor reale. Sincer nu va vad bine daca vreun site gen tocmai sau mercador va introduce un sistem de calificative asa cum are okazii si o comisionare mai mica decat a dvs. Nu pot decat sa va urez sa va vina mintea la cap (momentan doar vi s-au urcat fumurile de mare site de comert online la cap), pentru ca va veti face mai mult rau decat bine!

  4. soso

    Va bateti joc de noi, si asa platim destul de mult, acum v-ati trezit sa mariti si comisioanele, si asa destul de mari? Nu va ajunge cat va platim? In scurt timp o sa ramaneti fara vanzatori, sa vedem atunci ce o sa faceti

  5. soso

    In loc sa miciti comisioanele, voi le dublati, intelegem si noi o crestere minuscula, de la 2.8% la 3% dar nici chiar asa, e hotie. Pe alte site-uri e gratuit tot, se vinde gratuit, poti sa iti afisezi numarul de telefon, nu e nevoie de comisioane, cel putin deocamdata. Voi va bateti joc de noi, sper sa nu fie decizie definitiva aceasta de a majora comisioanele, si asa platim si tva, nu numai cat e afisat ca procent, ci si TVA pe deasupra

  6. shoppinglist

    „Superb!” 😀
    O sa includem noile comisioane in preturile de pe okazii, prin urmare preturile o sa creasca si sa vedem atunci cine mai cumpara de pe okazii…

  7. shoppinglist

    Steluta de la comisioanele pentru Telefoane mobile si pentru Computere si electronice nu lamureste nimic pentru ca in legenda nu exista vreo referire la aceste 2 categorii.

    1. George Ilinca

      Intr-adevar, in cazul acestor doua categorii nu avem grila definitivata. Insa ni s-a parut fair fata de vanzatorii nostri sa ii anuntam ca si acolo se vor face ajustari.

  8. Outlethaine11

    Nu mi se ok ceea ce face Okazii.ro .Prima oara au marit taxa pentru Promovari ,acum comisioanele.Incep sa ii forteze pe mici vanzatori sa paraseasca aceasta platforma.Preconizez ca in 1-3 ani pe okazii.ro se vor gasi doar brandurile mari ca Domo s.a. Probabil ca cei de la Okazii.ro au uitat ca pe spatele micilor vanzatori au ajuns acum ceea ce sunt acum,pe baza comisioanelor platite atatia ani la rand ei iau astfel de masuri care ne descurajeaza pe noi,micii vanzatori.Felicitari pentru aceste politici pe care le adoptati de la o zi la alta,incercati totusi sa va orientati si catre vanzatorii mici pentru ca sunt in stare sa garantez ca de acolo vine cel mai mare profit pentru dumneavoastra.

    1. George Ilinca

      Dimpotriva, noile facilitati si dezvoltari pe care le oferim ii sprijina mai ales pe micii vanzatori. Ar fi foarte greu pentru ei sa suporte individual costurile unei aplicatii pentru mobile, spre exemplu, sau ale unui serviciu de asistenta pentru clienti.

      1. Gabysh

        Cea mai buna facilitatea creata pana acum este monopolul cautarilor. La cuvantul cheie „trusa machiaj” mare parte dintre afisari apar de la un singur vanzator. Okazii zice ca e bine asa. Pentru asta am platit eu comisioanele.

        Aplicatia mobila nu era necesara acum, dat fiind volumul foarte scazut de cumparaturi de pe mobil. Mai degraba v-ati fi concetrat pe alte facilitati mult mai importante.

        Serviciu asistenta clienti nu prea este util. Persoanele cu care port discutiile prin intermediul telefonului sau e-mail-ului nu prea au habar de facilitatile tocmai dezvoltate sau cele existente. Raspunsurile prin e-mail vin foarte greu, uneori dupa cateva zile. Angajatii nu sunt informati corespunzator!

      2. krynnn

        poate noi n-am cerut nici o aplicatie pt mobile, sau serviciul de
        asistenta pt noii cumparatori, care oricum functioneaza foarte
        prost,clientii mei primind niste detalii total eronate legat de
        produsele mele! eu inteleg ca poate clientii nu pricep ce scrie pe site,
        dar macar cei de la asistenta sa nu-i duca si ei in eroare! nu numai ca
        au scazut vanzarile in ultima vreme,dar mariti si comisioanele…. 🙁

      3. John Doe

        Nu prea pricep de ce, logat pe sait fiind, nu pot vota cu „nu-mi place” și primesc mesaj că doar cei logați pot vota?!? Păi nu vă zisei CĂ SUNT LOGAT?!?

      4. Marius

        Cele 2 facilitati sunt total inutile si nu ajuta cu nimeni pe nimeni. Cu ce alte facilitati va mai puteti lauda ptr acest comision dublat? Ce imbunatatiri aduceti site-ului care sa merite costurile suplimentare?

      5. Tiberiu Petre

        Eu ca si comparator nu am folosit niciodata aplicatia pentru mobil si asistenta clienti. Daca am apelat la asistenta a fost cu problem de intretinerea contului, nicidecum pentru a ma ajuta in cumparare/vanzare. Deoarece vanzarele sunt cum sunt cred ca ar fi ok un commission unic de 2% pentru produsele sh si pentru cele noi de 1%. Asa ar incuraja vanzarea pe site si profitul okazii cat si al nostrum s-ar marii!
        Adevarat spun ca probabil nu o sa ma las de okazii asa instant dar voi cauta si alte posibilitati mai ieftine sau chiar gratuite!
        Sper sa fim luati in considerare si sa primim raspunsuri la intrebarile si parerile noastre.

    2. Outlethaine11

      Va contrazic,prea putine comenzi sunt din serviciul de asistenta ,iar atunci cand sunt acestea sunt insotite de erori( nume incorecte,localitate lipsa ,cateodata comenzile nu ajung in sectiunea Mesaje, etc ).Cat despre aplicatia pentru mobile,nu consider ca sunt multi cei care comand folosind aplicatia.Cand ii indrum uneori pe clienti catre folosirea acesteia,primesc urmatorul raspuns : „Nu ma prea descurc ,mai bine va sun dupa ce ajung acasa si ma uit pe calculator.” , asadar aplicatia tinde spre a nu avea nici o utilitate. Dupa cum observati majoritatea celor care sunt revoltati sunt vanzatori vechi,care va folosesc platforma de ani si ani,de pe vremea cand Okazii.ro era un sistem gratuit,lipsit de comisioane.Nu spun ca asa ar trebui sa fie si acum,pentru ca este normal ca in schimbul serviciilor oferite sa aveti un profit, dar acest profit ar trebui corelat cu calitatea serviciilor oferite.Pur si simplu nu este corect,cum spunea si un domn putin mai jos,noi platim aceleasi comisioane,aceleasi preturi pentru promovari ca si marii vanzatori,dar este posibil ca produsele noastre sa apara printre ultimele si sa vindem mult mai putin ca acestia.Probabil ca daca o tineti tot asa in 2-5 ani o sa se ajunga ca vanzatorii de pe okazii sa vanda,iar tot profitul obtinut sa fie cheltuit pentru a plati comisioanele exorbitante ce vor urma.Inainte de a lua masuri de genul acesta,incercati sa cereti si parerea vanzatorilor.Veniti cu noi tehnologii care sa se regaseasca in totalitate in valoarea acestor comisioane, sau macar daca mariti acum comisioanele angajati-va ca timp de X ani sa nu mai modificati nimic,macar sa stim la ce sa ne asteptam,nu sa ne trezim ca peste inca o saptamana s-au dublat din nou. Parerea mea este sa mai faceti putina cercetare inainte de a implementa aceasta majorare a comisioanelor.

  9. Lucian Cristian Oancea

    Am primit vestea la ora cand ma pregateam sa dorm. Practic de cateva ore stau si analizez la rece situatia. M-am abtinut cu greu sa nu scriu ce am simtit la cresterea tarifelor cu aproape 40%.
    1. S-au eliminat „fantomele” care isi fac o data la 45 de zile conturi si nu va platesc nici un fel de comision, dar nu uita sa bifeze orice promovare posibila?
    2. S-au eliminat „fantomele” de tip B care uita produse la vanzare, nu raspund pe forum clientilor, iar cand licitezi la produsul lor iti spun ca s-a vandut?
    3. S-a remediat problemele ridicate de vanzatori?
    4. S-au eliminat vanzatori care vand produse ce nu le au in stoc real?
    5. Situl dmv. nu se mai blocheaza datorita numarului neasteptat de vizitatori?
    6. Pot sa dau si eu calificativele negative celor care le merita fara sa ma mai gandesc cat de dificil este sa stergi un neutru/negativ luat pe nedrept? Asta in conditiile in care cam mori cu dovezile in mana – tipic romanesc fireste?
    7. Acordati mai multa atentie clientilor dmv. premium – asa cum ati promis?
    8… Ar mai fi fireste. Dar e tarziu si sunt obosit.
    Concluzia mea este… Voi analiza. Sunt de ceva ani aici si-mi vine greu sa plec dintr-un loc in care am pus mult suflet. Insa daca asta va fi unica solutie…

  10. Geo_alex

    Nu pot sa cred , in fiecare zi se schimba ceva pe okazii.ro , marim pretul promovarii odata , acum marim comisioanele care cu tva se dubleaza . Nu este normal asa ceva parerea mea. Ar trebui sa cereti parerea vanzatorilor sa vedeti daca suntem de acord cu asa , sau parerea mea este o taxa anuala sau lunara in loc de comision poate cineva vinde si celalalt nu taxa oricum se plateste .Ganditi-va ca aceste comisioane se vor regasii in pretul de vanzare si toti cumparatorii se vor orienta pe celelalte situri unde vor fii preturile mult mai mici decat pe Okazii.ro. Cu respect Geo_alex

  11. FOARFECA G. DANUT

    Cea mai buna promovare si comisionare aplicata de Okazii.ro la ora actuala este comision aplicat doar la vanzarea efectiva cu promovarea pe alte site-uri in grija okazii.ro, eu am aplicat metoda aceasta de vanzare chiar daca comisionul este de 5 %, dar mi-au crescut vanzarile si okazii.ro m-a facut mai cunoscut pe ralatia vanzarilor de pe internet. Multumesc okazii.ro pentru ca existi, cel putin pentru mine e ok.

  12. gps_ok

    Va multumim frumos pentru grija purtata!
    Ne vedem nevoiti, datorita dublarii comisionului, sa crestem preturile de vanzare pentru a acoperi pierderile.
    Va multumesc si cumparatorii nostrii!
    Felicitari OKAZII.ro!

  13. Simo Geza

    Buna ziua
    As dori sa-mi exprim nemultumirea fata de comisioanele ce urmeaza sa intre in vigoare din categoria ”computere” in numele tuturor vanzatorilor care vand in aceasta sectiune. 4.9 % este mult prea mult, noi incercam sa vindem la preturi minimale. Asta inseamna ca in curand tot mai multi vanzatori o sa-si faca conturi noi pe care dupa cateva vanzari le abandoneaza, si urmeaza o gramada de conturi cu soldul in minus pentru ca oamenii nu sunt dispusi si plateasca atat.
    De exemplu un vanzator bun are zilnic vanzari intre 300-400 ron, asta inseamna ca el sa plateasca zilnic un comision de aprox 20 ron cea ce este extraordinar de mult.

    O alta rezolvare la aceasta problema ar fi sa nu mai acordam transport gratuit, si cu banii de transport sa platim comisioanele…..dar atunci nu stiu cati cumparatori o sa pierdeti…

    Asteptam o rezolvare convenabila atat pentru vanzatorii Okazii cat si pentru site-ul Okazii

    Stima

  14. Nicole

    Ne inchidem pravaliile si migram spre alte site-uri…cu asa comisioane nu faceti altceva decat sa pierdeti vanzatori si implicit vanzari. Rusine…ne dezamagiti tot mai mult pe zi ce trece…..

  15. MARINESCU IOAN IULIAN

    TOATA STIMA SI RESPECTUL O AVETI DIN PARTEA MEA!UN ADEVARAT DOMN,VA MULTUMESC CA ATI PUBLICAT CE GANDEAM SI EU SI PROBABIL SUTE DE VANZATORI!INCA ODATA TOATA STIMA,ACUM SA VEDEM DACA SE SI REZOLVA CEVA!O ZI PERFECTA!

    1. Lucian Cristian Oancea

      Multumesc. Imi pare sincer rau ca okazii pierde viteza, iar altii agresivi iau cota de piata. Sincer, nu vreau sa plec de aici. Dar de ce problemele nu se rezolva, iar birurile se maresc?

  16. MARINESCU IOAN IULIAN

    a ajusta!!!! informatii dex daca nu stiati!!! a potrivi,a adapta….. voi ati adaptat in favoarea voastra!!!! dar servicii …..pauza!!!!ati micsorat vreodata vreun comision?nu!!!!!!si cu asta consider ca am spus tot!!!!

  17. Privat Vinde

    Intrebarea este la ce aplicati comisionul caci la produsele mele multi vin cu contraoferte de 1/2 de pret. Ma bucur sa platesc un comision daca vand ceva dar la ce iau pe produsele mele ori daca se aplica un comision la pret afisat atunci mai bine le dau gratis.

  18. ovibi

    Ce oferiti pentru aceasta majorare? Ati rezolvat problema coletelor neridicate care se intorc si vanzatorii suporta costurile?
    Eu sunt de acord sa platesc dar sa stiu pentru ce.
    Pentru o majorare de ~ 40% ar trebui sa primim o oferta mai buna

  19. vanzator

    Esti tare , Oancea ! Ai atins problemele reale pe care le intampinam noi vanzatorii ! Dar , cui , ii pasa ? Chiar te rog sa continui cu observatiile, cand esti in forma, poate ne baga in seama si pe noi cine trebuie si le si rezolva !

  20. vali

    as aprecia daca ne puteti dezvalui componentele acestui tarif majorat.poate sint ceva costuri suplimentare pe care noi,utilizatorii, nu le intelegem.avind in vedere ca aplicatia pe mobil nu functioneaza in parametrii nici macar acceptabili,(EX.mesajele trimise pe forum de pe aplicatia mobil nu apar pe aplicaia mama)faptul ca site-ul okazii se blocheaza cam des in ultima perioada,administrarea sa lasa de dorit,cred ca aceasta majorare a tarifelor are o singura componenta ,cea a profitului.daca puteti prezenta o situatie in care cheltuielile va depasesc veniturile v-as intelege.am militat totdeauna pentru plata comisionului ,incercind sa-i fac si pe altii sa inteleaga ca acest comision este o participare reala si la profitul nostru,al clientilor.va doresc o administrare cit mai buna si o intelegere mai profunda a problemelor noastre.stima.

    1. Cristian

      Eu credeam ca or sa scada comisioanele, nu sa creasca, unde ati invatat politica asta? Sunt useri pe acest site cu mii de anunturi, plecarea a numai 10 din ei se va cunoaste. Baza voastra ca site nu sunt userii ocazionali ci cei permanenti. Cei ocazionali, vad ceva si pelaca fara sa mai plateasca nimic. I se suspenda contul si pa, il doare la basca. Cei permanenti sunt mereu aici, platesc tot ce consuma. Cu maririle astea de comisioane nu ati facut decat sa ne dorim diminuarea celor actuale. Ganditi-va ca sunt alternative de site-uri, chiar daca mai rudimentare, dar asa ati fost si voi la inceput.

    2. Marius

      cum veti tine cont de ele? site-ul e plin de buguri, categoriile nu sunt bine definite, de exemplu la categoria componente pc lipsesc producatori mari, lipsesc modele de produse precum i3/i5/i7 a 4 a generatie sau la capacitatea ramilor sa pot seta quadchannel sau 16gb, 32gb si enorm de multe astfel de exemple. Vreti comisioane mari? mai intai trebuie sa le meritati, daca ne puneti la dispozitie o platforma pusa la punct pe care nu exista lipsuri/buguri etc atunci voi plati cu cea mai mare placere comisioanele pe care le impuneti dar pana atunci o sa fac tot posibilul sa imi mut anunturile pe alte site-uri.

    3. Cobianu Nedelea

      Aiurea! Tineti cont de ele? Greu de crezut. Nu s-a intamplat niciodata asa ceva. Dorinta de inavutire rapida, la romani este politica de stat. De ati proceda altfel?

      1. max999

        Nu vor tine cont de nimic, nu au viziune, foarte multe idei bune au fost expuse pe Vocea Utilizatorului, mai nimic nu sa pus in practica, desi exista acolo si idei geniale.

  21. Constantin Aurel

    daca eu cumpar o carte cu un leu si o dau cu doi, iar dvs imi luatati 3,9% eu ce mai castig? paltesc comisioane la okazii de aproximativ 4 ani de zile. Ele sunt deja mari, daca le mai mariti aproape dublu noi ce mai castigam???!!! Cred ca si dvs castigat destul de mult de la miile de utilizatori. Este posibil sa vina o zi cand veti dori sa mai faceti un client dar toti vor fugi datorita indignarii ca ati tras pe ei. Eu zic sa va mai ganditi. Cu stima!

  22. shoppinglist

    Sa dezvolt putin ideea:
    O sa crestem preturile pentru a compensa cresterea comisionului. Probabil o sa mai fie clienti care sa cumpere de pe okazii dar o sa fie mai putini.
    Prin urmare, ce castigati din marirea comisionului o sa pierdeti din scaderea vanzarilor. Dar probabil ati facut o analiza si deja stiti asta. Sau poate nu am eu dreptate…

    1. John Doe

      Voi creșteți prețurile, ei iau comision mai mare. E o situație win-win pentru ei.
      Mai bine ar fi să pună toți vânzătorii marfa la vânzare cu un leu. Să vedem ce comisioane mai iau ei atunci…

  23. Vocea Poporului

    Ceea ce cred eu că se urmăreşte cu această campanie de majorare a comisioanelor este înlăturarea micilor vânzători sau a celor care nu au mare lucru de pierdut prin părăsirea site-ului şi transformarea platformei într-un Mall virtual unde cei mai mari vânzători offline (din toate domeniile) să îşi expună produsele. Comisioanele majorate aplicate tuturor nu au un impact atât de mare asupra magazinelor mari, pentru că acestea îşi pot ajusta preţurile şi campaniile de reduceri în funcţie de numărul de articole vândute. Consider că se doreşte „obligativitatea” acceptării unui comisin crescut pe baza faptului că cei care au sute şi mii de calificative pozitive strânse de-a lungul timpului, au credibilitate sporită şi le va fi greu să părăsească site-ul, mai ales că pentru mulţi vânători persoane fizice, aceasta este singura „taraba” unde îşi pot expune marfa şi pot profita de un spor de credibilitate, lucru care îi ajută în vânzări… de unde reiese şi rezumarea politicii Okazii de „îţi convine, bine; nu, adio!”. Eu nu văd niciun motiv real îndreptat către utilizatorii mici, care să justifice creşterea comisioanelor şi probabil că eu şi ceilalţi vânzători care au spre comercializare câteva produse care le sunt de prios, vor trece către platformele gratuite, renunţând la cele câteva calificative care le conferă un mic procent de încredere, dar care nu justifică nici pe departe, creşterea cu 40% a comisionului reţinut de Okazii.

    Cu stimă, Vocea poporului!

  24. Titus Ardelean

    Daca okazii detine monopolul pe piata din Romania la categoria de
    site-uri din care face parte crede ca poate mari cat vrea tarifele.
    Aceasta insa este o greseala pe care o fac multe companii ce detin
    monopolul in categoria lor. Din fericire pentru noi, intotdeauna putem
    migra spre alte site-uri care reprezinta concurenta pt okazii. Atunci se
    va face o noua „ajustare” de tarife (ieftinire) dar nu cred ca okazii
    isi va recupera din clienti.
    Daca okazii ar fi un serviciu de o
    calitate ireprosabila as intelege… aseara m-am chinuit 2 ore sa incarc
    niste poze la cateva anunturi si nu se incarcau. Le-am redus drastic
    rezolutia si degeaba. Saptamanal intampin dificultati tehnice pe okazii.
    Dupa parerea mea „ajustarea” nu are nicio justificare.

  25. telefoane

    Ne vedem nevoiti, datorita dublarii comisionului, sa crestem preturile de vanzare pentru a acoperi pierderile, toti clienti ne i-au la misto pe forum ca avem preturi exagerate, pai normal ca noi platim comisioane exagerate. vin cu o propunere, de ce nu v-ati gandit ca aceste comisioane sa creasca sau sa scada in functie de calificativele vanzatorului? un vanzator cu multe calificative este un vanzator serios, deci iti aduce clienti…..

  26. laptopstore

    Din pacate la categoria Computere si telefoane mobile, cresterile sunt cele mai mari si vor fi ucigatoare chiar. Din punctul meu de vedere ca user cu experienta si ani multi pe Okazii.ro la aceste comisioane nu va mai fi rentabil sa vinzi deloc si veti avea surpriza ca veti pierde foarte multi din cei care posteaza anunturi aici. Pur si simplu vor migra pe alte site-uri unde sunt taxe 0 sau mai mici.O sa ajungeti sa fiti hulati precum marile hypermarketuri care iti iau taxa de intrare, taxa de raft, taxa de promovare si marketing, comision de vanzare si alte nspe mii de taxe. Daca stau bine sa ma gandesc noi deja le platim toate acestea, asa ca va rog sa va mai ganditi.

  27. Mihaly R

    Si pana acum erau comisioanele obraznice. Daca lucram cu promovare plateam si 6%. Adica okazii ia comision ca si cum ar fi marfa proprie, sunt firme care cumpara si vand mai departe si nu pun 6%, okazii pune 6% fara sa investeasca un cent in marfa propriu zisa. De acord ca e un site web care trebuie intretinut, pe de alta parte si comerciantii care au adaos 5% au site web care trebuie intretinut.
    Jecmaneala !

  28. Lucian Cristian Oancea

    Aveti pe site in jur de 2.000.000 de produse. Cate sunt fantome uitate de vanzatori la fel de fantomatici? Cate sunt produse care nu sunt in stoc real? Cand veti face curatenie – fireste de catre cineva care se pricepe in domeniu? Cand veti arunca un ochi atent asupra produselor care sunt falsuri – sectorul ceasuri este elocvent in domeniu si este una din cauzele pentru care nu m-a bagat in domeniu. Adica cand veti face un pic de curatenie? Cred ca e de preferat un site cu 1.000.000 de produse reale si in stock, din care cumparatorii abia asteapta sa se infrupte… Sunt gata sa va ajut eu la mine in domeniu.

  29. Daniel Manda

    Situatia este foarte dezamagitoare , pentru ca de ce : Okazii.ro a investit in ultimul timp in urmatoarele : 1. Aplicatie pentru mobile , 2. Centrul de livrare din Baneasca , 3. Garantia de livrare , 4. Plata in avans cu cardul.

    Acum sa dezvolt putin :
    – aplicatia pentru mobil e janica , da rateuri lamentabile si nimeni nu se sinchiseste sa testeze si sa aduca imbunatatiri acestei aplicatii care ar trebui sa ne usureze activitatea
    – centrul de livrare : mi se pare un lucru intr-adevar modern , insa foarte ineficient. Atat cumparatorul cat si vanzatorul cauta ca pretul finit al produsului sa fie cat mai mic , iar costurile aditionale ca produsul sa fie predat si testat in centrul de livrare nu avantajeaza pe absolut nimeni , asa ca majoritatea tranzactiilor se fac in modul old-fashion : licitat , predat personal , cumparat sau licitat , livrat prin posta / curier , achitat.
    – garantia de livrare implica transparenta atat din partea cumparatorului cat si a vanzatorului , dar noi ca popor si nivel de finante per cap de locuitor , suntem mult prea saraci ca sa ne permitem luxul de a plati pentru anumite articole in avans si de asemenea , suntem mult prea saraci pentru a ne lovi de vanzatori neseriosi cu produse fictive in stoc sau cumparatori mult prea comozi ca sa confirme la timp faptul ca totul a decurs ok si sunt multumiti de achizitie
    – plata in avans cu cardul cred ca am inclus-o in randurile de mai sus. lumea e saraca si sceptica , asa ca tranzactia se desfasoara old-fashion
    – asistenta tehnica – de toate jena de cele mai multe ori datorita personalului necalficat care nu poate asigura raspunsuri corecte si care de multe ori n-are nici cea mai mica idee in a oferi o solutie , de cele mai multe ori se da vina pe alt departament , tehnic spre exemplu , iar noi suntem nevoiti sa asteptam o solutie , dar nu stiu de la cine.

  30. Alex

    1. Comisioanele sunt destul de maricele in momentul de fata … nu mi se pare normal ca la un produs pe care il vand cu 400 de lei sa va dau voua 8 lei + tva(in momentul de fata) , deoarece produsul acela are garantie de livrare(astept 4 zile sa imi vina banii in caz ca nu trimit joia produsul), are comision bancar pe care tot noi il suportam ca vanzatori, are transport gratuit ceea ce inseamna 30 de lei – deci daca facem un total minim de 45 de lei. In cazul in care veti majora acest comision totalul se v’a mari.
    2. Nu mi se pare normal sa puneti comision pe produsele vandute atat timp cat nu s’a incheiat un contract intre mine ca vanzator si dvs ca si detinator de site.
    3. Nu mi se pare normal ca atunci cand cumparatorul face o comanda telefonica sa nu i se citeasca anuntul produsului (in ultima luna m’am certat cu 7 cumparatori din cauza dumneavoastra), deci daca tot luati acele comisioane va rog sa faceti un training cu cei care raspund la telefoane si sa le explicati ce trebuie ei sa urmareasca atunci cand vb cu cumparatorul
    4. Nu mi se pare normal ca cererea de returnare comision sa dureze 7 zile, este posibil sa nu fi avut timp sa fac aceea cerere si sa va platesc un comision pentru un produs nevandut deoarece cumparatorul nu mai doreste produsul.
    5. Aplicatia pentru mobil este de tot rahatul .. sincer acum, nu noi trebuie sa investim in aceea aplicatie ci dvs ca site. Dvs luati bani de la noi ? Ce faceti cu ei ?
    6. Site’ul okazii.ro mai traieste si din numarul de accesari zilnice .. din cate stiu eu luati bani de pe urma acestui fapt deci nu luati doar din comisionul nostru.
    … mai sunt multe de zis dar sunt multe prea nervos si nu are rost. Poate veti tine cont de parerile noastre si veti face ceva.
    O seara buna!

  31. PSALEX2001

    Am 10 ani pe acest site dar azi decid sa il parasesc definitiv , o sa fie mai greu pe alte siteuri de profil sa vand cu aceeasi incredere primita de cumparator dar voi face tot posibilul sa fac acest lucru oferind o garantie verbala ca am vechime in domeniul meu de activitate !

  32. tulip72bis

    si asa sunt destule costuri…ce va urma se cheama jecmaneala…veti pierde clienti…sunt alte site-uri unde costurile sunt zero si care se misca binisor…treaba voastra, nu e ok ce veti face.

  33. Marius Tec

    De curand am avut un telefon la vanzare. Toate bune si frumoase. Am platit destul pentru promovare si am selectat ca am 2 bucati deoarece in cazul in care liciteaza un utilizator care nu se tine de cuvant si nu cumpara sau care nu stie sa foloseasca okazii , ca se intampla de foarte multe ori sa fie si astfel de utilizatori, sa mai imi ramana un produs la vanzare ca sa nu se inchida licitatia si sa trebuiasca sa platesc din nou comisioane pentru promovare. Bun pana aici… Nu trece mult timp de cand am pus anuntul si liciteaza cineva care nu are nici un calificativ si care imi spune sa trimit produsul. M-am gandit sa nu sterg imediat anuntul si sa astept pana imi ridica coletul ca poate se razgandeste si nu mai imi ridica coletul. In ziua cand a ridicat coletul un alt utilizator imi liciteaza la aceelasi produs cu 5 minute inainte sa intru eu sa sterg licitatia. Vorbesc cu omul care a licitat ii explic situatia ma intelege perfect, imi trimite confirmare la returnare comision si surpriza, cei de la okazii nu vor sa imi returneze comisionul care era in valoare de 7-8 euro nu mai stiu exact. De ce? Pentru ca s-a intamplat din cauza mea nefinalizare tranzactiei. OK… Si am trimis mail si am inceput sa spun mai multe la cei de la okazii…. inclusiv problema cu comisionul ca daca nu se ridica coletul pierdeam bani pe transport si bani pe comisionul de promovare si cu ce ma alegeam? De aceea am ales sa pun 2 bucati. Intr-un final am primit bani dar am un avertisment. Pentru ce? Nici eu nu stiu si am intrebat dar nici acum nu am primit un raspuns, Concluzie: Sunt foarte neseriosi cei de la okazii si nu are rost sa mai facem tranzactii prin ei. Am platit o gramada de bani pe comisioane si ei ce fac? Imi dau avertismente ca imi inchid contul? Dar pentru ce? Nici ei nu stiu. Domnule George Ilinca aveti niste comisioane ca la impozitul pe venit la firme. Vi se pare ca se castiga asa de bine incat credeti ca 3-4 % este ceva infim? Va inselati. O sa vedeti ca in maxim 2-3 ani o sa ramana foarte putina lume pe okazii.ro in acest ritm. Mai ganditi va in privinta comisioanele si acelor angajati , deoarece aveti unii din ei care nici nu stiu in ce an suntem. Fara suparare… O seara buna

    1. max999

      Faza de care zici cu un brodus la vanzare dar trecute doua, am explicato pe Vocea Utilizatorului, a avut subiect dedicat.

      Ce crezi ca pe ei ia interesat ?! Neah, parca sint autisti, au primit multe sfaturi bune pe Vocea Utilizatorului si nu au tinut cont de aproape nimic.

  34. Daniel Manda

    Adaug ceva la comentariul anterior. Daca tot vreti sa dublati comisionul , pentru ca la categoriile electronice si gsm , practic asta se intampla , faceti in asa fel incat comisionul sa fie suportat in egala masura de cumparator si vanzator. Tot timpul declarati ca sunteti factorul mediator care intervine impartial , asa ca asumati-va responsabilitatea si spuneti : NE-AM DORIT SA DUBLAM COMISIOANELE , ASA CA DRAGI CUMPARATORI , COMISIONUL ESTE SUPORTAT IN EGALA MASURA DE DVS SI DE VANZATOR. Sa vedem daca va place cum iese. Cumparatorii vor preturi cat mai mici posibi , insa ei nu au nici cea mai mica idee despre comisioane , promovari , taxe de transport si altele , iar multi se fac ca nu stiu , asa ca responsabilizati-i , iar daca doriti sa majoriti comisioanele , faceti in asa fel ca majorarea sa fie suportata de cumparator. Sa vedem cum va place 🙂

  35. ALBU MARIUS

    Cresterea catastrofala care urmeaza e pentru A IMBUNATATI SI MAI MULT CALITATEA SERVICIILOR asta ca sa citez ce e scris mai sus .In ultimii ani nu ati facut nimic pentru noi vanzatorii singura facilitate gratuita a fost o amarata de poza atata tot RESTUL A FOST CU BANI .Un produs promovat si cu livrare gratuita + comision de vanzare ar insemna sa il duc la un pret apropiat de magazin.Am 16 ani de comert vanzari materiale de constructii de fiecare data cand preturile au suportat majorari au scazut foarte mult si vanzarile ,revenirea la starea initiala durand foarte mult si insemnand investitii mai mari, program de livrare mai lung totul ptr a recastiga terenul pierdut.Parerea mea e faceti o greseala enorma, daca acum aveti sa zicem 50.000 de conturi exemplu in viitorul apropiat veti avea 200.000 de conturi FANTOMA.O cartela de orange e 25 lei ,se vor face conturi dupa fiecare vanzare mare ce credeti ca veti putea face?veti actiona in judecata fiecare rau platnic?foarte greu de infaptuit asa ceva din motive bine stiute de unii dintre noi si de care sunteti si voi siguri dar vreti sa mizati totul pe o carte AVANT SAU PRABUSIRE .sunt tare curios de rezultat .IDEE -oare nu pot paria la stanleybet ? as pune 100 ron .o seara placuta la toata lumea

  36. super

    Este de fapt o situatie lose-lose. Pentru ca daca preturile cresc, vanzarile scad, iar comisioanele sunt mai rare. Exemplu: daca inainte vindeam 3 bucati si okazii lua de 3 ori 3 lei, totalul era de 9 lei. Acum vanzarile vor scadea si voi vinde in aceeasi perioada doar 2 bucati, pentru care okazii o sa ia de 2 ori cate 4 lei, deci 8 lei… In plus, noul pret al produselor va concura cu cele din magazin, deci nu doar clientii se vor imputina, ci si vizitatorii. Propunerea ta cu scosul produselor la vanzare cu 1 leu arata ca deja vanzatorii se gandesc cum sa insele sistemul. Asadar, calitatea utilizatorilor de pe okazii va scadea odata cu marirea comisioanelor. Asa cum okazii nu emite factura pentru comisioane, tot la fel si vanzatorul okazii va incerca sa se fofileze de la plata comisioanelor mai mari.

  37. Cristian

    Sunt prea mari noile comisioane. Si asa mi se pareau mari si cele actuale, dar totusi erau in limita suportabilului, dar acum sa platesc cu 40% mai mult … Peste tot, in orice afacere, mai ales in cele prestatoare de servicii, ofertele devin din ce in ce mai bune, nu se maresc preturile. Voi renunta la publicarea anunturilor mele pe acest site in momentul in care categoriile mele de produse vor primi majorarea comisionului. Sincer, dupa atat timp de la introducerea comisioanelor ma asteptam la ceva reduceri, nu la cresteri. DEZAMAGITOR!!! Daca vrei sa cresti calitatea serviciilor nu maresti preturile. Asa ceva nu am mai vazut. A, si inca ceva, nu mai comparati cu ebay, acolo este alta mancare de peste la care un site de genul okazii.ro nu va ajunge niciodata.

  38. Cristian

    Tarifele trebuiau sa scada, nu sa creasca. Cine doreste servicii mai bune de la voi isi cumpara promovari. Cine a venit cu ideea asta va ingropa okazii …..

  39. Cristian

    Si inca ceva ce voi un intelegeti sau nu creti asta. Noi, ca vanzatori, din pretul produsului castigam un anumit procent. De exemplu, din 100 lei, la care ofer transport gratuit prin posta, am dat 70 lei pe produs, ma costa posta 8 lei, ambalajul 2 lei, imi raman 20 de lei. Voi imi luati, dupa noile comisioane, 4,9 lei. Banii astia ii luati din toata suma, inclusiv taxele postale si de ambalare, nu numai din profitul meu. Deci in concluzie, eu va dau voua 25% din profitul meu.

  40. Robert Robert

    Asta deja nu mai este afacere , este lacomie . NU FACETI ALTCEVA DECAT SA DESCURAJATI VANZAREA PRODUSELOR PE OKAZII
    SUCCES

  41. delia

    Avand in vedere ca un pachet web cu 100 Gb si domenii nelimitate, site builder inclus, platforma e-comerce gratuita cu interfata de configurare si constructie site comercial, plus alte sute de aplicatii si mii de optiuni costa 9 euro pe luna, userii care vand lunar de la 30 – 40 de produse in sus pot migra acolo, sa nu mai zic de cei cu volum mai mare. In plus nu ai nevoie de cunostinte de web design sau programare, totul este drag and drop. Asa ca, ar fi mai bine sa scadeti comisioanele, nu sa le mariti. Deja ati agitat apele inutil. Va veti ruga de clienti sa se reintoarca. Si clientii dvs. nu sunt cumparatorii ci vanzatorii. Deja firma la care lucrez eu, analizeaza alte optiuni de promovare si desfacere. Sa vedeti cum va fi sa dispara odata 2000 si ceva de produse, din start 20 de euro lunar numai din listare.

  42. vali

    macar lasati vreo patru poze gratuite.simplificati metoda de postare,este din ce in ce mai stufoasa.incercam sa ne obisnuim cu ideea(a se citi PUMNUL IN GURA sauMANA IN BUZUNAR)majorarii comisioanelor,dar veniti si voi cu vreo tombola,bonusuri,reduceri,premii.etc.coafati aceasta problema la un salon de lux nu la frizeria din colt.

  43. richard1972

    Cand am vazut anuntul cu noua grila de comisionare , eram sigur ca ele au sa scada,cind am deschis …..surpriza. Total neplacuta. Neplacut are sa fie si pentru voi cand o sa aveti useri mai putini si incasari mai mici. Comparati-va cu Ministerul de finante : taxe mari , incasari mici , evaziune fiscala mare.

  44. Sandu

    Stimata platforma online,

    Va taiati singuri craca de sub
    picioare. O sa marim si noi preturile, ca vanzatori, si nu mai cumpara
    nimeni de aici, se muta spre cei cu preturi decente. Metoda romaneasca
    din pacate e la moda, sa dam tunuri si sa rupem picioarele, vedem noi ce
    se intampla. Metoda din turismul roamnesc este foarte proasta, se vede
    clar, dar din pacate nu invata nimeni. Castigul se obtine din multe
    afaceri cu profit mic…nu din cateva tunuri cu profit mare. O sa va
    plece lumea…Peste tot, dezvoltarea comertului se bazeaza pe clienti
    multumiti, care se intorc si recomanda. Nu fiti ca guvernul Ponta sau
    CNADNR, sa rupeti buzunarele opamenilor cu mana infundata adanc.
    Pacat de pronirea frumoasa pe care ati avut-o

  45. Costi Groza

    Imi cer scuze, dar calitatea serviciilor nu creste prin marirea preturilor/comisioanelor!!! Cresterea calitatii serviciilor se face prin SCADEREA preturilor standard si marirea la FITZE, la extraoptiuni! Astfel se ajunge la un volum mai mare al vanzarilor si implicit al incasarilor! Cine a venit cu ideea asta o sa ingroape afacerea asta! Nu uitati ca exista multe alte variante GRATIS!!!

  46. FASHION_VICTIM

    De ceva vreme ma gandeam sa expun produsele pe alte site-uri, okazii facand doar fite si generand probleme! Stam aici din inertie dar aceasta a fost ultima picatura! In cazul in care avem vreo problema gasim in 80% din cazuri doar incompetenti la relatii cu clientii, ce nu cunosc nici macar regulamentul! In loc sa ajutati userii seriosi, sa cresteti numarul de clienti, sa faceti din okazii o platforma serioasa si viabila o duceti incet incet catre faliment……Oferiti servicii execrabile, acum 4 ani erau net superioare! Poze care nu se incarca sau care nu sunt vizibile pe site ( desi noi platim pentru ele), oameni total nepregatiti la relatii cu clientii, aplicatii care nu functioneaza, clienti sau vanzatori fantoma si care fraudeaza sistemul. Cu siguranta vom ramane cu megatrapreturi aici, daca va fi vreun client bine, daca nu nu! Si cu siguranta ne vom pastra aceleasi nume pe alte site-uri cu preturi mai mici! Acum cativa ani cand erati seriosi cheltuiam si 100 e in promovari si comisioane, acum ati ajuns la 10 euro pe luna! Nu va intrebati de ce? Ati introdus relevanta, cea mai proasta decizie, in acest fel ati redus numarul promovarilor! Va falimentati singuri si la acest lucru vad ca va pricepeti de minune! Ne ia cam 15 minute sa punem in vanzare un produs, de fiecare data ma mir ce mai introduceti, ultima gaselnita a fost greutatea coletului…… Nu mai modificati categoriile si culorile, ne trezim cu fucsia in loc de negru si masuri ce nu am ales! Daca va imaginati ca cine are peste 100 de produse poate sta sa se uite pe cele expuse corect anterior corect sa vada daca nu a mai modificat okazii vreo categorie va inselati! Nu traim din okazii, nu avem cum, asa ca timpul nostru este limitat! Multa bafta, dar NOI NE-AM SATURAT!

  47. QuickShifter

    Concluzionand acest anunt:

    Trec peste praful din ochi cu
    „cresterea calitatii serviciilor”, sunt constient ca Okazii este o
    afacere pentru dvs., iar ca in orice afacere se urmareste profitul. Dar
    jecmanirea utilizatorilor mari actuali nu este metoda indicata. Mai bine
    v-ati concentra cumva pe incurajarea tranzactiilor intre micii
    comercianti.

    Foarte multe tranzactii nu se realizeaza pentru ca
    lumea nu cumpara / nu are incredere in cineva cu putine calificative.
    Iar eu ca vanzator nou nu imi pot mari calificativele pentru ca nimeni
    nu cumpara de la mine. Si iata cum s-a format un cerc vicios din care
    toata lumea pierde. Cumparatorul nu va avea produsul dorit, eu nu voi
    vinde respectivul produs, iar dvs. nu veti incasa comision. AICI ar
    trebui sa veniti cu un plan bun, nu la comisioane. Faceti ceva pentru
    deblocarea tranzactiilor intre „cei mici” si profitul dvs. va creste.

    De
    asemenea, nu omiteti faptul ca exista variante complet gratuite care
    beneficiaza de o reclama / crestere fantastica in ultima perioada

  48. Lucian

    Am vazut mai jos intr-un comentariu lasat de un moderator okazii ca justificati comisioanele marite prin asistenta oferita noilor clienti. Draga okazii.ro, cand ati introdus plata cu cardul am indrumat in jur de 3-4 clienti de pe site-ul meu pe okazii.ro sa plateasca produsul cu cardul si din pacate niciunul nu a reusit sa finalizeze tranzactia din cauza ca operatorii dvs nu au stiut sa le explice punclual „noilor utilizatori” ceea ce trebuie sa faca pt a plati cu cardul. Sa nu mai adaug faptul ca am asteptat 3 saptamani pentru ca banii sa-mi fie virati in cont in urma finalizarii unei tranzactii cu cardul, unde, iar nu ati stiut sa-mi explicati telefonic atat mie cat si cumparatorului ce trebuie sa faca(facem) pentru ca el sa confirme calitatea produsului iar eu sa imi pot lua banii.

  49. Tiberiu Petre

    Am dat click pe anunt deoarece am sperat ca, comisioanele vor scadea. E destul de mult avand in vedere ca spre ex un S3 il cumperi cu 1000 ron si il vinzi cu maxim 1200 iar comisionul este de de 8 euro + TVA. Acum mai pun si paie pe foc. O sa incerc sa gasesc alte modalitati de vanzare, okazii probabil o sa-l folosesc doar pt cumparare. Asta e bataie de joc la adresa noastra a vanzatorilor mari care isi platesc comisioanele!

  50. Cristian

    Confirm cele spuse de cativa useri mai jos. Site-ul este extrem de prost conceput, si asta se intampla de vreo 3 ani. Sau complicat prea mult, sau complicat pana sau incurcat in ele. Lucrurile trebuiesc sa fie simple, clare pentru toate lumea, fara 1000 de reguli idioate. Cum ar fi ca maine sa ma anunte Cosmote ca imi maresc tariful pentru ami imbunatati serviciile? Le spun papa in secunda 2. Asta este cea mai tampa justificare. Oferta de oferta :))))))))))))

      1. Eu

        „Iti multumim pentru intelegere si te asiguram ca aceasta ajustare se va regasi in permanenta imbunatatire a calitatii serviciilor noastre!
        Echipa Okazii.ro”

        Asta e sadica rau de tot ! Imbunatatire = ieftinire ! De ce folositi cuvantul „ajustare” in loc de „marire”
        „Ajustarea” de care vorbiti va fi vreodata si in jos ?!

  51. Lucian Cristian Oancea

    Alo! Nu ne baga si pe noi cineva in seama? Am inteles ca veti analiza parerile noastre… Si atat? Asteptam raspunsuri de la dumneavoastra. Urgent.

  52. PreferAnonim

    Mda…sincer sa fiu am vrut sa scriu un roman initial, sa le arat celor de Okazii cateva comparatii. Pe scurt: eBay e mondial, Baidu, saracul, e cu chinezii, dar tot mai tare e Baidu. Atat de rau a ajuns eBay. Alta idee, foarte importanta si o spun cu bunatate: TREZITI-VA!!! Nu mai sunteti singuri, competitia bate la usile clasamentului, stiti fb la cine ma refer. Renuntati la acest plan de marire a comisioanelor si in loc sa pierdeti timpul gandindu-va cum sa luati mai multi bani, mai bine ganditi-va cum sa nimiciti competitia. Am impresia ca echipa aia voastra de „Webmasteri”, tot ce stiu este sa faca SEO si sa ia banii. Ajunge, este SEO pentru 10 ani de aici incolo. Mai puneti-i si la trb, exista modalitati, nu sunt chiar fairplay intr-adevar, dar in dragoste si razboi totul e permis :). Plus ca nu se afla :). Daca nu stiu, afara cu ei, sunt altii mai buni :). Apropo, nu vorbesc aiurea, decat vreo 5 ani intensi de munca, vreo 5 ani de stat numai in casa, de 5 ani de citit si aplicat :). Bineinteles, rezultate pe masura. In fine, nu asta conteaza, va spun pentru ultima oara, ca vad ca tot la roman am ajuns, renuntati la acele comisioane, otherwise, prin 2015 o sa dati din colt in colt ca sa atrageti clientii, iar pentru voi nu mai merge smecheria cu SEO. Reclama. Ce aveti sau aveati voi pe autostrada, puteti sa le dati jos, daca nu le-ati dat deja, oricum platiti bani degeaba, stiu deja destui. Iar, RECLAMA = BANI. Nein utilizatori, nein bani, nein afacere. 🙂 Mult succes!
    P.S. Imi aduc aminte cand eram mic, ce greu urcam scarile blocului, dar si cand le coboram, parca treceau tancurile 🙂 M-am impiedicat o data si am coborat etajul mai repede decat credeam!

    1. Stefan

      Salut, apropo de reclamele pe care le vezi pe autostrazi la okazii, baietii au fost destepti, nu platesc chirie pentru acele reclame ci au cumparat de la proprietari portiunile de teren pe care au amplasat stalpii, spun asta pentru ca am intermediat o astfel de vanzare, toata lumea a avut de castigat, proprietarul si-a vandut bucatica de teren la un pret astronomic pe care nu l-ar fi incasat absolut niciodata de nicaieri si astfel si netbridges srl (pt. ca ei sunt okazii) chiar daca au platit un pret aparent foarte mare pt. o suprafata mica, si-au scos investitia pt. ca daca ar fi platit chirie ar fi platit muuuult mai mult de-a lungul anilor. Bafta!

  53. Cristian

    Raspunsul lor nu va veni, doar vor aplica cea ce au inceput. Daca vor reveni asupra deciziei de majorare vor pica prost, vor parea slabi. Prefera sa piarda clienti decat sa recunoasca managementul defectuos. Acum imi doresc mai mult ca niciodata scaderea comisioanelor actuale, nicidecum pastrarea lor.

  54. Criticul

    Nu va inteleg. Poti creste pretul cand ai monopol pe piata sau cand produsul pe care-l oferi este mai cerut decat similarul concurentei. De curand concurenta voastra face eforturi publicitare mari, care isi fac vizibile efectele (clientii migreaza catre ei). Alternativa voastra ar fi putut fi sa scadeti preturile (solutia proasta) sau sa sa mentineti preturile si introduceti diferentiatori (solutia buna) care sa va mentina sau urce in zona de servicii premium. Poti creste pretul cand diferentiatorii introdusi suclaseaza clar concurenta (vezi Apple), chiar si doar la nivel de strategii de marketing. Citesc ce scriu altii si inteleg ca plata cu cardul nu functioneaza corespunzator, iar „imbunatatirea serviciilor” este un ceva care exista la nivel declarativ. Ar fi trebuit ca mai intai sa cresteti calitatea, sa introducti diferentiatori, sa fideilzati si securizati clientii si doar apoi sa cresteti comisioanele cu un procent rezonabil (nu 150%-200% – ceea ce denota ca habar n-aveti ce faceti).
    Ceea ce probabil veti face, veti veni cu o rectificare, in care veti anunta ca de fapt comisioanele vor creste mult mai putin decat ati anutat initial. Asta e o tehnica de manipulare larg folosita si in lumea politica..si care functioneaza de fiecare data (vezi porcaria cu amenzile de circulatie: au anuntat un nivel dobitocesc, in mod evident imposibil de aplicat. Vor scadea amenzile intr-un mod semnificativ, dar care va reprezenta totusi o crestere substantiala fata de nivelul actual. Urmarea va fi ca toata lumea va fi multumita ca amenzile nu au mai crescut asa cum anuntasera idiotii. Insa idioti suntem noi, fiindca vom avea impresia ca ni s-a facut un mare serviciu ca amenzile au crescut cu „doar” nu stiu cat %.).
    Asadar eu asta cred ca veti face, fiindca altfel nu ati fi publicat noua grila de comisioane, ci fiecare ar fi aflat-o individual, in momentul punerii in vanzare.
    Eu am, totusi, sa le spun ceva si celor care vand vechituri (nu ma refer la cei care vand produse noi, cu stoc mare): mai baieti, voi va vindeti aici vechiturile…pe care altfel nu le-ati putea vinde nici unui orb. Spuneti „mersi” ca aveti unde sa vindeti. E normal sa platiti comision unui intermediar.
    Celorlalti, care vand de pe stoc, le-as spune: de ce nu va deschideti magazine, in loc sa vindeti prin Okazii ? Vreti profit maxim cu cheltuieli minime ? Na, obisnuiti-va cu ideea ca veti castiga mai mult decat cei care au cheltuieli de functionare a unui magazin…si mai putin decat unul care vinde fara acte. Voi nu sunteti nici magazin, nici bisnitzar. Sunteti undeva intre cele doua Nu puteti avea chiar tot…
    Evident, de pierdut are toata lumea daca se maresc comisioanele, insa preturile se vor autoregla..si nu vei mai gasi smecheri care vand pe ocazii la pret de magazin. De asta videm/cumparam online, ca sa iesim „mai bine” cu totii.
    Da, vor pierde cei care chiar vand cu marja mica de profit (deci la preturi mici) si cumparatorii lor.
    Deci, Okazii, cu comisionele marite veti lovi in principal in cei care vand ieftin. Preturile lor trebuind sa creasca, vor scadea tranzactiile. Daca scad tranzactiile, va scade voua rulajul. Asadar…nu va inteleg…
    :))
    Succes tuturor.

  55. Petru Tabacu

    Ati anuntat ca a crescut exponential numarul celor care utilizeaza „Okaziile” si m-am asteptat,cum era si firesc la o stagnare macar a comisioanelor,in nici un caz o crestere! Dar traim in Romania …

  56. Tiberiu Petre

    Daca e asa de ce sa nu folosim site-uri de anunturi gratuite? Sincer preferam okazii datorita modalitatii de expunere mai frumoase desii mi-am pierdut destui clienti care nu au stiut sa comande. Daca comisionul va creste cu 0.5% o sa parasesc okaziile. Si-au cam luato in cap!

  57. ciprian

    Chiar nu va dati seama ce o sa se intample…cel putin eu si multi ca mine vom inchide…cel putin la categoria Mokazii va fi liniste…sau mai bine spus gol ,ca sa aveti cumparatori implicit utilizatori…ar trebui sa luati exemlul celor din occident ,dezastru cu revelanta …ca acum doar monezi si timbre sunt pe prima pagina )))nu ca nu ar fi bine sa fie in mokazii + acum comision mai mare..deja era mare+ a-ti marit taxa promovare…care si asa nu prea folosea la nimic…era mult mai bine acum 4 ani cand totul functiona mai a ebay sincer,acum…doar taxe ,in anii trecuti bagam si cate 2000 euro in promovari pe an acum daca bag vreo 200 pe an e mult…oare de ce?si ca mine sunt multi…

  58. Alex

    Toata lumea se astepta la o scadere a comisioanelor iar voi le mariti.Daca ne veti comisiona dupa noua grila o sa pierdeti peste 80% din vanzatorii seriosi de pe acest site.Sunt utilizator cu peste 1800 de tranzactii incheiate cu succes dar daca se va activa noua grila de comisionare atunci ma gandesc serios sa ma retrag de pe acest site,oricum vanzarile au scazut destul de mult din pricina concurentei.Vanzatorii de pe acest site pun anuturi si pe site-urile concurente dar la preturi necomisionate,asta inseamna ca unui cumparator ii convine sa cumpere acelasi produs ,de la acelasi vanzator dar la un pret mai mic.Reclamele voastre spun ca aveti cele mai mici preturi dar noi nu avem cum sa va ajuntam sa va impuneti pe piata daca ne mariti comisioanele.In acest caz noi marim preturile,pe alte site-uri raman neschimbate iar voi prierdeti clientii , in acelasi timp comisionati mai putine produse,iar incasarile sunt mai mici.

    1. Garcya

      Nu o sa piarda nici un vanzator.
      Pentru ca adevarul (trist) este ca nu au concurenta si pot sa urce comisioanele cu cat vor ei.
      Acelasi principiu ca si la benzina, maresc preturile cat vor ei ca de benzina tot ai nevoie.

      1. Tiberiu Petre

        Nu e chiar asa.Eu am foarte multe produse din categoria computere si de cand cu zvonul am urcat majoritatea produselor pe site-uri de anunturi gratute si daca pe okazii fac o vanzare pe saptamana mai nou, acolo in 2 zile am vandut un laptop care sta pe okazii de 3 luni la un pret destul de bun. Iar acolo am preturile scazute cu 3%deci e mai bine pt toti 🙂

        1. Garcya

          Da este bine, PE PLAN LOCAL, dar cei din provincie care nu sunt dintr-un oras mare cui vand? Eu unul nu am incredere sa trimit ceva de valoare prin posta unuia care ma suna. Nu prezinta vreo garantie si nu te poti lua dupa „cum se prezinta la telefon”.
          Si eu folosesc cele doua site-uri alternative okazii.ro cu aceleasi anunturi si sincer n-am vandut nimica prin intermediul lor. Sunt oameni care se uita si mai suna, dar atata. Daca nu esti din Bucuresti sau alt oras mare, sau nu ai un produs cu adevarat bun si pret mic… sunt cam de prisos deocamdata.
          INSA sunt o alternativa si ele bineinteles.

          Nici mie nu-mi convine ca se maresc comisioanele, dar cum am citit pe aici si la alt comentator nu pot sa le am pe toate: si persoana fizica (fara acte) si sa vand (ilegal) si sa fac bani si totul „moca”.

  59. vanzator

    Ne pare rau de cumparatorii care au avut incredere in vanzatorii seriosi. Dar marindu-va comisioanele si nefacand diferenta intre persoane fizice si persoane juridice nu faceti decat sa va pierdeti utilizatorii.

  60. AIURITUL99

    SUNT UTILIZATOR DE 4 ANI PE ACEST SITE.NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA DECIZIE.STIU CA NU VA LUA NIMENI IN SEAMA CE SPUN EU DAR…SUNTETI PREA LACOMI.

  61. antim88

    mi se pare pur si simplu indecent ca in vremuri de criza severa sa mariti comisioanele,intradevar ne impingeti spre alternative,pacat,dar asta e ….viata merge inainte si cu voi si fara voi

  62. Stefanescu E.C.

    Politica v-o faceti singuri, normal (in spate stau analize), dar cert este ca pe piata exista in momentul de fata site-uri care faciliteaza vanzarea-cumpararea unor produse. Romanului ii este mult mai comod sa vada un anunt sa ia datele de contact si sa sune, in vederea intalnirii si verificarii starii produsului (da, nu este licitatie, dar oricum sunt marea majoritate a vanzarilor pe okazii – licit. cu pret fix)

    Iar in alta ordine de idei, macar daca tot mariti comisioanele – investiti si voi in tehnica si faceti sa:

    – nu mai existe inconvenientul atunci cand iti este lumea mai draga, sa „cada site-ul”!!!

    – sa facilitatri cautarile (motorul) de aici voi faceti bani. Un posibil comparator incearca o cautare si poceste putin produsul in cautare (ex: casio risemam in loc de casio riseman) atunci este anuntat ca nu exista nici un produs, cumparatorul merge in alta parte (alt site). DECI vanzatorul pierde clientul si implicit, VOI comisionul!!!

    Analizati si decideti, va rog!

  63. Dan Bibire

    Extrem de urât din partea dumneavoastră. Aşa e românul, vrea dublu fără să facă nimic, negândindu-se că ar putea scoate mult mai mult cu măruntaie. Pentru că ar fi mult mai mulţi susţinători. Dar aşa…

    Ruşine.

  64. Alexandru Cordea

    Si eu am renuntat de mult la promovarea pe okazii. Sunt mult prea
    jepcari :). La un mic calcul, sa zicem, la cei 2.200.000
    utilizatori/useri/vizitatori care pretind ca-i au sa zicem un minim de
    500.000 tranzactii pe zi ( care se fac), cu o comisionare de minim 0,01
    E/tranzactie, iese un castig de 5000 E/zi. + toate alimentarile cu Euro
    care se fac, zilnic, faceti un mic calcul, cam cat castiga okazii.ro, de
    la noi, vanzatorii. Apoi, puneti-va intrebarea fireasca. Ce-mi ofera
    mie okazii.ro, tinand cont ca au un castig de minim 150.000 Euro/luna
    (care nu includ si alimentarile conturilor). Va zic eu, nimic, ne pun
    doar bete-n roate, doar obligatii, doar taxe. In curand, or sa ramana
    fara vanzatori. Calicia este mare, intr-o tara cu putere de cumparare,
    mica!

    Succes „okazii”, c-o sa aveti nevoie !

  65. AutoAccesoriiEU

    :))) Ce porcarie. Aveam peste 70 de produse si ma gandeam acum sa le urc pe toate de pe site aici pe Okazii. Multumesc pentru instiintare, Okazii, macar ne-ati dat de stire. Bine ca nu m-am apucat de munca degeaba. De azi voi mai avea doar 4 produse. Pacat.

  66. Original_Brand

    Impartasesc aceeasi problema ca majoritatea de aici.

    Parerea mea sincera, este ca nimeni nu o sa aiba de castigat ( nici okazii.ro – nici noi – Vanzatori pe acest site – si nici cumparatori)

    Cei de la okazii nu au luat in calcul anumite aspecte (cazul meu) :

    – Am un site unde expun aceleasi produse la aceleasi preturi, probabil voi renunta la okazii si platesc mai mult pt publicitate

    – Sunt Persoana Juridica – Am un pret la un produs pe site, nu pot avea alt pret pe okazii ca sa imi pot acoperi comisionul…

    – Platim magazinul pe o perioda de 6 luni sau un an si apoi realizam ca ne mariti comisionele si ne retragem..Platim magazinele pt 6 – 12 luni, dar in conditiile actuale, nu sa ne mariti comisionele ca asa aveti voi chef….

    – De exemplu eu ma incadrez in sectiunea Fashion & Beauty – plateam 2.8 % + TVA – acum ajung sa platesc poate 4.9 % + TVA (6 % cu tot cu TVA- aproape dublu) ..am adaosuri extrem de mici de 40-50 lei la un produs…de exemplu daca am un produs cu 300 Lei- si pe mine ma costa 250 lei (achizitia lui cu tot cu TVA) – raman cu 50 Lei – din care 10 lei este TVA la stat – 18 Lei comisionul okazii – 3.6 Lei imp pe profit – mai raman cu 18 lei – trimit produsul cu ramburs in cont- imi mai ia banca 4 lei – raman cu 14 lei (muncesc pentru okazii si pt stat)

    – In loc sa castigati din rulaj cum este si cazul meu , voi doriti sa castigati brusc sume mari – probabil dupa aceasta comisionare – vor fi pe okazii jumatate de produse expuse la vanzare- iar dupa 6 luni – o sa ajungeti la ESEC! ..concurenta este f.mare, in aproape toate domeniile, ..o gramada de site-uri vor vinde aceleasi produse insa la preturi mai mici..iar clienti vor migra catre site-uri de acest gen.

    – o gramada de site-uri nu isi expun produsele in okazii la momentul actual…motivul ? (comisionarea era deja mare) ..daca comisionarea era mai mica..probabil jumatate din aceste site-uri ..acum aveau produsele expuse.

    – dupa aceasta comisionare – o sa ramana doar persoane care vand okazional una alte, doar persoane care vand produse fara acte , doar persoane care vand produse la mana a doua…..doar acest grupuri de persoane pot vinde produsul la preturi diferite in 10 locuri..in schimb o sa ne pierdeti pe noi ( firmele) care avem continuitate – o sa pastrati vanzatori care vor vinde 10 – 20 produse apoi isi vor face alt cont, si nu vor plati nici un comision!

    SUCCES!!!

  67. baboon

    Asta e chiar magareala. Mereu am platit comision si n-am fentat in niciun fel sistemul(desi se poate si MULTI o fac) sunt total impotriva. Romanul intotdeauna cauta un produs „impecabil,dar si ieftin”. Cu comision cu tot, nu mai raman cu nimic in buzunar. Urmeaza o explozie tepe si conturi fictive…

  68. florin710

    Astept de o saptamina raspuns dupa ce am trimis formularul de recuperare a comisionului, am dat nevativ cumparatorului care a refuzat produsul cind m-am deplasat PERSONAL la el iar acest calificativ negativ a fost anulat de dv! Consider ca politica dv. nu este pe placul multor utilizatori, pacat, era un site destul de OK!

  69. Original_Brand

    Dupa ce statul nu vine cu nimic nou, sa ne ajute cu aceste taxe (TVA + imp pe profit + impozit pe dividende ) …ce sa ne asteptam noi sa faca okazii.ro ?
    Voiam comisioane mai mici ? –Le dublara!!!
    Un lucru extrem de abuziv este faptul ca ne instiinteaza ca in luna in curs – se vor modifica comisioanele…
    Suntem noi prosti ca stam sa scriem pe blog, de parca ne asculta cineva!!!

  70. Alexandru Ionescu

    Vreti mai mult, dar o sa castigati, cu siguranta, mai putin. Mult mai putin.
    Pai daca ma uit la calcului facut de Al. Cordea, ma ia durerea de cap. Scoateti o gramada de bani si, cu toate astea, nu va ajung si vreti mai mult. Imi aduc acum aminte de vorba aia cu nemultumitului i se ia darul.
    Om trai si om vedea.
    Sincer, imi para rau ca va trebui sa vorbesc de okazii.ro la trecut.
    Multa bafta!

  71. vlad

    Este exagerat de mult exageraaat.Pai platesti comisionul mai bifezi si livrare gratuita cu garantia vietii , pe langa faptul ca nu mai castigi aproape nimic astepti si cate 1 saptamana dupa bani sau scuze 7 zile LUCRATOARE nu calendaristice.

  72. amiral

    mai exista si alte site-uri de vinzari,nimeni nu te obliga sa-l folodesti pe acesta.
    eu sint multumit,
    dai un ban dar stai in fata,

  73. Ciprian Grigore

    O sa aveti parte de utilizatori neseriosi cu maririle astea o sa vedeti, o sa-si faca conturi de pe 100 de cartele si o sa dea tepe peste tepe …pai la 1000 ron sa platesti comision de 50 ron mi se pare foarte mult….un 10 ron era ok,oricum fugariti toti utlilizatori cu istoric si care tin le seriozitatea lor.Pacat!

  74. TudOran Florin Alin

    AICI SE PLANG DOAR CEI CARE FAC BISNITA CU PRODUSE VANDUTE FARA FACTURA,FARA TVA,FARA GARANTIE FARA NIMIC.LA NEGRU DECI.CEI CE VAND DIN CAND IN CAND CATE CEVA PE NET,N-AU NICIO TREABA.SUNTE-TI VOI PREA LACOMI,NU CEI DE PE OKAZII.

    1. ciprian

      marea majoritate a vanzatorilor mari nu fac bisnita…dar lasa ca in curand vei cumpara de la bisnitati din piata cu aceste cosmisioane…

    2. Andrei

      Eu vand din cand in cand din 2006 Florine, am platit promovari si comisioane de fiecare data, iar mie nu-mi convine .

  75. Ciprian Grigore

    Am uitat sa specific comisionul de 4,9 % este fara TVA deci ajungi la 6 si ceva % adica la 1000 ron sa platesti 70 ron.Nu poti sa ii mai dai nici un beneficiu cumparatorului ca platesti tu transportul sau sa mai negociezi ca nu ramai cu nimic!. Cu ale cuvinte ne obligati sa marim preturile si nu este ok pentru cumparator si pentru noi.

    1. cris

      au bagat de fiecare data atatea chestii, ba de livrare, ba de client serios, ba la plata in euro nu-ti mai da toti banii, au tot incercat si vad ca nu le-au ajuns banii…

  76. Kiss Zoltan

    De ce trebuie sa sticati ceva care functioneaza?…chiar nu va ajnge ce luati?..de ajutat sau de scazut pentru situatia incare suntem nu s-a gandit nimeni?…cati vor ramane pe acest site?…oare si acum va mai vreti un e-bay Romanesc?…asta sunteti de fapt…dar doar Romanesc..este de toata jena si rusinea…si nu-mi mai pasa daca-mi stergeti contul..de atatia ani de cand sunt aici si la cate tranzactii am facut ati luat ceva bani…frumosi as spune..o sa vedeti singuri consecintele lacomiei voastre…inca o data…RUSINE!

  77. max999

    Foarte adevarat, ei nu au habar inca ca este criza, ca se negociaza la singe, iar vanzatorul trebuie sa lase mult mai mult la pret decat in trecut, dar comisionul nu tine cont de negocierea vanzator/cumparator, ceea ce nu este corect.

  78. max999

    Eu ma bucur ca altii iau viteza, fitele okazii se datoreaza lipsei de concurenta reala in trecut, acum insa sa schimbat treaba :)))

  79. Andrei

    Comisionul care vreti sa-l schimbati incepand cu 15.10.2013 mi se pare exagerat de mare!!!!!!! cred ca multa lume se va orienta catre site-ul unde nici macar nu se ia comision la vanzare si i se face foarte multa reclama la TV. Pacat ca nu stiti sa mentineti businessul si ca v-ati intins prea mult !!!

    1. liviuca1973

      Ai perfecta dreptate Andrei . Singuri isi vor sapa groapa prin aplicarea acestor comisioane exagerate . Stima

  80. gigi becaly

    CORECT, si pe deasupra nu iau in calcul si inflatia, daca mai vinzi si in euro ……corect ar fi sa dam degeabba la okazii si sa vanda ei

  81. aronandrei18

    Sincer si mie mi se par putin cam piperate comisioanele. Tinand cont de adausul mic pe care il am la incaltamainte un comision de 4.90% ar insemna sa imi retina tot castigul. Daca o pereche de adidasi este achizitionata cu suma de 200 ron si este vanduta la pretul de 250 ron cu trasportul prin posta gratuit deja nu se mai merita. Fie preturile vor fi marite si atunci vanzarile vor scadea considerabil , fie o parte din noi ne vom retrage de pe acest site de vanzari , nr 1 in acest moment.

  82. simona

    mai trebuie comentat sunt atatea situri in exterior care nu comisioneaza nimic.ce comisioneaza okazii ce ofera cu exceptia platformei?
    jalnic

  83. clausmarocanu

    foarte piperate ,vom plati dublu comision.eu unul cred ca am sa ma retrag mi se pare cam mare comisionul.

  84. Buybrands

    Nu e prost cine cere… e prost cine da! O sa vedem daca piata va suporta marirea asta de 40 – 75% a comisioanelor. Macar daca s-ar duce banii in promovare externa, la fel cum sunt celelalte platforme de comert…

  85. tehnicoldtimer

    Deja deveniti penibili cu aceste comisioane !
    Daca imi vand motocicleta si trebuie sa va dau voua 4%+TVA , pai cu banii platesc intretinerea pe 3luni. Imi oferiti cumva si garaj pe timpul vanzarii sau pentru ce-mi mariti comisioanele ?

    Spre fericirea tuturor exista atatea site-uri decente cu acelasi profil. Va duceti la fund in curand.

    Multumesc pentru informare ! Aici voi mari toate preturile cu 25% iar pe alte site-uri o sa le vand la jumatate de pret. Sa vedeti ce comisioane din stanga o sa mai primiti.

    Lacomia a distrus imperii.

  86. Bogdan

    O mare porcarie. Dupa ce vand produsele listate cu siguranta nu o sa mai apelez. Si asa vand mai repede produse pe alte site-uri decat aici.
    Pai daca mie imi luati 4% din profitul meu de 10-15% eu cu ce mai raman? Fac munca pentru societate, sau ce?

  87. adrian

    daca adaosul meu este de 10% la produsele vandute, credeti ca mai are rost sa folosesc acest site care percepe 6% doar pt expunerea anuntului meu, cu alte cuvinte voi sa castigati mai mult ca noi care muncim, alergam dupa marfa, consumam benzina, timp si bani, colete retur de care nu tineti cont ca noi pierdem taxa curier/posta, sincer va spun ca va trebuiesc niste oameni cu capul pe umeri la partea de management, dupa ce ca vanzarile sunt la pamant, voi nu ne ajutati cu nimic doar cu promovari la care trb sa tot platesti. Sunt vanzator din 2005 pe acest site, cu vanzari bunicele si comisioane lunare de 300 euro platite la zi, in stilul asta imi fac un site si ma apuc sa lipesc abtipilde pe stalpi si pe tramvaie, Va pup, PA PA!

    1. ciprian

      cred ca majoritatea va face asa…ca e mai ieftin sa dai bani la google sau alte platforme publicitate

  88. Geo_alex

    Acum se vede cat de mult va pasa de noi vanzatorii , nu primim nici un RASPUNS si nici nu cred ca o veti face pentru ca astea sunt ofertele pe care le creati tacerea. Situl se blocheaza in fiecare zi, aplicatie mobil care nu functioneza decat 10 %, de exemplu am raspuns sambata la un client si astazi cand a licitat la produs sa aflu ca nu a primit raspunsul meu ,deci multumim frumos pentru o aplicatie care nu ne ajuta deloc , ce alte oferte bune ne ati facut pentru a avea comisioanele asa de exagerate.Platesc in jur de 200euro pe luna care intra in buzunarul dumneavoastra , au fost luni in care a fost vanzarea mai mare , dar cu ce ne ati ajutat pe noi vanzatorii Okazii.ro , am vazut ca ati facut acum cateva luni un concurs si drept premiu un produs de 50 ron , iar premiu cel mare pana 100 ron . Cele mai tari premii numai pe Okazii.ro le gasiti de fapt cele mai ieftine !
    DORIM SI NOI UN RASPUNS DIN PARTE DUMNEAVOASTRA , DACA TOT ATI FACUT ACEST BLOG NOI SCIREM, DAR RASPUNSURILE NU APAR SAU NU O SA APARA NICIODATA SI NE ALEGM CU COMISOANE MARI SI VOM PARASI CU REGRET ACEST SITE PE CARE NOI L AM RIDICAT DE A AJUNS PE PRIMUL LOC IN ROMANIA !!!! DORIM RASPUNS , MULTUMIM !

  89. Razvan

    F mari comisionale in special la Fashion and Beauty exagerat chiar, in cazul asta ma pot promova singur pe adword (google) facnd un site. multumesc probabil ca voi renunta la servicile voastre

  90. Pompiliu Barbu

    Se pare ca administratorii/proprietarii site-ului nu-si cunosc interesul! daca si l-ar cunoaste nu s-ar intinde atit la cascaval! In acest sistem de comert on-line si ceea ce pune la dispozitie si procentul de 1% consider ca este mare. Nu-i nimic mai sint si alte posibilitati

  91. istoricul

    De precaritatea limbii romane care bantuie majoritatea contributiilor de la aceasta sectiune se plange cineva?

  92. Marius

    Daca aceasta grila de comisionare va i9ntra in vigoare,nu sunt nicidecum dispus sa platesc 5% comision pentru un produs la care mai platesc multe alte costuri.
    Voi renunta la magazinul meu de pe Okazii,vechi de 3 ani,cu cateva mii de licitatii la activ.

  93. alinutz_29

    imi pare si mie rau dar am sa renunt la acest sait desi colaboram de 5 ani
    cu siguranta o sa apara un altul care sa fie multumit cu comisioane mai modeste

  94. GalileoAR

    nu e prost cine cere, tine-o tot asa, daca esti bun esti prost, daca te multumesti cu putin esti prost vazut, cere mult, ca are balta peste, eu momentan incarc cu 10 euro /luna, in momentul cand voi ajunge sa depasesc 15euro /luna, indiferent cat profit fac eu ,(profitul=harnicia si sudoarea mea, nare nici o legatura cu okazii.ro), am sa-mi promovez produsele pe alt site de specialitate asemanatoare, si ceau pa…pa okazii.ro. ps, dupa 2 anide colaborare cu fan curier …din cauza tarifelor practicate l-am inlocuit cu dragon curier, acelasi servicii ,tarif pe jumatate, si inca ceva pt vanzatorii okazii.ro, nu site acesta ne face pe noi mari si frumosi , noi il facem maret pe el, deoarece onoram comenzile si ne tinem de cuvant, si tot noi putem sa facem si pe alti mai mici sa promoveze, ca doar nu e monopol de stat

  95. ionut ionutulrich

    pai trebuie sa aveti un motiv sa faceti asta; oamenii chiar se agita sa faca un ban, sa le dea la pret mai mic, ca d-aia se numeste „okazii” si acum mariti si comisioanele EXACT la ceea ce stiti ca se vinde cel mai bine online; asa incurajati discutiile pe privat, sa nu se mai plateasca comision si tot voi pierdeti ca nu o sa va apucati acum se ne blocati conturile tuturor;pacat

  96. adrian

    La revedere, cu comisioanele astea umflate. V-ati luat dupa Bancile din Romania, umflati comisioanele si alte taxe ascunse.

  97. Nickk

    Bine ca sunt si alte siteuri , in care putem vinde produsele … eu personal vreau sa vand produse ieftine , dar cu noile comisioane o sa trebuiasca sa emigrez , si voi creste preturile pe acest site si pe alte siteuri le las la pretul normal , chiar mai mic . Este revoltator ce se intampla … nicio explicatie nimica.Probabil foarte multi utilizatori nu vor mai folosi acest site de e-commerce.

  98. butucrystyan

    Eu nu am foarte multe tranzactii,dar totusi mi se pare exagerat sa mariti comisioanele tinand cont ca in alte parti sunt zero….Ponta a zis ca mareste salariul la bugetari de anul urmator,voi vi-l mariti mai repede!!!!!!!!!!!!!!

  99. Mihai Paraschiv

    Nici o problema…REORIENTARE. Nu s-a terminat comertul online la okazii. Peste un an cred ca o cereti si pe mama. Sunt tare curios in primele 3-6 luni ale anului viitor ce statistici mai aveti si cu cati vanzatori seriosi o sa ramaneti.

  100. dunca

    prima data cand am vazut „modificarea comisionarii” am crezut ca le micsorati sa va pastrati clientii, avand in vedere ca pe oiata au aparut o gramada de site-uri de profil. toti se vor orienta catre altceva… asta va fi inceputul sfarsitului pentru voi ca bussines.

  101. Catalin Ursu

    Cred ca deja sariti calul la capitolul comisioane… Pana in 2014 le dublati. Super. Tocmai cand un site gratuit baga tare reclama pe TV… Cred ca cineva va saboteaza din interior cu ideile astea. Acelasi efect ca si timbrul de mediu vor avea aceste taxe.

  102. ADRIAN

    Mai analizati inca o data decizia luata,nu va luati neaparat dupa ce spunem noi ,cei nemultumiti,insa analizati pe termen scurt si lung,daca crede-ti ca o sa va cresteti profitul cu comisioanele marite in urmatoarea perioada foarte bine,insa aveti grija peste o alta perioada de timp poate nu veti mai avea nevoie de atatia angajati daca vanzatorii se vor orienta si in alta parte…Romania nu este Europa sau America,asa ca nu va baza-ti pe ce merge in alte parti….Dar voi stiti ce stiti ,si noi degeaba ne racim gura pe aici(adica consumam pasta din pix),asa ca „la mai mari comisioane”…AM CITIT TOATE COMENTARIILE DE PE AICI SI SINCER CHIAR CRED CA O BUNA PARTE DIN VANZATORI VOR MAI STA AICI PINA LE VINE FACTURA DE PLATA PE LUNA IN CURS .NU NEAPARAT DIN CAUZA COMISIONULUI,CAT DIN PRINCIPIU,ROMANUL ESTE ORGOLIOS,SI MAI BINE PIERDE BANI DECAT SA FIE CALCAT IN PICIOARE….

  103. qpadrino

    probabil multi o rentunte la conturi, nu vad un motiv pt o marire a grilei de comisionare in conditiile in care nr de utilizatori/produse vandute creste de la zi la zi

  104. Deac Bogdan - Alexandru

    Nu pot sa inteleg aceasta companie.
    Daca va uitati la idicatorii financiari … arata cam asa:
    http://www.firme.info/netbridge-services-srl-cui24784959/indicatori-financiari.html

    Nu pot sa inteleg o firma la care i-a crescut cifra de afaceri de N ori chiar si angajatii in ultimii ani si merge pe … minus!
    Sunt curios cati dintre persoanele fizice au primit factura pe acel comision. Eu niciodata. Am avut comision si de 120 RON (la o tranzactie).
    TVA-ul acela intra in buzunarele lor. Cand am cerut factura au strambat din nas.
    Ce importanta e ca sunt persoana fizica?
    Si asta nu e evaziune?

  105. razvan

    buna ziua

    deoarece comisioanele vor creste, nu are rost sa mai folosesc site-ul okazii, am luat decizia sa imi retrag toate produsele de la vanzare si sa le expun pe alte site-uri de anunturi fara comisionare
    o sa regrete foarte mult cei de la okazii, de la mine nu o sa mai vada nici un banut

  106. eu

    Tu lucrezi pentru ei? Esti unul din cei care au lucrat la o astfel de comisionare, nu-i bai ca mai exista si alte site_uri si chiar moca….

  107. paul

    va duceti singuri spre faliment ,sunt foarte multe siteuri de specialitate care au comision 0,in perioada aceasta in care toata lumea incearca sa ieftineasca pentru a vinde ceva voi scumpiti?

  108. Picol

    Foarte frumos, era de asteptat sa o dati si voi in bara…. Mariti comisionul…era tot ce trebuia sa faceti…in rest…totul este foarte bine pus la punct…. Oricum, este de apreciat sa ne-ati avertizat … o sa avem timp sa ne mutam pe alte site-uri care chiar vor sa faca bani….

  109. manuela

    chiar nu va inteleg cu celelalte sait-uri care va concureaza….sa percepeti comisioane si sa le mai si creste-ti in timp ce altele sunt gratuite….s-ar putea sa ma retrag

  110. Tudor

    ..Pe bune acum..Cand am vazut mesajul de instintare ca se modifica grila de comisioane m-am bucurat crezand ca si voi v-ati uitat la televizor si ati vazut ce publicitate se face la siturile moca si ati hotarat sa micsorati comisioanele ca da nu pierdeti utilizatorii..dar surpriza..le dublati..Mi-a venit sa rad..Nu stiu ce sa spun dar eu deja am inceput sa-mi pun produsele si pe alte situri..Trebuie sa ne adaptam..la conditiile de criza actuale..

  111. Tedi

    Vand de foarte mult timp pe situl okazii, dar ma vad nevoit sa-l am in vedere din ce in ce mai putin ca site principal pe care sa-mi vind produsele.

    De anul asta numai prostii faceti domnilor!
    1.Ati incercati sa ma obligati sa lucrez full time pt voi ca sa stau acasa toata ziua fara sa mai folosesc posta romana doar curierul preferat de voi. Pentru ca am refuizat asta mi-ati scos stutul de vanzator premium meritat cu prisosinta.
    2.Incurajatii cumparatorii tepari ca nu-si ridica coletele. Mai nou am de ales daca vreau sa fac cerere de returnare de comision nu mai pot da negativ acelor tepari.

    Multi useri prefera sa-si recupereze comisionul si sa nu mai dea negativ teparilor deci un vanzator nu mai poate vedea cine este cumparator de incredere si cine nu.
    3.Acum mariti si comisioanele, dar banii pe posta/curier pierduti din cauza teparilor care nu mai iau negative pentru neridicarea coletelor de ce nu-i suportati tot voi, ca doar ii tineti in brate de dragul unor vanzari de 3 lei facute de ei.
    Bun asa, ati fost un site extraordinar dar acum sunteti doar o alternativa slaba pentru comertul on-line, pacat!

    1. sandualdea

      Foarte corect punctat.Okazii.ro ajuta la propria frauda.Logic este ca atunci cind se acorda calificativ NEGATIV,acesta sa nu se stearga in momentul in care se face cererea de returnare comision.Fiindca datorita faptului ca este un cumparator neserios primeste calficativul meritat ( negativ) iar vinzatorul doreste sa isi recupereze comisionul.Ceea ce fac cei de la adiministratie altfel spus este in felul urmator: sa suporte vinzatorul comisionarea desi tranzactia nu s-a efectuat cu succes (adica sa incaseze okazii.ro comision degeaba din moment ce produsul nu s-a vindut) pentru ca acel calificativ NEGATIV sa ramina pe contul cumparatorului neserios.

  112. George Ilinca

    Am citit absolut toate comentariile voastre. Speram ca benefiicile dezvoltarilor pe care le vom lansa in perioada urmatoare sa va readuca optimismul.

    Va multumim pentru efortul de a ne spune ceea ce simtiti!

    1. sandualdea

      Beneficiile trebuie mai intii puse in practica si apoi ca urmare a acestora sa introduceti si comisioane mai mari.Dar ca de obicei ,mai intii se taxeaza suplimantar ,si apoi se aduc imbunatatiri.Unde este logica ?!

    2. geo

      De obicei apar imbunatatirile si dupa se taxeaza mai mult. Nu platesti dublu pentru acelasi lucru si de slaba calitate. Cum povestesc si ceilalti nu e roz viata de vanzator.

    3. Liviu Avram

      …va lipsesc cu desavarsire oamenii competenti !!! Degeaba ai citit ”prietene” George Ilinca ce scriem noi aici ca nu trebuia sa ajungeti la toate mizeriile astea !!! Optimismul nu se obtine cu vorbe goale sau ca benzinarii care scumpesc 80 bani la pompa ca ulterior sa ieftineasca 8 bani si toata lumea sa fie fericita…. Fiti oameni buni logici in ceea ce faceti si multumiti-va cu cat castigati daca vreti sa mai existati si peste un an pe internet ! Sunt altii care vin din urma si altii care vor aparea in perioada urmatoare si o sa plangi, cetatene George !

  113. Lucian Cristian Oancea

    Stimate moderator… Nu acesta este raspunsul asteptat de noi. Asadar va recomandam in continuare sa luati masuri logice care sa imbunatateasca experienta okazii.ro si nu sa prabuseasca situl de pe pozitia okupata. Timpul trece si cu siguranta nu in favoarea dumneavoastra. O sa pierdeti vanzatorii premium, aceasta „garda pretoriana” care a fost ultima linie de aparare in fata „hoardelor barbare” ale comisioanelor 0. Decizia va apartine, dar cu riscul de a ma repeta – NU VA TAIATI CRACA DE SUB PICIOARE.

  114. Elena

    Mariti comisioanele , dar nu sunteti „prietenosi” cu vanzatorii.

    De la vanzatori incasati abonamente si comisioane. De ce nu imbunatatiti serviciile catre ei si nu sunteti un pic mai politicosi cu ei? Asa cum spunea si Tedi, incurajati cumparatorii tepari.

    Ridica coletele de la punctele okazii, cand doresc sau deloc.

    Iar plata online cu cardul, alta aberatie.

    Okazii tine banii blocati in conturi 5 zile + termenul de livrare declarat de vanzator pe sit, in cazul meu, 9 zile. Este foarte mult. Nici macar curieratele nu tin banii clientilor atata.

    Toate raspunsurile primite de la suportokazii, de cate ori am nevoie de ajutor, sunt vagi, neclare si incomplete, ba chiar derutante.

    Garantia de livrare este o mare greseala. Nu e corect sa colectati atatia bani zilnic in conturile okazii si sa-i tineti cat doreste cumparatorul. Total incorect! Vanzatorul poate sa astepte, sau sa ramana si cu marfa livrata si fara bani, conform okazii.

    Sunt multi vanzatori pe okazii care nu indraznesc sa-si spuna parerea, dar deja isi posteaza produsele in alta parte.

    BRAVO, asa trebuie!

    Mergem pe alte site-uri, e mult mai bine.

    1. sandualdea

      Nu tin partea celor de la okazii,eu de exemplu am scris in cadrul anumitor licitatii faptul ca IMI REZERV DREPTUL SA VIND SI PE ALTE SITE-URI,probabil facind astfel cit mai multi useri,vom redirectiona posibilii cumparatori pe alte site-uri gratuite unde vom vinde acelasi produse fara a plati comision.

  115. nicu

    Asemeni lui Catalin Ursu, sunt absolut convins ca cineva va saboteaza din interior, cu deciziile astea NEinspirate, luate una dupa alta, unsa mai nefericita ca alta.. si nici nu-i greu de ghicit care-i treaba, probabil ca un mare site de vanzari online de afara, doreste sa preia netbridge ..insa pe mai nimic. Asadar a platit unul sau mai multi din manageri, pentru a-i cobora valoarea cat mai jos. Presedintele consiliului de administratie, dar si actionarii majoritari, dorm sau sunt preocupati mai mult de alte afaceri ale NCH…iar romanii, falimenteaza si iau spagile..ca la asta suntem extrem de priceputi..am demonstrat-o din ’90 incoa de nenumarate ori, in muulte domenii .. si viata a demonstrat ca cei care procedeaza atat de ticalos, ajung.. Presedinti de tara, nu? :))
    Semnat : un user cu vechime de aproape 9 ani si cu activitate si rating de top. Nu cautati dupa nick-ul de aici, voi (moderatorii) vedeti dupa mac si grupa de ip-uri..

    Va urez succesul dupa care umblati… evident ca suuces financiar al vostru personal, calcand pe „cadavrele” mai multor firme ce vor dispare dupa ce treceti prin ele… ca asta e reteta „succesului” la romani.. falimentezi mici comunitati, falimentezi banci sau intregi ramuri ale industriei… apoi vei apare in manualele scolare ca un exemplu de suuces financiar, un manager de top si un om de baza al societatii =))

  116. sorin vlad

    Ceea ce vreti sa faceti este o aberatie ; cu tot respectul; in conditiile in care deja sunt destule anomalii la acest site si pe care noi utilizatorii le am acceptat , nu se stie pana cand . Un ex scurt ar fi comisionul de modificare al unui produs pus in vanzare ; poza , text sau valuare ,ar mai si altele. CU SIGURANTA veti pierde multi utilizatori in conditiile in care alte site uri nu percep comisioane sau sunt modice. Chiar si asa cum sunt acum comisioanele tot mai putini utilizatori folosesc acest site si sau orientat deja catre alte site uri.

  117. nae barbat

    Ok, e evident ca vor ramane doar cei care au magazine si teparii cu 0 calificative….probabil din 15 vor incepe sa dea chiante fiscale pe comisioane si promovari si asta „costa” in plus, totusi ar fi frumos sa n-i se spuna si motivul majorarii….

  118. bogdan

    sunteti praf domnilor,o sa incerc sa renunt la acest site in favoarea celorlalte care ofera servicii mult mai benefice noua,clientilor!

  119. arret

    un comision de 4,9% pe pretul de vanzare este de-a dreptul ENORM… nu stiu ce studiu de piata a facut site-ul okazii inainte de a ne propune aceste comisioane, insa ma tem ca nu prea a facut….

  120. Kuassi

    Fiecare dintre noi isi menegeriaza afacerea cum stie mai bine si acelasi drept il au si cei de la Okazii.ro.
    La fel ca multi altii am incercat sa nu fentez comisionarea site-ului ,chiar am renuntat sa postez pe site-uri concurente si gratuite(un fel de loialitate),gandind ca daca lor le merge afacerea atunci imi va merge si mie.
    Probabil acesta decizie de marire a comisionului era necesara,insa mie nu imi ramane decat sa gasesc alternative pentru ca nu mai pot suporta(…financiar) alte taxe,impozite si comisioane in PLUS.
    Pacat! O ALBINUTA O SA PARASEASCA STUPUL !!!!!!!

  121. Andrei29tm

    Adevarul e ca eu am mai multe comenzi pe okazii decat pe alte site-uri de anunturi tocmai pt ca aici iti poti face un renume si utilizatorii noi sau vechi pot avea mai multa incredere in ceea ce oferi vazand calificativele tale. Oricata reclama si-ar face mercador si tocmai.ro pur si simplu nu am reusit sa vand nimic pe ele. Deci okazii.ro e liber sa testeze suportabilitatea vanzatorilor la comisioane. Nici mie nu-mi place ca sa se maresc, depinde de adaosul pe care il are fiecare si cat il impacteaza majorarea

    1. Tiberiu Petre

      In cazul asta ar fi correct sa ne taxeze 5% din valoarea profitului nu din toata suma cu livrare gratuita :). Mai angajeaza oameni, ia cota de piata pt fiecare produs in parte, apoi stabilim noi utilizatorii impreuna cu okazii care este profitul.

  122. jetparts

    din pacate, asa cum se intampla in aceasta zona est-europeana, orice lucru ce merge cat de cat bine ( cu retinerile de rigoare, comisioane si asa prea mari, comisioane pentru postare, repostare, relatie moderatori/clienti, fie ei vanzatori, fie cumparatori, putin prea tensionata, poate monopolizata la un moment dat, cu motivari de genul „ acestea sunt regulile, trebuiesc respectate„, desi sunt uneori ilogice si de neinteles, etc ) este rupt sau dus catre faliment, asa si acest site, pentru care am avut si am, inca, o doza de respect si apreciere, prin simplul fapt ca a reusit, dintr-un site marunt, poate, ca al oricaruia dintre noi, sa se dezvolte, creand un fenomen, poate, national. DAR, domnii ce se ocupa de administrare uita un singur lucru, lucru ce ar trebui sa le dea de gandit… tot ceea ce au facut de-a lungul timpului, au facut datorita noua, utilizatorilor, vanzatorilor si cumparatorilor care, am acceptat ideea de a plati pentru servicii ce ne erau oferite GRATIS de alti administratori de site, doar pentru faptul ca am crescut cu OKAZII.RO si pentru faptul ca suntem, fiecare dintre noi, o parte din OKAZII.RO.
    cresterea nejustificata cu 50%, 75% si 150% a comisioanelor aferente vanzarii produselor, cat si toate celelalte minusuri, trecute de noi, de cele mai multe ori cu vederea, va vor aduce un regres in ceea ce priveste aceasta prosperitate creata artificial de utilizatorii site-ului. Intr-adevar, dvs ati creat site-ul, l-ati administrat si l-ati crescut, dar pe banii nostri, ai vanzatorilor de pe okazii, ai vanzatorilor care, in cea mai mare parte a lor, sunt societati comerciale care platesc taxe si impozite statului roman, care emit facturi si chitante, sau bonuri fiscale pentru fiecare dintre incasarile/veniturile realizate, documente fiscale ce nu au ajuns la mine (pentru ca nu-mi place sa generalizez, si nici nu am intrebat vreunul dintre colegii vanzatori daca a primit ), pentru comisioanele incasate de dvs si platite de mine.
    iar in incheiere, vreau sa va aduc la cunostinta faptul ca toata aceasta situatie nu va face cinste, iar eu, ca utilizator al site-ului sunt dezamagit de prestatia dvs.

  123. Andrei Galca

    TREC PE ALTE SITEURI E DEJA PREA MULT 0,90 E LA 200 DE LEI DAR DUPA COMISIOANE DUBLATE.VA PUP PA PA

  124. Cosmin

    Si site ul asta e administrat de Ponta sau ce naiba cu atatea mariri detaxe si taxe noi.Azi maine sinteti mai scumpi decat ebay.

  125. vasilepnt

    De acord cu colegii care si-au spus parerea pana acum. Comisioanele erau si asa mari (apropo, la cei 2,8% se adauga si TVA, pentru cei care nu stiau chestia asta, deci in realitate acum platim 3,5% !), iar singurul lucru in favoarea site-ului era coeficientul de incredere mai mare aici decat aiurea. Multi am considerat ca merita, dar deja lucrurile scapa de sub control. Comisioane dublate fara nici o explicatie – ce sa zici ? Iar la toate comentariile de aici, practic nici un raspuns ! Foarte probabil in primavara prin site-ul asta va bate vantul. Pana atunci probabil ca multi vor ramane, din inertie, din lene, din lipsa de timp pentru migrare pe alt site sau din alte motive, dar după 4-5 luni de comisioane marite si vanzari in scadere, nu vad un viitor prea roz. Asta e, orice chestie rasare, creste, imbatraneste (+da in mintea copiilor – apropo de evolutia din ultimul timp) si … moare !

  126. nicu

    am sa ma retrag si eu de pe acesti site de vanzari deja o sa impartim banii cu voi :)) nu stiu unde se va ajunge !!!

  127. intelfast

    Aveati deja comisioane destul de mari. Ca sa pretindeti 4 – 5%, atat cat are marja un on-line-er care isi asuma insa logistica si garantiile produselor vandute… este neacceptabil. Este pacat ca veti pune pe butuci acest site dar noi nu va vom sustine aceasta decizie si vom inchide toate licitatiile.

  128. Vanzator Cinstit

    Este de necrezut ceea ce face site-ul okazii.ro . Ajungem ca saracii tarani din piata sau florari care dupa ce trag linie la sfarsit de luna vad ca 3 sferturi din profitu trebuie dat pentru taxe si comisioane. Sunt sigur ca nu sunt singurul care isi va trece produsele pe alte site-uri. Practic am ajuns sa fim generatori de profit pentru site-ul okazii.ro si noi de alegem doar de asteptari si comisioane.
    Sper sa primiti ceea ce meritati in final !

  129. plussim

    mult ,prea mult pt. 3 lulele pt. care platesc oricum mult se fie mentinute, este o mina de aur pt concurenta si ma mut rapid cu gioarsele mele , mai ganditi-va !

  130. Nicu

    Aceasta schimare era un lucru de asteptat si este perceputa mai mult in sensul de comisionare tip amanet in a procesului de vanzare…Pacat…

  131. Gabi

    Nu era si asa destul de mare comisionul?!?!???… Mai aveti doi concurenti care au inceput sa castige teren din ce in ce mai mult si e GRATIS!!! Da, stiu, nu au sistemul de calificative si garantia de livrare. Sunt insa si metode prin care pot fi evitate tepele care sinceri sa fim, pot fi luate pe orice site. Hehe, ca la noi, in Romanica, vrem sa ne imbogatim pe spinarea prostimii in cel mai scurt timp. Posibil sa se doreasca inlaturarea celor care aveau cate ceva prin casa si doreau sa castige ceva si pastrarea rechinilor. O solidaritate in masa a celor nemultumiti prin renuntarea postarilor pe acest site ar fi o palma binemeritata!

  132. LUCIAN

    CRED CA 2% PENTRU ORICE PRODUS AR FII BUN PENTRU TOATA LUMEA,SUNTEM PARTENERI SI TREBUIE SA NE RESPECTAM,DACA VREI SA CRESTI FIRMA SCAZI TAXALE,DACA VRETI SA O VINDETI LE CRESTETI !!!
    O SA VEDEM DE CE ACEASTA POLITICA DE CRESTERE!!!

  133. panescu monica

    da multumim frumos,nea ti facut o mare bucurie :))) nu are rost sa mi racesc gura,de fapt sa mi tocesc degetele

  134. Carrina

    Foarte urat din partea voastra! Stiti ca nu sunteti singurii , sau ati uitat? O sa imi retrag totul si ma mut! Va pup si tineti-o tot asa ca ajungeti la sapa de lemn!

  135. laur

    De ce ne batem capul sa postam pe Okazii cind ei ne pun si pielea-n bat in vreme ce alte site-uri sint gratuite ? Nu suntem vinovati tot noi ? Asa ne trebuie daca le-am dat nas ( adica bani ) ! Nu are nici un rost sa ne pierdem timpul si banii pe-aici !

  136. Boemian

    Vad ca nu pot sa intru in panoul de cont pana nu apas butonul pe care scrie asa : ,,Multumesc pentru informare”. Nu am de ce sa multumesc pentru o informare ce nu-mi ,,pica” bine.
    Mai degraba puneati doua butoane virtuale, in legatura cu noua grila de comisoane aplicata de la Ianuarie 2014 : un buton cu ,,sunt de acord” si unul, imediat langa, cu ,,nu sunt de acord”. Si-atunci ati fi facut un lucru prin care ne aratati ca va pasa si de noi, de parerea noastra si inclusiv starea noastra financiara prin care va putem sustine sau nu aceste comisioane mari.
    Nu ati facut asta fiindca ati inlocuit gandirea logica cu imaginea profitului pe care il veti obtine in viitor. Sunteti prea siguri si va frecati mainile deja crezand ca nu aveti o concurenta reala.
    Ne aruncati in fata explicatia cu imbunatatirile.
    Imbunatatiri suportate tot din banii nostri? Inseamna ca suferiti de lipsa unui manager bun, incapabil sa-si imbunatateasca serviciile prin redirectionarea unei parti minime a profitului obtinut de societate, de-a lungul anilor.

    E interesul vostru sa va imbunatatiti serviciile online care va vor aduce profituri mari de la an la an. Voi faceti profiturile mari, nu noi. Noi ne jucam de-a comerciantul pe site-ul vostru, pentru a supravietui decent inca o zi.
    Ne aruncati noua in carca executarea acestor modificari care pot fi sustinute din profiturile mari facute de voi datorita noua. Intr-o intreprindere cu pretentii si orientare spre comfortul si respectul clientului, ar trebui sa oferiti servicii de calitate prin investitii de dezvoltare fara sa cereti nimic nou in schimb de la noi.

    Uitati ca existati datorita noua, asa cum un artist exista datorita fanilor sai pe care ii respecta.

    Aratati-ne ca ne apreciati pentru ceea ce sunteti astazi !

    O mare parte din comisioanele incasate de okazii reprezinta bani nefiscalizati, fiindca voi nu eliberati nici-un document contabil catre cei comisionati prin care sa demonstrati ca sunteti corecti, fata de noi si stat.

    Nu aveti un motiv real pentru a mari comisioanele si cred ca ar trebui sa iesiti putin in lumea inconjuratoare sa vedeti ca lumea e saraca in Romania si impovarata cu taxe si impozite pe orice. A mai ramas ca statul sa puna taxe si pe aerul de-l respiram.
    Mai ganditi-va si la clientii vostri, utilizatorii okazii, ca ati facut profituri foarte mari de pe urma noastra de-a lungul anilor.
    Datorita noua voi aveti locuri de munca platite bine la o societate comerciala ce prospera financiar, deci locuri de munca sigure si in crestere ca numar. Locuri de munca ce nu sunt influentate negativ de alti factori economici asa cum sunt afectate multe din aceasta tara. Apreciati ceea ce aveti si respectati-va clientii permanenti si in crestere.

    Consider ca trebuie sa fie un ajutor reciproc si de bun simt: voi luati comisoane decente iar noi ne vindem produsele prin intermediul site-ului okazii.
    Numai asa lucrurile vor fi bune in continuare pe okazii, pentru toata lumea.

    In timp ce scriam acest comentariu care nu va conta oricum, nu sunt suparat, nici enervat ci doar resemnat. Fiindca imi dau seama ca, in viitor, noi doar cu asta vom ramane: resemnarea si acceptarea.
    E o obisnuinta in Romania sa fim ignorati, tratati cu nepasare iar romanii au antrenament la resemnare si o aparenta rezistenta la vesti proaste.
    Libertatea din democratie si capitalismul (intelese gresit in graba dupa profit rapid) au facut ca fiecare sa se descurce cum poate, au facut ca oamenii sa aiba tot mai des o comunicare artificiala (ascultam dar nu intelegem) si o lipsa de respect fata de semenii apropiati. Pacat ca s-a ajuns sa fim asa de dezbinati intr-o societate oarba dupa profit, intr-un prezent nesigur si un viitor tot mai deteriorat.

    1. swef

      super tare comentariul; de l-ar citi cine trebuie; dar intr-o tara in care omul are valoare de cifra cei de la OKAZII de ce ar face exceptii

  137. Petronela

    Mi se pare mult mult prea scump. Un comision nesimtit de mare. Nu face altceva decat sa ne „alunge” pe alte siteuri de vanzari care nu percep comisioane, sau sa punem un alt pret decat cel real si sa avitam comisionul care la un produs pe care eu il vand cu 250 de lei , trebuie sa platesc 12.5 lei voua, + eventual o promovare in plus iar inca 5 lei, deja ajung la 17.5 lei. Trebuie sa tin pretul jos ca sa am vanzare dar trebuie sa fac si profit, cam 20 de lei la produs. Ori eu pentru 20 de lei imi asum animite chestii gen risc ca sa nu imi ridice de la posta coletul, etc…..voi nu va asumati nimic. Rusinica.

  138. chicabo

    Intr-adevar noua grila de comisionare nu este justificabila…asa cum se dau multi cu parerea pacat de acest site care pina la urma a avut succes iar eu personal pot sa zic ca am fost multumit si am reusit sa vand obiecte care sincer in alte conditii nu le-as fi putut vinde…sau prin marirea comisionului vom avea parte de mai multa publicitate, reclama?…vom vedea…intotdeauna exista si alte optiuni…va urez tuturor succes, vanzari bune sau cumpari bune si sa raminem optimisti !!!

  139. nicusurduc

    Sistemul de luat bani al acestui site a depasit de mult granita bunului simt ! Vnazi ceva si pana primesti tu banii acest site iti i-a zilnic comision pe suma datorata, sa mai astepte pana primesc si eu banii , nu? si asta e numai o chestie sa nu zic hotie !

  140. Iosif

    Crec ca prea usor ne lasam convinsi sa cedam profitul sau o mare pare a profitul nostru doar pentru ca nu cumva clientul sa cumpere de altii si nu de la noi. Avem un comision care creste, mai avem o taxa pe fiecare produs doar pentru ca este incarcat pe site si mai platim si a treia taxa, abonamentul. Si la sfarsit aflam ca singurul care castiga este din acest parteneriat este doar Okazii: clientul nostru nu si evident nici noi.
    Cred ca primim prea putina valoare pentru cele trei taxe platite. Si nu stiu daca mai merita colaborarea care oricum este destul de stufoasa.

  141. Alexandru Cordea

    Mi s-au moderat 6 comentarii, ca fiind neadecvate, ca i-am jignit prin faptul ca le-am zis ca ne fura ( a se observa ca a fura nu este un cuvant jignitor).
    Revenind, la calculul facut in celelalte comentarii. Okazii.ro pretinde ca are peste 2.000.000 de produse scoase la vanzare de peste 120.000 utilizatori. Calculul facut de mine, este facut pe baza datelor proprii ( cat sunt EU taxat si cat platesc EU/licitatie/anunt/vanzator). De asemenea, cat platesc eu si cu, cat sunt taxat eu, sunt taxati toti cei 120.000 de vanzatori ai dumneavoastra.
    La volumul de anunturi puse, pe site-ul Okazii.ro (peste 2.000.0000 pretinse), la un cost minim de 0,60 lei/bucata, cu o vanzare de, sa zicem aproximativ ( 50.000 produse/zi din toti cei 120.000 vanzatori) din cele 2 milioane, se vand 50.000, ipotetic, vorbind, sa ne lasam imaginatia sa circule…taxate, la vanzare cu minim 0.01 Euro/vanzare, ne reiese un castig de 500 Euro/zi. acei 500 Euro sa-i inmultim cu 30 de zile, cat are o luna, ne iese o suma de 15.000 Euro/luna. Desigur, aceste calcule au caracter strict informativ, nu sunt concrete sau bazate pe un studiu/rapoarte/bilanturi/balante ale okazii.ro. De asemenea, vanzarile nu sunt toate de 0,60 lei bucata.
    Nu mai fac calculul alimentarii conturilor.

    Dumneavoastra, Okazii.ro, ce ne oferiti noua, utilizatorilor, care bagam acesti bani in conturile dvs? ca sa ne luati 5% + tva/produs ?!?!?!?!

    De asemenea, ca in toate celelalte comentarii, tin sa va precizez ca voi face si acestui anunt poza, care se va adauga la toate celelalte 6, pe care nu le-ati aprobat. Lucru ce va cantari in plangerea care o voi face.

  142. Andrei

    La cate produse se vand zilnic pe acest site, ar fi trebuit sa incurajati lumea sa adauge noi anunturi. cu comisioane si mai mici. Sau 1 cent/produs pt 2 luni de listare.

  143. Liviu Avram

    Chiar nu va intrau o gramada de bani in fiecare zi din tranzactiile noastre??? Macar eliberati factura pentru platile facute ca noi primim doar un serviciu fara nici o acoperire, ca atare toate sumele incasate de dvs. intra intr-un fel in categoria fraudelor fiscale ( fara bon, chitanta sau factura, ce inseamna asta ??? )… Probabil din cauza scumpirii combustibililor, ati realizat ca nu mai faceti fatza trasportului de bani cu masina la costurile actuale…acum am inteles ideea voastra…. 🙂
    sincer, nu aveti nici un motiv de scumpire… doar simpla imbogatire !
    RUSINE !!!

  144. Liviu Avram

    ..prietene utilizator, daca tu esti pus aici de administratori sa faci comentarii pro okazii.ro, atunci imparteti tu profitul jumate-jumate cu ei ca un sistem de garantare a tranzactiilor nu incalzeste pe absolut nimeni, ba din contra mareste comisioanele daca nu stiai si tzepe tot poti sa iei iar pentru sistemul de calificative, afla ca unele conturi cu multe calificative pozitive sunt tranzactionate pe alte site-uri si cumparate de unii rau intentionati care ulterior ii regasesti aici dand tzepe tuturor. Vorbesc din experianta mea aici ,de la un astfel de utilizator cu cont cumparat ! Esti rupt de realitate si probabil ca pentru tine banii nu au fost niciodata o problema si habar nu ai care sunt realitatile acestei societati romanesti !

  145. Cristian

    Mesajul cu „Stupul este prea plin” va fi inlocuit in maxim un an cu unul permanent: „Ne pare rau, dar stupul este prea gol, urdinisul a fost inchis”. Imi mai pastrez produsele pe site pana in martie, cand se maresc comisioanele la categoriile ce le frecventez, apoi ma mut sau renunt.

  146. Razvan Dunare

    comisioanele de acum sunt destul de mari pentru o afacere care se face din butoane. 4% pentru hostare 200k este aberant.

  147. un_fleac

    Bonuri fiscale cand eliberati??Nu de alta dar..eu sunt bugetar; parinti pensionari; copilul frecventeaza o scoala de STAT; si cu totii folosim sistemul medical de STAT!!

  148. Cristian

    Cumparatorii folosesc okazii datorita vanzatorilor. Unde se muta vanzatorul, acolo este si cumparatorul. Daca ai un magazin la coltul blocului, ce il folosesti zilnic, si intr-o zi acesta se muta 5 blocuri mai incolo? Ce faci? Astepti sa se deschida alt magazin, nestiind nimic sigur? Nu, nu vei astepta, vei merge acolo unde sa mutat magazinul. Ce nu se intelege aici, okazii exista datorita vanzatorilor, fara acestia cumparatorul nu poate exista, si nici okazii in sine. Eu am incheiat de comentat pe aici, ma pregatesc pentru marea schimbare din luna martie. Succese nebanuite tuturor.

  149. Andreea Nastase

    Au vazut ca functioneaza sistemul si au marit comisioanele. Si tu, utilizatorule, daca ai fi fost in locul lui ai fi procedat la fel 🙂 ; asa ca nu ai de ce sa te plangi. Daca vrei sa continui „cu” e bine daca „nu”, e treaba ta. Cam asa ceva va explica acest „update”. Alegerea, in schimb, este a voastra!

    1. moldovanu

      Vezi tu Andreea clasa de mijloc sustine clasa de jos. Daca clasa de mijloc dispare va fi doar clasa de jos care va ataca clasa de sus. Vezi cum e Grecia . => daca cresc brusc si asa mult comisioanele vanzatoru nu va mai vinde, cel corect. Vor vinde pe site doar sutien folosit si alte gunoie de prin casa, ca alea daca sunt cumparate oricum aduc castig . astfel m,ulti vanzatori vor pleca luand cu ei si cumparatorii. Astazi se castiga cu multe vanzari si comisioane fff mici. Un comision dublu iti poate injumatati vanzarile prin nevanzare.

  150. swef

    eu cred ca v-a cumparat concurenta si voi nu stiti; v-a pus sa mariti preturile ca sa dispareti; sau aveti logica urmatoare: de ce sa comisionam 10k cu 2,8% cand comisioanam 5k cu 5%; tot banii aia ii iei

  151. abd

    1.Va doare in 14 de parerile noastre,nu-i stress,nu scriu pt voi,ci pt utilizatorii site-ului :o.

    2.In prezent sunt cam mari comisioanele si se evita.

    3.Din 01.03.2014 o sa fie prea mari si in schimb nu se ofera nimic,calificativele au un pret,dar cand acel pret este depasit(vezi pct 6).

    4.Disperare,(daca se constientizeaza) pierdere clientela catre alte site-uri de mica publicitate.
    *4.a.Bine ei nu se cred site de mica publicitate,mi-au mai spus asta de cateva ori,ei se cred magazin si concurenta lor sunt magazinele.
    *4.b.Un fel de magazin au si facut,dar cu produsele altora,fara stress,fara chieltuielile aferente si fara finante….mai putin si dupa castig pe produs plus lipsa de cheltuieli ar putea sa se numeasca un fel de magazin.

    5.”Oferte” penibile create de personal necalificat.

    6.Okazii = gata

    7. 1 x 100% = WIN & 5 x max 50% = FAIL O_o – – – o.O

    k thx xoxo

  152. skarpa

    stiti ce inseamna ‘patognomonic’?faptul ca nu raspundeti la nici un comentariu va pune ‘diagnosticul”,faceti-va autocritica si WAKE UP!

  153. Tiberiu Petre

    Analizez de ceva vreme comentarile si raspunsurile okazii si am ajuns la concluzia ca okazii se reprofileaza doar pe persoanele juritice considerand ca neplata comisioanelor si neseriozitatea pe site va disparea. Precizez ca nici persoanele juritice nu vor suporta costurile astea prea mari deoarece fiecare doreste profit. Daca preturile vor fi ca in magazine dar nu ca in magazine, putin mai mari pentru ca este vorba despre transport, nu va mai fi „okazii” ci va fi „cel mai mare mall online din Romania”. Nu mai bine mergem in mall, la service-uri de calculatoare sau pe site-urile de anunturi sa gasim ce ne trebuie? Eu activez in domeniul IT si am nevoie de multe lucruri care provin dinm dezmembrari, primul loc unde caut este okazii apoi restu. Daca vor disparea cei care se ocupa cu dezmembrari ce rost are sa mai intru pe site?
    A AJUNS UN SITE DE APROAPE CELE MAI MARI PRETURI NICI DECUM CUM SPUNE SLOGANUL!!! Trist este ca, conducerea este din Romania 🙂

  154. claudiu_d

    mie de nustiu cate ori mi s a intamplat sa platesc comision pentru produsele returnate, trimit colet prin posta, 2 saptamani ramane la oficiul postal deoarece cumparatorul nu mai ridica coletul , este de negasit intre timp, 3zile tur+3zile retur, se fac 3-4 saptamani cu totul (30zile) si nu mai pot solicita returul comisionului…. plus ca in a 28 zi am facut cerere de returnare , nu au rezolvato inainte de 30 de zile si a disparut ca prin minune ….

  155. Stefan

    La revedere okazii.ro! Bye bye! Noapte buna! Dormi linistit… fni vegheaza pt. tine! :)) Va spune asta un vanzator premium care din 01.01.2010 pana in prezent a platit comisioane in valoare de 669,04 EUR conform raportului generat de okazii.ro, cu mentiunea ca activez pe okazii din 2007 , suma comisioanelor platite este mult mai mare. Insa de acum imi voi muta cele 500-600 licitatii permanente catre alte site-uri de profil. ADIO!

  156. ciprian

    Dar sa privim si partea buna a lucrurilor pentru cei de la Okazii.. NU SE VA MAI BLOCA SITEUL ,CA NU VOR MAI FI PRODUSE LA VANZARE ASA DE MULTE )))

  157. cristi dolaru

    Ba frate daca ar fi vanzari serioase pe mine nu mar deranja comisionele astea.. pui pret fix si nu negociezi…. asta e .

  158. Andra

    Nu inteleg de ce majorati comisioanele ?! Sunt utilizator okazii de aprox 8 ani iar in ultimii 2 ani nu am vandut mai nimic pe acest site care in trecut parea fara egal . Datorita acestor comisioane care sunt mari de mult si datorita faptului ca nu mai sunt cumparatori cum erau in trecut, am fost nevoita sa listez foarte putine produse ( aprox 20 produse ) iar inainte aveam peste 100 .

  159. terra2

    majorarea de tarife in plina criza anunta inceputul sfarsitului , in situatia in care exista cel putin doua (2) hostinguri cu acelasi profil care ofera sevicii gratuite . migrarea spe aceste hostinguri este un pas logic pentru majoritatea userilor .
    indiferenta fata de opinia utilizatorilor aduce DOAR pagube .
    va purtati de parca ati fi singurii de pe piata si faceti numai ce va place nu si ce trebuie logic facut ,
    concurenta exista si nu trebuie ignorata ,din pacate acesta este trendul actual in management la orice nivel in romania si vedem asta peste tot in jurul nostru .
    cand nu o sa mai incasati comisioane o sa iesti pe strada sa vedeti cate magazine au ziare in geam si nu o sa intelegeti de ce .
    va trebui sa munciti cu adevarat si atunci veti intelege ce inseamna banul muncit . o sa fie greu pentru unii , foarte greu pentru majoritatea

  160. florin

    Asa e in Romania mentalitatea … cand avem utilizatori multi , scumpim , cand avem utilizatori putini, scumpim iarasi!!!

  161. ciprian

    Din pacate cei de la Okazii nu au tinut cont niciodata de noi si de
    parerile noastre,eu sunt un vanzator din 2007 ,am „alimentat” Okazii cu
    peste 6000 euro…nu glumesc , am avut o strategie de marketing cu
    categoria Mokazii si ofeream produse la orice pret se vindea cu scopul
    de a face publicitate la produsele reespective si la marca…totul a
    fost ok pana in momentul in care au schimbat modul de promovare cu cel
    de „relevanta” ,pt ca eu 99% trimiteam cu posta romana (deoarece se
    castigau produse la pret mic si nu era economic pt client sa foloseasca
    un curier cu plata in ramburs) le-am explicat ca categoria Mokazii e mai
    speciala si e una din cele mai sensibile deoarece acolo se aduna noii
    clienti de pe okazii si trebuie facute sau lasate acelasi reguli pentru a
    incuraja si pe altii sa vanda in aceeasi mod…implicit alti clienti
    ..pentru noi si okazii in acelasi timp…dar ei ce au facut..nimic si
    acea categorie e acum doar cu multe monezi ,timbre…etc(nu ca nu ar fi
    bune)si acolo normal ca probabilitatea de a nu avea probleme cu retur
    colete etc au facut ca relevanta acelor vanzatori sa primeze inaintea
    mea oricat as fi incercat eu sa impulsionez cu promovari…si deci din
    acel moment eu vand maxim 10-15 produse care imi sunt pe stock si nu am
    ce face cu ele…si in rest okazii a pierdut inca un client serios care
    culmea ajuta siteul asa cum putea sa merga spre folosul tuturor de la
    vanzator ,okazii ,client…+ acum si marirea taxelor…eu cateodata ma
    intreb ce manager au…sincer …daca doriti va recomand eu unul
    exceptional daca nu aveti…poate il convingeti ….sau nu )))(nu era o
    gluma)

  162. Rokko

    Bine ca va sta in cap sa cresteti comisioanele in loc sa va ocupati mai serios de baza de date. V-am platit in 30.09 comisionul, si voi imi inchideti contul pt neplata in 11.10 .. wow, suntegi GENIALI !

  163. Rokko

    O sa ramana pe okazii numai vanzatorii de produse contrafacute, si cumparatorii „seriosi” .Asta se doreste.Asta e mentalitatea Okazii. Adios !!!

  164. dany67

    Buna treaba ! Observ ca jucam dur domnilor admini de pe acest site Okazii ! In momentul cand EU ca utilizator apas butonul (ironic scris !) ‘Multumesc pentru informare’, practic imi dau automat acceptul pentru aceasta marlanie cu marirea fortata a comisioanelor ! Daca nu accept conditiile, nu mai pot practic intra in propriul cont ! In consecinta de cauza in acest moment voi face urmatoarele lucruri:

    1. Voi filma cu o camera video procedura tehnica de intrare pe site-ul Okazii. ro, (filmez si data plus ora care apare afisata pe calculator) si mai departe, motivul temeinic pentru care nu pot accesa contul meu, obligat fiind astfel, de administratia site-ului, sa-mi dau acordul pentru marirea comisioanelor alta alternativa de accesare a contului neexistand !

    2. Voi filma si copia acest comentariu, in ideea in care poate fi sters intentionat de catre administratori, in incercarea mea de mediere a situatiei existente si in acelasi timp, o eventuala dovada a incercarii mele de a ma opune cumva situatiei existente ! SPUN HOTARAT FAPTUL CA NU SUNT DE ACORD CU MARIREA (DUBLAREA) COMISIOANELOR PRACTICATE PE SITE-UL OKAZII. RO. ASTEPT DIN PARTEA ADMINISTRATORILOR O EXPUNERE NECESARA CLIENTILOR (SI A MEA), PRIVIND MOTIVELE PENTRU CARE SE INVOCA NEVOIA MARIRII COMISIOANELOR !

    3. Astazi , 11.10.2013 ora 17.33 Astept un raspuns edificator din partea administratiei (neacceptand sa fiu de acord cu marirea comisioanelor, nu pot practic face uz de propriul meu cont, decizia de blocare a accesului fiind unilateral luata de administratorii site-ului Okazii.ro) acceptand faptul ca nu ma pot folosi de propriul cont Okazii, pana luni seara, 14.10.2013, dupa care imi rezerv dreptul de a reactiona intr-un fel sau altul unei astfel de politici administrative neloiale, necivilizate !

  165. dany67

    Buna treaba ! Observ ca jucam dur domnilor admini de pe acest site Okazii ! In momentul cand EU ca utilizator apas butonul (ironic scris !) ‘Multumesc pentru informare’, practic imi dau automat acceptul pentru aceasta marlanie cu marirea fortata a comisioanelor ! Daca nu accept conditiile, nu mai pot practic intra in propriul cont ! In consecinta de cauza in acest moment voi face urmatoarele lucruri:

    1. Voi filma cu o camera video procedura tehnica de intrare pe site-ul Okazii. ro, (filmez si data plus ora care apare afisata pe calculator) si mai departe, motivul temeinic pentru care nu pot accesa contul meu, obligat fiind astfel, de administratia site-ului, sa-mi dau acordul pentru marirea comisioanelor alta alternativa de accesare a contului neexistand !

    2. Voi filma si copia acest comentariu, in ideea in care poate fi sters intentionat de catre administratori, in incercarea mea de mediere a situatiei existente si in acelasi timp, o eventuala dovada a incercarii mele de a ma opune cumva situatiei existente ! SPUN HOTARAT FAPTUL CA NU SUNT DE ACORD CU MARIREA (DUBLAREA) COMISIOANELOR PRACTICATE PE SITE-UL OKAZII. RO. ASTEPT DIN PARTEA ADMINISTRATORILOR O EXPUNERE NECESARA CLIENTILOR (SI A MEA), PRIVIND MOTIVELE PENTRU CARE SE INVOCA NEVOIA MARIRII COMISIOANELOR !

    3. Astazi , 11.10.2013 ora 17.33 Astept un raspuns edificator din partea administratiei (neacceptand sa fiu de acord cu marirea comisioanelor, nu pot practic face uz de propriul meu cont, decizia de blocare a accesului fiind unilateral luata de administratorii site-ului Okazii.ro) acceptand faptul ca nu ma pot folosi de propriul cont Okazii, pana luni seara, 14.10.2013, dupa care imi rezerv dreptul de a reactiona intr-un fel sau altul unei astfel de politici administrative neloiale, necivilizate !

    1. Cristian

      Daca nu esti deacord cu marirea comisioanelor, nu mai folosi serviciile okazii, este cel mai simplu. Eu asa voi face din momentul aplicarii lor.

    2. Tiberiu Petre

      Bravo! Asteptam cu nerabdare motivele dublarii comisioanelor! Consideram ca daca tot platim sa fim informati ce platim.

  166. iceman

    CU siguranta ma numar printre cei care vor renunta la okazii,si asa comisioanele sunt mari…sunt destule site uri gratuite fratilor…avem de unde alege nu trebuie sa platim..trezitiva!!!!!

  167. Covaci Iulian

    si uite asa ma obligati sa-mi fac site-ul meu….orice sut in dos,e un pas inainte,multumim frumos!

  168. watersystem2012

    Sunt foarte Indignat de cum se face comisionarea in acest site…
    As vrea sa stiu cine este patron al acetui site.. si tine il tine in brate ,exista lege in care nu poti baga un adaos astronomic ..acesta firma are adaos de 500%
    Daca atentie firmelor care vand diverse produse castigul nu este foarte mare ..
    produsele care le vand nu le fur .,le cump si castig 20-30 euro la produs ….din cate vad nu prea se tine cont de parerile noastre.. cu toate ca noi suntem cei din care va baga banii in buzunar.
    Odata ce am facut cont la D-vs trebuie sa respect tot felul de reguli aberante inpuse de de acest site..

  169. Tiberiu Petre

    Sau poate pur si simplu vor sa inchida site-ul? La asta nu s-a gandit nimeni? Atitudinea nepasatoare a administratorilor site-ului asta da de inteles. Nici nu ne baga in seama si nu dau nici o rezolutie la parerile noastre!

    1. vartolomei55 .

      O sa il vanda , in pierdere ..peste 1-2 ani..dar pana atunci trag ca popa:si de pe viu, si de pe mort 🙁 .

  170. sebastian

    ati crescut si aveti si voi cheltuieli mai MARI… dezavantajul de a fi MARE ! Concurenta este la usa oricum, mai mult am vandut pe siturile de anunturi gratuite si nu am avut probleme de seriozitate, care e in acelasi procent acceptabil, ca si pe okazii ! E o regula de aur, firme MARI, costuri MARI, preturi MARI, comisioane MARI ! Spor si succes MARE !

    am invatat dur, sa evit pe cei MARI, pentru ca mereu sunt altii si mai mari !
    nu am dat multi bani la okazii, nici vanzari exagerate nu am avut, dar urasc fara doar si poate, toate taxele. comisionele, impozitele care le platesc si nu PRIMESC NIMIC in schimb la valoarea care eu o transfer in conturile voastre !!!
    Sunt TANAR SI TRIST, foarte TRIST !!!

  171. 934NN1

    Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa „asta imi doream de mult”, dar este prea putin 3-5%…. eu zic sa dam mai mult: 24% ca la T.V.A! Comisione mari, promovari mai scumpe foarte „buna” politica. Clientii nemultumiti, vanzatorii nemultumiti=profit okazii( parca trebuia sa fie WIN-WIN pentru toti?!) Uite asa cumparatorii/vanzatorii se vor muta pe alte site-uri de genu’ si okazii va intra iar intr-un colt de umbra.

  172. alex

    Hal de formulare (va rog sa cititi cu atentie):
    „Pentru a imbunatati si mai mult calitatea serviciilor de care
    beneficiezi, in perioada urmatoare vom ajusta grila de comisionare.”

    Deci, pentru voi, baietii destepti de la Okazii.ro a mari este sinonim cu a ajusta.

    DEX: AJUSTÁ, ajustez, vb. I. Tranz. A adapta, a potrivi o piesă la un ansamblu, un obiect de îmbrăcăminte pe corp etc.

    Si mai sunt inca vreo 10 definitii asemanatoare, niciuna spunand ca „a ajusta” ar fi sinonim cu „a mari”

    Mi-e silaaaa …:(

  173. Ene

    „Aceasta ajustare se va regasi in permanenta imbunatatire a calitatii serviciilor noastre!”??? Vad ca nu doar mie mi se pare exagerata aceasta explicatie. Dar de ce ajustarile se fac doar prin majorare si nu exista macar o categorie stimulata prin micsorarea comisioanelor? Vad ca strategia de imbunatatire a serviciilor este de fapt doar de marire a comisioanelor in 3 etape care se succed la circa 2 luni. Inca o veste buna…. noroc ca ne-am obisnuit cu prostiile din tara asta.

  174. mirciunelius

    Mare strategie! Câtă înțelepciune! :))
    Va fi tardivă orice corectare a acestei mutări pierzătoare!

    Mulțumesc!

  175. Razvan R

    Situl ocazii nu tine cont de parerile utilizatorilor! Va dau un simplu exemplu Am cerut stafului situ-lui ocazii, sa putem vedea calficativele negative sau neutre chiar si dupa ca a trecut o perioda de timp asa cum se intimpla pe ebay . I-a durat fix in pix de aceasta cerere.

    Acum vor sa modifice tarifele desi situl se blocheaza mereu datorita traficului . Probabbil de performant ce este. Cred ca dorinaa este sa-i alunge pe mici vinzatori de pe site. Daca vor introduce aceste comisioane, voi parasi situl. Ocazii nu este ca ebay care are acoperire internationala . Abia daca poti vinde ceva pe situl ocazii.

    Sper sa le vina mintea la cap ca alfel albinele or sa plece si or sa ramina doar cu trintorii. Eu am simit o scadere a vinzarilor in toti acest ani pe situl ocazii. Nici nu vreau sa ma gindesc la ce va urma.

  176. cadaseda

    1. e bine ca totusi ne-ati anuntat din timp (mai avem o sansa sa scapam!)

    2. momentul e foarte prost ales.

    3. va stimula concurenta, cu siguranta vor mai aparea si mai mai multe site-uri de acest gen.

    4. in acest moment era mai potrivita o scadere de comisioane si chiar discounturi speciale!

    5. faza cu „maximizarea profiturilor firmei” daca nu e inteleasa in intregime si aplicata corect da

    rezultate imprevizibile! aviz managerului.

    6. nu santeti singurii de pe piata chiar daca asa se vede de „sus”. exact la fel a patit si

    romtelecom-ul, din lider al pietei a ajuns la coada iar acum e cu un picior in ….

    7. singura voastra „scapare” ar fi legatura directa cu ebay-ul mama de care vorbeati acum cativa ani.

    8. mai sant multe de spus, daca va intereseaza, da-ti un email.

    1. Cristian

      Legatura cu ebay nu cred ca este viabila. Si asa ebay este in continua scadere datorita comisioanelor prea mari si politicii prea dure. Plus ca vanzatorii de acolo deja fac selectii printre clienti, si cand spun selectii ma refer la useri care de la livrare oriunde in lume au ajuns sa se limiteze la cateva tari sau doar la tara lor. Deja tari ca Italia sunt banate de multi useri, nemtii au inceput sa devina chinezi, francezii la fel. Okazii sa ramana cu picioarele pe pamant romanesc, cat o mai sta si pe asta.

  177. Catalin Ursu

    Sunt foarte nemultumit de motorul de cautare care acum returneaza numai aberatii. Caut „dual sim” si dupa 2 … 3 telefoane care ar putea fi dual sim, gasesc numai iPhone care numai dual sim nu este. REMEDIATI PROBLEMA. La tarifele marite, un motor de cautare defect mai trebuie pentru un declin sigur.

  178. Daniel Manda

    Hai sa va zic o poveste. Cumparatorul vine pe okazii si cumpara de la vanzatorul cu multe calificative. Vanzatorul cu multe calificative vinde multe produse , dar intr-o zi se satura sa-i indestuleze pe cei de la okazii , fara a beneficia de avantaje reale asa ca decide sa abandoneze contul cu multe calificative. Atunci se intampla urmatoarea chestie : cumparatorul nu mai are vanzator serios de la care sa cumpere ? Ce solutii are el in situatia asta ? Cauta vanzator serios in alta parte sau incearca marea cu sarea si isi asuma posibilitatea de a lua teapa. Plata cu cardul ne-a fost bagata pe gat si sa va spun sincer , NU E ATAT DE EFICIENTA PE CAT CREDETI. De ce spun asta ? Pentru ca un produs trimis cu Prioripost si E-mandat ofera produsul livrat cumparatorului in 2 zile si banii vanzatorului , la jumatate de ora dupa ce cumparatorul a ridicat coletul. Adica in 48 de ore , produsul e livrat si banii ajunsi unde trebuie. TREZETI-VA SI LUATI ATITUDINE atat timp cat inca mai aveti utilizatori.

  179. ciprianionut

    Sunt sigur ca cei care detin okazii.ro citesc fiecare comentariu.Subscriu la tot ce au scris cei dinaintea mea.Okazii.ro este un obor cu taxa numai ca okazii marind taxa va face ca multi sa migreze in alte parti ca si mine de altfel.Comisioanele actuale mi se par ok .Se va observa asta sigur in incasarile okazii.ro.CIneva de la okazii are vre-o iubita care trebuie intretinuta probabil..sau numai ii ajunge omului o vila si vreau acum palat.Pana la urma fiecare face ce doreste cu afacerea lui fiind domeniu privat dar ATENTIE in domeniul privat INTOTDEAUNA se tine cont de client….Mai reflectati.

  180. luncan

    de cand „a ajusta” inseamna a marii pretul pentru orice serviciu sau produs?….vi se pare voua cei de la ocazii.ro ca suna mai bine?…sper sa va „ajustati” si clientii care inca mai cauta produse pe site-ul vostru…rusine nici macar un cuvant de lauda!!!

  181. Mocanu Cristian

    Site-ul are mari probleme de cel putin 2 ani, ma lupt cu problema upload imagini de 2 ani si nu se face nimic. Aceasta problema este pentru mine foarte enervanta. Ma chinui sa editez anunturile chiar si de 20 de ori pana pot urca si imaginea pe site. Nu pot sa-mi citesc mereu mesajele si multe alte probleme care pe zi ce trece se agraveaza. Cred ca este nevoie de ceva simplu si eficient, nu de 300 de optiuni din care doar jumatate fac cate ceva. Cat despre cresterea substantiala a comisioanelor nu pot spune decat atat: ura si la gara, mai sunt si alte trenuri.

  182. Andrei Catalin Duta

    Asta-i piata.. Ne-au crescut cu un comision, ne-au dat drogul, acum suntem prea legati ca sa mai plecam, deci isi permit sa creasca toate comisioanele cu 30%. Unde sa ne ducem, cand aici vindem cel mai bine? N-avem unde, pe asta mizeaza si ei. Pacat.

  183. Andrei Catalin Duta

    Nu-mi ajunge ca dau 24% tva la import, 4.5% taxe vamale, 18% impozit pe profit pe PFA, mai trebuia sa dau si 4% la okazii. Dar facturi cand incepeti sa eliberati pentru cand ne incarcam contul,s-o putem deduce?!

    1. NedRo

      Andrei, Calculand dupa spusele tale mai ramai cu 49.5%.
      Deci mai e loc de taxe :-).

      Sa ai bafta.
      PS. Iti dau dreptate. .. Asta este….insa referitor la taxele OKazii mi se par normale in comparatie cu alte situri de profil.

  184. focus

    Mda… „afacerea ta este foarte importanta pentru noi”, dar avem grija sa te tragem de maneca sa imparti profitul cu noi…, in unele cazuri profitul okazii.ro fiind mai mare decat profitul vanzatorului. Dar n-are nimik…, o sa renunti tu singur vanzatorule daca nu te-am convins pana acum.
    Atata timp cat banii sunt la noi (la client) si nu ne stimulati sa ramanem sa facem in continuare vanzari aici, va fi greu sa gasiti altii noi, pentru ca nu e usor sa-l convingi pe om sa scoata bani din buzunar, mai ales daca e la inceput si nu stie cum vor merge lucrurile.
    Exista si vor mai aparea o gramada de site-uri care ofera aceleasi servicii la preturi mult mai mici sau chiar gratuit, iar oamenii se vor trezi…
    Si in acest caz, mamaliga romaneasca va exploda pana la urma si okazii.ro va decadea ca si romtelecomul sau altii care detineau monopolul sau cea mai mare parte din activitate. In cazul in care comisioanele vor creste, nu pot sa va urez de bine…
    La cat mai putini utilizatori !!!…

  185. Doru-Calin Ciobanu

    Cred ca, oricum, managerii fac ce este mai bine pentru cresterea profitului. Probabil este un test de stres pentru noi, utilizatorii. Dupa aceea se va trage linie si se va vedea daca a fost sau nu o mutare castigatoare. Daca nu, se pot foarte bine reduce comisioanele, ulterior …!
    In principiu pot accepta comisioane proportionale cu valoarea INCASATA de vanzator, daca un produs este vandut. Atunci okazii.ro castiga NUMAI ATUNCI cand castigam si noi.
    Insa, ceea ce mi se pare INACCEPTABIL este faptul ca platesc lunar cate 1 cent pe fiecare produs (mai scump de 20 lei), LISTAT pe site, INDIFERENT daca il vand sau nu! Nu credeti ca acum, DUPA ce ati majorat comisionul la vanzare, se poate renunta la acest comision de listare?

  186. Florin

    Daca tot mariti comisioanele, ati putea oferi bani inapoi vanzatorilor ce trimit colete si nu sunt ridicate. Pierdem 20-25lei la astfel de colete. Daca oferiti garantii cumparatorilor, de ce nu si noua?

    1. ya la

      Da ,da ,sau mai bine NU!
      De azi 7 ianuarie 2014 la prinz tarifele prin posta romana s-au majorat cu apropape 50% ,la un colet pina in greutate de 1 kg am platit 10 lei iar pina azi dimineata pentru acelasi colet plateam in jur de 6,30-7 lei .
      Si este vorba doar de taxele de expeidere ,fara sa mai punem la socoteala si taxa de retur ce trebuie achitata postei pentru ridicarea produsului returnat.
      Nu mai zic de taxele mult ,mult mai piperate pe care le practica CURIERUL RAPID
      Iar situatia este aceeasi si in cazul expedierii prin curier,
      Ce masuri au okaziile pentru a proteja vinzatorii seriosi de cei care nu ridica coletul???
      PRACTIC NICI UNA
      In regulament este mentionat ca pe baza documetelor de expediere se face o reclamatie iar contul respectgiv este inchis.
      Dar paguba o suporta tot vinzatorul!!!
      Nefiind despagubit de catre site in nici un fel.
      Ca si concluzie generala ,daca produsul este vindut prin okazii acesta este comisonat ,in caz contrar se returnaeaza doar comisionul perceput ,dar vinzatorul ramine cu paguba provocata de neridicarea coletelor .
      Se ofera protectie cumpartatorilor contra vinzataorilor neseriosi ,insa NICI O PROTECTIE vinzatorilor sericosi contra celor neseriosi

  187. bubu180280

    acest targ online supravietuieste datorita noua,utilizatorilor…deci noi ar trebui sa decidem multe schimbari..

    1. YmpressYve

      E ca si cum ati zice ca noi ne alegem presedintele.
      „Votam pe cine vrem si…. iese cine trebuie”.
      Asta a facut capitalismul, aceasta societate -hidoasa- consumatorista.

  188. Ciprian

    Daca tot mariti comisioanele poate o sa pot si eu sa incarc poze mai mari de 2 MB ca sa nu fiu nevoit sa pun poze de 480×320

  189. Galford

    foarte urat din partea vostra ca faceti treaba asta! o sa se mute toata lumea pe alte site !!!
    voi va sapati groapa singuri

  190. EX

    Aoleuuuu este o crestere de 40% . Ne-ati rupt in doua !!! Am sa renunt de astatazi la Garantia de Livrare : trimiteti bani deja comsionati de BRD , ne mai iau comisioanele si bancile la care avem cont , costurile la transport uneori sunt mai ridicate decat calculele afisate deci si de aici uneori un minus , plata vine dupa 1 saptamana (mai greu ca la posta) si ne mai mariti si comisioanele ! NOI CE MAI CASTIGAM ?!?! Aveti un management impotriva vanzatorilor mari de pe OKAZII . OFERITI SI FACILITATI ! NU , NUMAI COMISIOANE !!! MAI AVETI PUTIN SI NE PUNETI IMPOZIT PE PROFIT DE 16%

  191. razvan

    Incet, incet (dar sigur) din pacate odata cu comisioanele se „duc” si okaziile. Pacat ca e un site bun, insa nu stiu cat profit se mai face din punctul de vedere al vanzatorilor ca sa mai renteze si o incarcare a contului cu nu stiu cati euro iar apoi, pe langa costurile legate de transport sa mai fie si comisionati f mult. Sa nu mai aduc in discutie si suspendarile temporare sau chiar permanente din diverse motive. Un utilizator odata suspendat fie si temporar nu mai poate efectua tranzactii deci nu mai incarca contul…sa nu mai zic de cel suspendat permanent care e un „client” pierdut din start. Si nu in ultimiu rand sa nu uitam ca okazii.ro nu detine monopolul ci dimpotriva. In concluzie este de ales…de prea este. Succes in vanzari.

  192. ANTICOADE

    Daca tot mariti comisioanele oferiti siguranta utilizatorilor corecti ,Si sincer ar trebui sa plati voi pt coletele neridicate de utilizatorii asa zisi verificati de voi okazii.ro.Si cand postati preturile de transport deasemenea ar trebui sa va comformati .PT ca posta romana si-a dublat deja tarifele iar alti curieri posteaza preturi pt localitati cu pct de lucru daca e in afara arie in care au pct de lucru se tarifeaza separat

  193. George

    Mda. Interesant mi se pare faptul ca produsele de tutungerie si cele de sex-shop sunt comisionate cu acelasi procent precum cartile. Un pic penibil, nu credeti?

    1. ticuzz pe okazii

      Conform proverbelor: Cainii latra, caravana trece…sau bate saua, sa priceapa calul…eu zic ca NU! Probabil si-au asumat cateva comentarii negative. Orice minune tine trei zile…

  194. Cristian Dumitru

    Rezolvati problema cu aplicatia! Imi este scarba sa o folosesc pe iOS7! Ar fi foarte folositoare daca ati mai face niste MARI upgrade-uri!!!

    1. moshu54

      Pai daca sunt PREA MICI,nu va opreste nimeni sa faceti o donatie de 50%,din valoarea profitului.Stima

  195. evebc

    cu tot repectul,eu sant multumita.numai ca tatal meu nu mai vrea sa vanda electrocasnice mari pe acest site.dar decat alte site-uri unde primesti sms in toiul noptii de la toti betivii,e mai bine aici.oricum,un an bun.si multumesc

    1. focus

      Sigur ca tatal tau e mai copt la minte…, mai ales ca EL este cel care plateste comisioane… Cat despre „toti betivii” care dau sms-uri noaptea, cred ca aveti alta problema…, nare nicio legatura cu vanzarile. Si eu am anuntui postate pe mai mult de 50 de site-uri, dar nu m-a deranjat nimeni dupa ora 21. Mai taie din ele !…

  196. DiTu

    OK, sa zicem ca la produsele second-hand as fi de accord cu aceste comisioane, sa zicem..DAR LA PRODUSELE NOI ar fi o problema..OKAZII comisioneaza la pretul de vanzare; in pretul de vanzare intra costul de productie/achizitie plus profitul vanzatorului; correct mi s-ar parea sa se aplice aceste comisioane la profitul obtinut in urma vanzarii produsului pe acest site, nu la pretul de vanzare !! mai ales ca unii pot demonstra cu acte costul de productie/achizitie;
    Concret, daca un produs ma costa 50 lei sa-l produc/achizitionez, si il vand cu 57 lei, comisionul ar trebui sa se aplice la cei 7 lei, nu la 57..ce parere aveti ??

  197. alin2o

    Poate ca nu ati observat cresterea de comisioane la telefoane,electronice,computere,adica cele mai tranzactionate produse,care este de 60% la cele noi si 150% la cele folosite.Mai mult,comisionul nu este stabilit clar ca inainte(1% SAU 2,8%) acum este INTRE 2,5% SI 4,9%,adica la un produs pentru care inainte plateai 1% comision ,acum poti plati 4,9% ,adica o crestere de 490%.
    Eu cred ca din cauza aparitiei concurentei ,okazii a inceput sa-si piarda din clienti si automat din profit si in loc sa vina cu oferte sa atraga clientii ,cresc comisianele de la cei ramasi.Buna strategie de marketing!

  198. uwe

    3’9 % comision. Mai punem si taxele postale marite. Cam nasol.
    Asta e…mergem mai departe si speram ca stagneaza comisionul macar 1 an.

  199. mihalcea

    Nu inteleg de ce cei de la okazii nu
    tin cont niciodata de clientii lor. Din toate comentariile postate se deduce
    100% ca utilizatorii okazii nu doresc marirea comisioanelor, ba dimpotriva,
    comisioanele se pot ajusta si in jos. Cred ca sunt setati, oricum ceva nu e in
    regula cu ei. Cred ca forumul asta unde ne exprimam nemultumirea este facut ca
    o strategie a lor sa ne descarcam nervii si sa continuam mai departe
    activitatea tot la ei. Chestie psihologica. Oare daca pun niste injuraturi
    scabroase , vor fi afisate ?

  200. lili22

    Sunt total impotriva, comertul online se va prabusi, cresc taxele postale in aceeasi luna cu marirea comisioanelor.Ma intreb daca imi veti mai trimite mesaje cu „Redu costul de transport” sau „Vinde mai mult”

  201. aedoh_

    Deja au scazut vanzarile (ex la cei cu produse tip..”antichitati”). Oricum vanzarile scazute nu provin direct din cresterea comisioanelor, ci din aparitia celor 2 magazine online, care se potrivesc ,se pare, perfect pe gradul de necivilizare al multor persoane( acolo nu au mecanisme de garantie, poti lua oricand teapa). Consider ca Okazii..ramane in continuare cel mai serios, chiar daca au marit comisioanele, sunt convins ca stiu exact ce au de facut. Probabil in scurt timp se va face o triere a utilizatorilor in sensul bun, pt ca de fapt..probalema unui vanzator nu e cresterea unui comision cu 1.4 puncte, ci cresterea numarului de vanzari. (fie vorba intre noi, acel comision, se poate recupera din pret.).
    Stima!

    1. flavian

      Totusi trierea se poate face prin pedepsirea teparilor ci nu prin taxarea tuturor. Da, aveti dreptate okazii e un site de incredere si de aici pleaca convingerea lor ca pot profita din plin. Personal cred ca tintesc doar dublarea-triplarea profitului.

    2. VAlentin

      de la 2,8 la 4,9 nu este 1.4 ci 2.1 % adica aproape dublu.In plus este la pretul de vanzare care inseamna cam 35-40% din adaosul tau. Daca mai pui si TVA si promovarile, ocazii a devenit asociatul tau cu 50-50% sau chiar tu 40 si ei 60%. Iar din cei 40% care iti raman probabil ca vei plati si posta. Tinand cont ca ei participa doar la profit, nu si la pierderi este chiar o problema aceasta crestere. Cand esti partener de afaceri se presupune ca toti participa atat la profit cat si la pierdere. Atunci poate ar fi timpul ca si ocazii sa suporte din costurile aferente coletelor neridicate . Te forteaza sa cresti pretul cu cel putin 20-25%. Asta inseamna vanzari mult mai putine si in curand foarte multi vor renunta. Apoi ocazii invatat cu anumite incasari va creste din nou comisioanele. Iar tu din nou preturile. Rezultatul? Clientul va prefera sa mearga in magazin pentru ca va fi mai ieftin si in plus vede produsul, probeaza etc.

  202. Tedi

    Din potriva aedoh_ , o sa fie doar produse scumpe si vanzatorii nu vor mai tine la calitate pentru ca o sa-i doara undeva daca li se inchide contul sau iau negative tot vand pe alte situri.
    Pt situl okazii, daca voi ati scumpit comisoanele poate ca avem si noi dreptul la comision din reclamele pe care le puneti pe site pana la urma voi ati castigat bani de pe urma unora ca mine, vanzatori seriosi care au atras clienti/vizitatori pe acest site.
    Imi pare rau sa vad ca va stricati pe zi ce trece, deja va bateti joc de vanzatoriii seriosi tinand in brate toti tzeparii care nu ridica colete. Ne puneti in situatia de a alege intre a recupera comisionul si a acorda calificativ negativ, urat….dar ne putem adapta…..

  203. retrace111

    Nu mi se pare deloc corect calculul comisioanelor. Daca eu vand un pix de 1 leu sau un telefon mobil de 100 lei, okazii face un singur serviciu: schimba datele de contact intre vanzator si cumparator si nimic mai mult. De ce sa plateasca vanzatorii mai mult pentru acelasi serviciu ?

    1. focus

      Ai dreptate… In cazul telefonului, clientul, cum zici tu, plateste de 100x mai mult pentru acelasi serviciu decat in cazul pixului. Dar daca tii la client si nu vrei sa-l pierzi pentru ca i se pare ca a gasit un telefon identic cu al tau dar mai ieftin cu 3 lei la alt vanzator, va trebui sa faci „reduceri”, caz in care vei plati tu comisionul… E cam cu dus-si-‘ntors treaba asta cu „CINE plateste comisionul”…

  204. Mihai

    Sunt membru ” okazii” din 2007. De banii astia suplimentari mai bine ofereati promovari gratuite cate o luna de zile, inteleg ca doriti sa va itnretineti echipamentele, serverele care hosteaza anunturile si tot ce tine de tehnic…insa e exagerat…nu sunt de acord ca maririle acestea de comisioane sub aspectul crizei sub aspectul libertatii comertului, veti pierde clienti (deopotriva cumparatori si vanzatori care va baga in fiecare an destui banuti prin comisionele practicate de voi). Nu pot intelege o logica acestor schimbari!

  205. lili22

    stiu ca okazii nu ofera protectie sociala unor categorii , dar cele mai multe carti sunt cumparate de elevi,studenti pentru bacalaureat, licenta.Acelasi comision ca pentru sexshop, cheltuielile de expediere sunt enorme, pe urma se mira lumea de ce nu se mai citeste

  206. Nisculescu Laurentiu

    Eu cred ca voi renunta si la cele 3 anunturi de vanzari la care am dreptul fara taxa pentru vanzator verificat.
    Am sa cumpar doar de pe okazii. Sper insa sa ramana destui vanzatori pe aici care sa suporte costurile dovedind ca eu gresesc si ca e normal sa platim in plus de cate ori vrea conducerea okazii.

  207. DonMan

    Cred ca voi renunta, o idee ff proasta a pune comision la comision, taxa la taxa … dar traim in Romania si totul este posibil. Sper ca eu sa gresesc dar nu cred. La fel s-a Intamplat si cu firma de telefonie GSM-CxxxxX .Au ridicat taxele, lumea a plecat de la ei si firma a trebuit sa fie vanduta ca altfel intrau in faliment. ATENTIE la Managementul defectuos. Sper sa gresesc, dar nu cred…

  208. shearerifc

    „Ne bucuram ca esti clientul nostru si te asiguram ca afacerea ta este foarte importanta pentru noi.

    Pentru a imbunatati si mai mult calitatea serviciilor de care
    beneficiezi, in perioada urmatoare vom ajusta grila de comisionare.
    Comisionul va fi aplicat fiecarui produs vandut.”

    Văd că vă bucuraţi…..dar nu am nevoie de îmbunătăţirea serviciilor. Erau foarte bune asa cum erau. Pe mine ca vanzator nu vad cum „permanenta imbunatatire” ma ajuta in vrun fel…..altfel decât să mi se ia comision mai mare exact pt acelasi lucru.

    Doar ca aruncati cuvinte gen „imbunatatire” nu justifica cresterea comisionului.

  209. YmpressYve

    Intr-adevar e bine inchegat comentariul, insa pt. mine…. nu e nimic nou.
    Asta este cacapitalismu’ care a survenit in urma „revolutiei” (care a fost impartita strategic in tot blocul comunist in acel ’89).

  210. Pingback: Comisioanele nu vor mai fi ajustate | Blogul Okazii.ro

  211. kos

    Felicitari managementului okazii!
    In timp ce alte site-uri concurente, investesc serios in publicitate atat la TV cat si online iar cumparatorii sunt atrasi sa intre si sa-si ia de acolo, nu de aici, iar pentru vanzatori este gratuit. In schimb, aici conditiile se imput pe zi ce trece mai ales pentru vanzatori; promovarea speciala a fost slabita de vreo 2 ani si nu mai are acelasi efect ca mai demult, limita de 3 anunturi, limita de pret, timp pierdut pt statutul de utilizator verificat, comisioanele sunt in continua crestere, preturile promovarilor la fel.
    Eu nu traiesc din comert, folosesc din 2008 site-ul doar ca sa vand diverse obiecte de care nu mai am nevoie sau ca sa cumpar cate ceva ce nu prea se putea gasi in magazine cunoscute (ex piese pt aparate care nu se mai fabrica). In ultimul timp numarul de vizualizari pentru produsele postate de mine a scazut considerabil, chiar daca am continuat sa folosesc promovarea speciala. De asemenea am constatat ca si oferta de produse la pret atractiv este mult mai slaba decat acum 2 ani de exemplu.
    Acestea sunt consecintele conditiilor tot mai proaste pentru vanzatori si a publicitatii inexistente in comparatie cu alte site-uri similare. Deci populatia va cumpara de acolo pentru ca au vazut reclama la TV si eu platesc promovarile degeaba pentru ca nu are cine sa le vada.
    In ritmul asta toti vanzatorii persoane fizice vor pleca si aici vor ramane doar partenerii persoane juridice pt care comertul este activitatea de baza, au magazine online si isi posteaza si aici oferta, si oricum preturile lor nu sunt atractive pentru a cumpara de aici. La un moment dat si acestia vor renunta sa isi mai afiseze oferta aici pentru ca toti oamenii interesati de cumparare, vor intra pe alte site-uri unde oferta va fi mult mai diversificata si vor gasi mult mai multe chilipiruri.

  212. Florin

    Niste comisioane foarte mari in comparatie cu marjele care se practica in ziua de astazi….sa dai 4% din valoarea produsului vandut este imens…In general se merge cu un adaos de 6-10% la unele produse….asa cum spunea un user…Okazii a ajuns asociatul tau..faci 50/50 cu el…

  213. vartolomei55 .

    Vor ramane magazinele online care primesc factura pentru comisioanele okaziilor, si le deduc . Si care vor mulge fraierii casa plateasca .

Comentariile sunt închise.