Avem peste 4.000.000 de produse noi si second-hand, vandute de peste 140.000 de utilizatori   Pune in vanzare

Centrul Anti-frauda

Plata in avans

Plata in avans reprezinta o modalitate prin care cumparatorii pot fi inselati in mediul online.
De cele mai multe ori fraudele care se folosesc de plata anticipata decurg astfel: vanzatorul plaseaza o oferta pe un site de anunturi sau pe o platforma de tranzactionare online. De obicei pretul produsului este mai mic decat media pietei astfel incat sa atraga potentialii cumparatori. Cele mai folosite produse ca “momeala” sunt produsele electronice si IT noi scumpe (laptop-uri, smartphone-uri, camere foto, televizoare etc.). Odata plasata oferta de cumparare vanzatorul cere plata in avans integral sau partial invocand diverse motive (verificarea bonitatii cumparatorului, realizarea comenzii la un distribuitor etc.).
Pentru ca autorul fraudei sa nu poata fi identificat acesta solicita ca plata avansului sa fie facuta prin metode cum ar fi Western Union, Moneygram sau mandat postal. Dupa ce banii sunt incasati de catre infractor acesta nu trimite niciun produs cumparatorului care, in final, este cel pagubit.
De asemenea, in anumite cazuri, infractorii cer ca plata in avans sa fie facuta in anumite conturi bancare.
Cum poti fi in siguranta?
Acorda o atentie sporita pretului produsului. Daca pretul este mult prea mic pentru a fi adevarat asa si este. Poti verifica pretul real al produsului prin comparatie atat cu celelalte produse din cadrul Okazii.ro cat si folosind site-ul oficial al producatorului sau alte site-uri de specialitate
Plateste in avans doar prin Garantia de Livrare. Vanzatorii Okazii.ro pot oferi plata in avans prin carte de credit in programul Garnatia de Livrare – aceste tranzactii sunt garantate de catre Okazii.ro
Verifica reputatia vanzatorului si vechimea acestuia – iti recomandam sa ai incredere doar in utilizatorii care au conturi cu o vechime mare in sistem si un bun istoric al calificativelor. Numarul total de calificative este afisat in dreptul numelui de utilizator. Dand click pe un username poti vizualiza profilul complet al utilizatorului.