Recomandari pentru vanzatori in Luna Cadourilor

Luna decembrie este sinonima pentru vanzatori cu luna tranzactiilor. In acest articol am strans laolalta recomandarile tuturor managerilor de categorii. Cu ajutorul datelor pe care ti le oferim, speram sa vinzi mai mult si mai bine.

Cumparatorii din categoria Fashion sunt pragmatici, asa ca va recomandam sa mizati pe tipuri de produse care nu pot da gres. In cazul femeilor, iarna vine la pachet cu o pereche noua de cizme UGG. Ca un element de noutate, iarna aceasta sunt in trend cizmele UGG cu margine exterioara din blana de vulpe. Pentru barbati, cel mai practic e un hanorac. Poate fi cu gluga (potrivit pentru zilele geroase) sau cu un guler tubular, pentru o tinuta casual sport.

In linkurile de mai jos vedeti cele mai “vanate” produse din luna noiembrie:
• Cizmele UGG / http://www.okazii.ro/cautare/UGG/incaltaminte-dama/cizme.html?fuzzy=0&sort=oferte_desc
• Hanorac barbati / http://www.okazii.ro/haine-barbati/hanorace/?fuzzy=0&sort=oferte_desc

Foarte multi cumparatori considera ca o tableta este cadoul cel mai potrivit de Sarbatori. In decembrie, interesul pentru tablete creste cu 50% fata de oricare alta luna din an. Pe Okazii.ro se cauta in special tabletele cu pretul in intervalul [700-1450] lei.
Tendintele din domeniu arata, de asemenea, o crestere accelerata a interesului pentru Ultrabookuri . Un fenoment interesant in acest segment de piata este plaja larga de preturi la care se incheie tranzactiile: intre 1500 si 6000 lei.

Cele mai cautate aparate foto compacte pe Okazii sunt cele cu pretul situat in intervalul [350-700] lei. Cautarile pentru aceste produse au crescut cu peste 30% pe Okazii de la inceperea sezonului rece.

Si vanzarile de smartphone-uri au crescut exponential. Acestea vor fi cu siguranta printre principalele tinte pentru cadourile de Sarbatori. Okazii.ro e locul traditional unde gasesti la noi in tara telefoane performante la preturi foarte bune. Cele mai noi versiuni la cele mai bune preturi au atras in mod constant pe parcursul anului 2013 un public tot mai numeros pe categoria de Telefoane mobile. Observam ca cele mai vandute smartphone-uri au preturile incluse in intervalul [400-1500] lei. Perioada Sarbatorilor de iarna e potrivita pentru fructificarea acestei oportunitati existente in randul cumparatorilor. Se pune accentul pe livrarea gratuita, aceasta cerinta fiind tot mai ceruta de catre cumparatori.
Si cum un telefon mobil are nevoie de o husa pe masura, cele mai cautate astfel de produse pe Okazii sunt cele cu pretul inclus in intervalul [20-60] lei.

O piata aflata intr-o crestere fulminanta este cea a articolelor pentru copii. Studiile pe care le-am intreprins pe intreg parcursul anului 2013 ne-au aratat evolutii care, in urma cu doar cativa ani, pareau exagerat de optimiste. Si pentru ca parintii au buget redus pentru cadouri, recomandarile noastre pentru vanzatorii de pe acest segment de piata sunt:
• axarea pe categorii de jocuri/ jucarii educative
• preturi pana la 150 lei
• jucarii inspirate de personaje din desene animate si jucarii din reclama (Clubul lui Mickey, Doctorita Plusica, Ben 10)
• produse cu discount

Cumparatorii dornici de a face un cadou pentru adolescenti cauta de obicei in categoria Jocuri console si cele mai multe astfel de tranzactii se fac cu preturi de pana la 60 lei.
Pe nisa de cadouri copii, existe un interes crescut pentru:
Jocuri educative – cuburi constructie, forme/culori, arta/creatie, stiinte
Jucarii baieti – masinute, trenulete
Jucarii fete – papusi/accesorii
Cele mai multe tranzactii pe zona de cadouri bebelusi sunt inregistrate in categoria Jucarii bebelusi: plusuri educative, centru activitati, premergatoare.

Cei care au prieteni pasionati de domeniul auto sunt in cautarea unor cadouri specifice. De exemplu – se cauta covorase auto cu pretul intre [80-180] lei si aparate GPS cu pretul intre [190-380] lei. Anvelopele de iarna sunt si ele una dintre vedetele cautarilor de pe Okazii.ro. Cele mai multe achizitii se incheie in cazul preturilor aflate in intervalul [120-230] lei.

Inca de la inceputul lunii noiembrie am observat o crestere a cautarilor specifice pe Okazii, pentru termeni care contin cuvantul “Craciun”. Rata de crestere e intre 10-15% in fiecare saptamana cu care avansam spre Sarbatorile de iarna.
Fie ca vorbim de instalatii electrice (se cauta in special cele cu pretul de pana in 150 lei), globuri pentru brad sau alte ornamente specifice Craciunului, cumparatorii nostri cauta preturi mai bune decat pot gasi la un magazin offline. In perioada similara din 2012, ornamentele de Craciun vandute au avut, in general, preturi mai mici de 90 lei.
Sunt multi cumparatori care vor sa organizeze o petrecere in sezonul Sarbatorilor de Iarna. Categoria Decoratiuni petreceri are cautari in crestere cu 56% in ultimele 30 zile ale anului, fata de oricare alta luna din an.

Ne dorim ca aceste informatii sa te ajute in formarea unei pareri despre oportunitatea de a comercializa pe site-ul nostru astfel de produse in perioada urmatoare. Asteptam parerile si sugestiile tale in comentariile de mai jos.

Spor la vanzari!

Echipa Manageri Categorii, Okazii.ro

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu