Despre caini, pisici si acvarii. Noutati in categoria Animale

Analizele si statisticile noastre arata faptul ca din ce in ce mai multi oameni cauta sa achizitioneze un animal de companie, iar cele mai multe dintre preferinte se indreapta spre caini, pisici sau papagali. Pe Okazii.ro, oamenii cauta atat animale, cat si accesorii si hrana pentru acestea.

Potentialul acestui segment de piata nu este de neglijat. Iar aici cel mai important indicator pentru industria de petshop este cel de Acoperire Calorica (AC). Iata ce ne spune acest indicator: raportat la populatia de animale de companie a unei tari, indicele stabileste cat la suta din totalul nevoilor calorice ale acestei populatii este acoperit prin hrana speciala pentru animale.

In prezent, in Romania, indicele de acoperire calorica este de 8%, in timp ce, in Uniunea Europeana, media este de 62%. Insa, daca in urma cu ceva timp, oamenii isi hraneau animalele de casa exclusiv cu aceeasi mancare pe care o preparau pentru hrana lor, in prezent accesoriile si hrana specifice acestei nise castiga tot mai mult teren.

Pe Okazii.ro, accesoriile pentru caini se vand de obicei cu un pret situat in intervalul 20-70 de lei. Si sunt cautate in special perii, hainute, jucarii si medalioane care sa le faca viata mai frumoasa animalelor de companie. Cautarea dupa “Royal Canin” este foarte utilizata pe zona de hrana animale. Numarul de cautari dupa aceasta expresie a crescut cu 34% in luna ianuarie a acestui an, fata de perioada similara din 2013.

Acvariile si accesoriile pentru acvarii sunt printre principalele produse cautate in categoria Animale de pe Okazii.ro. Pretul la care se vand cele mai multe acvarii pe Okazii.ro se incadreaza in intervalul 70-160 de lei, in timp ce accesoriile pentru acvarii inregistreaza cautari cu 28% mai mari in ianuarie 2014, fata de ianuarie 2013.

De la Miorita la afaceri online de succes
Pentru anul 2014, cresterile pot sa vina dintr-o zona cunoscuta pentru noi. Oieritul, ocupatie cu traditie la romani, pare sa genereze din ce in ce mai mult interes. Cautarile pentru instrumente specifice acestei activitati – de exemplu masinile de tuns oi- sunt in crestere. Este foarte bine, mai ales ca Romania ocupa unul din primele locuri in UE la capitolul exporturi oi, iar cautarile de pe Okazii.ro sustin acest fapt.

Cine ar fi crezut acum 10 ani ca, intr-o zi, oamenii isi vor putea face un business online pe aceasta nisa? Dar ca tranzactiile pe categoria de Rozatoare vor deveni din ce in ce mai importante? Lucrurile se intampla deja, iar cumparatorii sunt dispusi sa ne invete si sa ne dea semnalele potrivite.

Astept cu interes opiniile tale in zona de comentarii.
Multumesc si spor la vanzari!

Ovidiu Miron

Manager Categorie Casa si gradina

  • Ti-au fost utile informatiile?
  • Da   Nu